Mi jut eszedbe a "vágy" szóról?
1János 2:15-17 ezt írja
Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Nekem ez jutott eszembe: Bea
11,19
Akkor én nem értek egyet Jánossal. Mert: Mi Isten? Minden. Ő mindenhol ott van, mindent ő teremtett, mindenben benne van. ha nem szereted a világot úgy ahogy van, nem szereted Istent sem. Szerintem szeretni kell, csak nem szabad kötődni hozzá, és ez itt a lényeg. A vágy kötődéssel jár. Az isteni szeretet nem.
Utolsó: a filozófiád jó, de a Biblia amikor a világról beszél NEM a teremtett világról (azt teremtésnek, teremtett világnak nevezi) hanem a világias szellemről beszél, a nyerészkedésről, az egoizmusról, a mókuskerékről ami szépen felőröl mindent. A politikáról a sztárokról a csillogásról. Ennek a világnak az ura a Sátán és nem a teremtett világé.
János nem úgy érti, hogy ne szeresd az embereket, az erdőket, a hegyeket, az ételt és az italt (hiszen azok mind Istentől jönnek), hanem ezeket a világi dolgokat, amik viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!