Házasság előtt helyes/szabad összeköltözni?
Szerintem azért szabad összeköltözni mert az egy bűnre vezető alkalom. Persze hogy mennyire veszélyes ez valójában rátok nézve azt te valószínűleg jobban meg tudodod ítélni. Az is kérdéses hogy mennyi idő van még a házasságig. Ha mondjuk még fél év akkor előre nehéz megmondani hogy mennyire kerültök veszélyes helyzetbe ezzel.
Jobb lenne ha a lelki vezetődet kérdeznéd meg erről, mert ő jobban ismer és így jobb tanácsot tud adni. Ha még nincs lelki vezetőd akkor javaslom próbálj keresni egyet.
Egyébként jó tudni hogy még van a világon valaki aki így gondolkodik mint ti. Szerintem Istennek nagyon kedves lehet hogy ilyen komolyan tiszteletben tartjátok a házasság szabályait.
Szia!
Semmi esetre se költözzetek össze, óriási lesz a kísértés, még ha most nem is érzed ezt! Nekünk az 1 éves jegyességünk is nagyon küzdelmes volt, pedig nem laktunk együtt. És ne hallgass azokra, akik a házasság előtti szexre biztatnak. A szüzesség nem valami rossz dolog, amitől minél hamarabb meg kell szabadulni, hanem az egy ajándék, amit egyetlen embernek adhatsz csak oda. Hidd el nekem, megéri várni az esküvőig, ennél nagyobb nászajándékot nem tudtok egymásnak adni!
Isten úgy találta ki, hogy először legyen meg a másik iránti elkötelezettség, és csak az esküvő után váljanak egy testté. Ezután egy tanulási folyamat kezdődik, és kb fél év - 1 év kell ahhoz, hogy megtanuljunk egymásnak kölcsönösen örömöt szerezni és összecsiszolódjunk. És jobb egyetlen emberrel, a házastársaddal megtanulni ezt, mint más partnerekkel előtte. Így nincs az, hogy összehasonlítod bárkivel is a másikat, és nem utolsó sorban, de óriási dolog az, hogy ő csak egyedül a tiéd és nem volt mással előtted.
Aki több partneren túl van, az nem tudja, milyen ez. És jó dolog a szex, de kizárólag a házastárssal...
Ha Isten Igéjére építed az életed, akkor nem kell tartanod attól, hogy tönkre fog menni a házasságod.
Üdv.
Szia!
Azokkal értek egyet, akik óvatosságra intenek.
Ne haragudj, nem részletezem; az utóbbi időben már sokszor leírtam a véleményem hasonló témákban. Úgyhogy most inkább egy kis humorral mutatnám meg a helyzet buktatóját:
- Te Kohn, az Eszter lányunk terhes! - mondja kétségbeesetten a felesége.
- Az teljesen lehetetlen!
- Már miért lenne lehetetlen mikor egy szobában alszik egy papnövendékkel.
- Egy szobában, de nem egy ágyban!
- Mit neki? Felkel és átmegy a lányunk ágyába.
- Na de van közöttük egy spanyolfal is.
- Legfeljebb eltolja onnan!
Kohn gondolkozik majd így szól:
- Hát, ha csak úgy nem.
Üdv. :)
Figy, azt írod, hogy nem akartok lefeküdni házasság előtt, mert egy jól működő kapcsolatnak nem lehet akadálya a szexualitás. Ezt jól gondolod. Ha jó a kapcsolat, jó az ágyban is. De akkor miért szeretnéd jobban megismerni, mint ahogy az együttjárás, majd a jegyesség alatt megismernéd? Ha őszinték vagytok egymáshoz, akkor meg fogjátok ismerni egymást annyira, hogy felelős döntést hozzatok a házasságkötés mellett vagy ellene. Viszont ha összeköltöztök, megfosztjátok magatokat azoktól a plusz élményektől, amelyek a házasság első éveiben jönnének. Mitől adna akkor pluszt az esküvő? Semmi különbség nem lenne akkor az együttélés és a házasság közt (nyilván most sarkítottan fogalmaztam). Nagyon értelmesnek tűnsz a soraidból ítélve, és nem pusztán a hormonok csábítása tűnik ki a kérdésfeltevésből. Szeretettel bátorítalak, hogy várjátok meg azt az időt, amikor Istentől kapott közös látás alapján összekötitek az életeteket - a szexualitással és az együttéléssel is.
Saját tapasztalatokat kérdezel.
Mi feleségemmel egy nagyon nehéz élethelyzetben arra kényszerültünk, hogy együtt éljünk a házasság előtt néhány hónapot, - hívő emberként. Nem volt könnyű, nem aludtunk külön szobában és külön ágyban sem. Én viszonylag egyszerűbben éltem meg a dolgot, tudtam, hogy Isten azt nézi, ami a szívünkben van, és nem pusztán a külső dolgainkat, tetteinket ítéli meg, de feleségemnek hosszú időbe telt, míg ezt teljesen fel tudta dolgozni, és békességet talált ebben a helyzetben. Ez a saját tapasztalatom/unk...
Sok sikert. :)
Szerintem a lényeges dolgokat meg tudjátok tárgyalni így is: szóban, telefonon, email-ben... Értékrend, gondolkodásmód, világnézet, érdeklődési kör, de még a háztartási dolgok is (igényesség a rendre, tisztaságra; egyéb kis szokások...).
A "mindennapi kis dolgok" meg, ajjaj...
Tisztázzátok előre ezeket: ki honnan nyomja a fogkrémes tubust, melyik felével kifelé akasztja fel a wc-papírt, vágódeszkán vágja-e a répát, vagy a levegőben, és van még egy csomó hákli... Lehet, hogy ez most viccesnek tűnik, de tényleg nagy gondokat szokott okozni.
Még egyszer sok szerencsét. :)
Csak annyi, hogy a szexuális összetartozás nem feltétlen csak a nemi aktustól függ...
Szexualitás nem egyenlő magával az aktussal. Tehát, hogy összeilletek-e szexuálisan ahhoz nem "kell" lefeküdni egymással
Milyen hozzáállás ez hogy "hogy nem jó vele az ágyban"???
Ez csak rajtatok múlik ha mindketten akarjátok akkor jó lesz.
Egyáltalán mihez viszonyítva mondanád hogy nem jó?
Talán mással is kiprobáltátok?
A szex mindig jó házasságon belül!Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!