Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most bűn csókolózni, vagy nem?

Most bűn csókolózni, vagy nem?

Figyelt kérdés
Elolvastam az ezzel kapcsolatos kérdésekre a válaszokat, de én konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy ha van egy barátom akivel együtt vagyok, de nem vagyunk házasok akkor szabad vele csókolóznom? Mivel én úgy tudom, hogy csak a házasságon kívüli nemi élet paráznaság, és a csókot én nem venném olyan komolyan. Csak félek mivel egy 14 éves lány vagyok, és nagyon szeretem Istent, de nem tudom elképzelni, hogy ne csókolózzak a barátommal, már csókolóztunk, és csók után nem volt lelkiismeret furdalásom...nem éreztem úgy, hogy bűnt követnék el.
2011. szept. 14. 19:26
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

eric one:

szeretem a valaszadait, de kerlek definald a "szexualis kapcsolat" fogalmat. Mert ennyi erovel akkor olelkezni sem szabad, sot egymas kezet megfogni sem. Nem provokalni akarok, ne erts felre, mi egy hajoban evezunk, csupan erdekel a velemenyed.

2011. szept. 14. 20:35
 12/35 anonim ***** válasza:
46%
Szabad a csók! ;)
2011. szept. 14. 20:45
 13/35 eric_one ***** válasza:
74%

kozel_01 -nek

Szerintem már elég nagy lehetsz hogy magadtól is tudd a választ erre :-D

A testi biológiai részéről nem írok, mert azt már az iskolában is okítják. Tehát, a szexuális kapcsolat egy olyan testi-lelki intim viszony, amelyben a két fél feltárulkozik egymás előtt és olyan dolgokat, titkokat oszt meg a másikkal amelyet egyébként normális esetben nem osztunk meg másokkal. Ezért olvashatjuk a bibliában azt hogy "Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, a ki fogad vala méhében és szűli vala Kaint"

Tehát megismerésnek nevezi. A csókolózást már egy intim viszonynak nevezném a fentiek tekintetében, nem beszélve arról hogy mintegy előjátéka lehet a későbbi közösülésnek. Ha kedves kérdező 14éves leányzó valóban szereti Istent, akkor csak azt tudom neki mondani hogy Isten számára nem elfogadható. Ezeket a korlátokat amelyek inkább védőkorlátoknak nevezném, pontosan azért ajánlja megtartásra útmutatóként nekünk, mert ismeri az emberi természetet és szeretne megóvni bennünket hogy vágyaink, kívánságaink csapdájába essünk.

2011. szept. 14. 21:02
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

eric_one:

Koszonom a valaszod.

2011. szept. 14. 21:07
 15/35 eric_one ***** válasza:
100%
A kérdésedet elolvasva azt írod nem volt lelki ismeret furdalásod sem, de ezek szerint még sincs békességed a csókolózás ügyben ha itt az oldalon megkérdezed.
2011. szept. 14. 21:11
 16/35 eric_one ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék és ezzel megelőzve pár kifakadó üzenetet, hogy a csókolózás, a vágyak vagy a szexuális kapcsolat egyáltalán nem bűn. Istentől kapott ajándék ez is, hiszen így teremtett meg minket embereket. De csak megfelelő, vagyis általa meghatározott keretek közt legális. Azon kívül illegális, és így már bűn.
2011. szept. 14. 21:32
 17/35 anonim ***** válasza:
58%

a Bibliában sehol nincs tiltás a csókra, ahogyan a paráznaság pontos definícióját sem írják le sehol. Tehát innentől kezdve, ha abból indulunk ki, hogy a keresztény hit a Biblián alapul, akkor aki olyat mer tényként kinyilatkoztatni, hogy Istennek nem tetsző dolog, vagy bűnös, az vagy próféta, aki egyenesen Isten igéjét közvetíti, vagy ha nem, akkor biza Isten szájába adja a saját meggyőződését, hogy biztos így gondolná, amire akár azt is mondhatnánk, hogy istenkáromlás... Természetesen én ilyen messze nem mennék, de azért nem semmi önbizalom kell ahhoz, hogy valaki hívő létére tényként kijelentse mindenféle bibliai alátámasztás nélkül, hogy Isten mit is gondol dolgokról. Kissé hiányzik az alázat, ami mintha központi része lenne ennek a vallásnak...

Szóval ebben a kérdésben támpontot más nem adhat neked, csak a te saját Biblia-felfogásod és lelkiismereted, hogy te bűnnek érzed-e vagy sem. Azt írod, hogy nem, tehát akkor nem az.

2011. szept. 14. 21:43
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan dolog, amire kívülálló nem tud helyes választ adni. Vannak gyülekezetek, amik kategorikusan megtiltják a csókolózást az esküvő előtt, az egyik előző válaszoló is egy ilyennek a hivatalos álláspontját másolta be. Én magam is voltam ennek a gyülekezetnek egy olyan alkalmán, ahol a lelkész idézte az Énekek énekének erről szóló részét, majd azt mondta, hogy "Márpedig jegyesség alatt akkor sem szabad csókolózni." Én meg elnyomtam egy mosolyt.

Ha teljes békességet érzel a csókolózásra, és nem lesznek tőle olyan vágyaid, amik csak a házasságba valók, akkor tedd nyugodtan. Ha azonban úgy érzed, nem helyes, amit teszel, vagy ezután kedved volna még tovább menni, akkor azt javaslom, a saját érdekedben ne erőltesd.

Én ismerek olyan házaspárokat, akik az esküvőn csókolták meg egymást először, és olyanokat is, akik korábban is tették, mégis meg tudták magukat őrizni a nászéjszakáig, Mindenki maga döntse el, mennyire erős.

eric-one! (Remélem, jól írom a neveld)

Olvastad Derek Prince életrajzát? Ő is elmeséli, hogy a feleségével csókolóztak az esküvő előtt is, és nem úgy tűnik, mint aki utólag olyan nagyon bánná.

2011. szept. 14. 22:53
 19/35 Sághegyi Csaba ***** válasza:
46%
Nem bűn, és pont. :) Kifejezed, hogy szereted, ennyi a történet.
2011. szept. 14. 23:24
 20/35 eric_one ***** válasza:
100%

A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:43-nak

Ezt írod!

"Bibliában sehol nincs tiltás a csókra, ahogyan a paráznaság pontos definícióját sem írják le sehol."

----Persze, ahogy a biblia nem ír a kokainról sem, a marihuánáról sem, sőt azt írja hogy ne részegedj le bortól, de Vilmos körtéről sem ír tehát azt is szabad. Mármint ezen gondolkodás szerint.... ami a szadduceusokra emlékeztet.

A paráznaság definícióját a 3Mózes 18:20ban és a 5Mózes 22:22ben megleled mégis.

Ezt is írtad

"Szóval ebben a kérdésben támpontot más nem adhat neked, csak a te saját Biblia-felfogásod és lelkiismereted, hogy te bűnnek érzed-e vagy sem. Azt írod, hogy nem, tehát akkor nem az."

----Már megbocsáss de nem az a bűn amit annak érzünk, hanem bűn az amit Isten annak tulajdonít. A saját bibliai felfogásunk pedig akkor lehet támpont ha van bűnismeretünk.

2011. szept. 14. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!