Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Házasság előtt helyes/szabad...

Házasság előtt helyes/szabad összeköltözni?

Figyelt kérdés
1 éves a kapcsolat, és szeretnénk összeköltözni, de nem tudjuk, hogy helyes lenne-e. Keresztények vagyunk mindketten, lefeküdni nem szeretnénk házasság előtt, de az együtt élés szerintem nem lenne buta ötlet, hogy úgy tudjak mellette dönteni, hogy már tényleg nagyon jól ismerem. Mik a tapasztalatok ezen a téren? Azért ide írtam, mert főleg keresztény emberkék válaszát várom:) 20L, 24F
2011. szept. 21. 17:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én elolvastam az egész Bibliát, elejétől a végéig, de sehol sem találtam olyat, hogy Isten azt mondta volna, hogy házasságig maradjon szűz az ember. Az csak a nép egy szokása volt, de később a pogányok közt is volt ilyen szokás. Valahol azt olvastam, hogy azért volt így, mert akkor még nem lehetett rendesen védekezni és nem akartak apa nélküli családokat. Valaki tud erre valami magyarázatot, hogy akkor most mi alapján kéne megtartani a szüzességet házasságig, mert én pl most iszonyatosan szenvedek ettől, mert van barátom és vágyom rá de nem tudom eldönteni hogy akkor most hogy is van ez.
2011. nov. 7. 17:46
 22/25 anonim ***** válasza:
Kedves előző, olyat sem olvasol a Bibliában, hogy mikor felebarátod vízzel teli kádban ül, ne dobd bele a fürdőkádba az elektromos hálózatba csatlakoztatott hajszárítót, de mivel a Bibliát összefüggéseiben kell olvasni, ha olvastad, hogy Ne ölj, akkor nem dobod a vízzel teli fürdőkádba a hálózatba csatlakoztatott hajszárítót. A hozzászólásod kb. ilyen, mivel a ne paráználkodj a bibliai gondolkodásban ez egyértelmű volt, hogy a paráznaság a házasság előtti nemi érintkezést is tiltja. Értem, hogy szeretnél együtt lenni a pároddal, de ezt nem érdemes belemagyarázással megideologizálni. Szeretném hangsúlyozni, hogy az ironizálással nem bántani akartalak, csak kicsit árnyalni a képet.
2011. nov. 8. 15:57
 23/25 anonim ***** válasza:
Értem én, de nekem ezt úgy tanították, hogy a paráznaságot a házasságtörésre és a pénzért való kapcsolatokra értik, de a szüzesség megtartása már a parancsolatok előtt egy szokásuk volt, tehát akkor sem azért tiltották.
2011. nov. 8. 18:28
 24/25 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hadd kotyogjak bele egy kicsit a beszélgetésetekbe. :)

Ha van kedvetek olvasni, összegyűjtöttem néhány kérdést a szexualitással kapcsolatban, az alábbi kérdésre adott válaszomban megtaláljátok ezeket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Persze nem minden válasz bibliai szemszögből íródott, de remélhetőleg ki tudjátok válogatni, melyek az értelmes, hasznos kommentek.

Minden jót nektek. :)

2011. nov. 8. 18:47
 25/25 anonim ***** válasza:

És még egy hasznos olvasnivaló, egy kérdésben a 4. oldalon néhány érv, jó olvasást. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2011. nov. 8. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!