Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted letezik Isten?

Szerinted letezik Isten?

Figyelt kérdés

Szerintem nincs

Stephen Hawking a Discovery Channel musoraban jol elmondta az igazat.

2011. szept. 10. 22:50
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
67%

ma 10:43

A könyvet is olvastad vagy az Index bulvárcikke alapján ítélkezel?

A cikkből idézett sor nem a könyvből származik, legalábbis a cikk írója nem idézetként tünteti fel. Még nekem sem volt szerencsém ehhez a könyvéhez, de meglepne, ha ilyen kijelentést tenne. Ez inkább valami szenzációhajhász félrefordításnak tűnik a számomra.

2011. szept. 11. 11:57
 22/45 anonim ***** válasza:
61%
Igen létezik és mindenki aki szeretne vele jóban lenni az megteheti. "Kiálts hozzám és válaszolok.."
2011. szept. 11. 13:35
 23/45 Sághegyi Csaba ***** válasza:
66%

74%-os, itt a link, ahol idézetként szerepel ugyanez angolul: [link]

Egyébként meg nem ő az első, akitől ezt hallom/olvasom. Ez a hit majdnem általános. Attól még nem ésszerűbb, mintha azt mondanák, hogy egy kozmikus szörny tüsszentette az egész világegyetemet, és amelyik bolygón tudják az igazat, ott rettegnek a Nagy Fehér Papírzsebkendő eljövetelétől...

2011. szept. 12. 16:45
 24/45 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel megint csak az a problémám, hogy az idézett mondat ("Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing,") vesszővel ér véget. tehát csak egy kiragadott mondatrész. Kíváncsi volnék az egész bekezdésre, ahol ez elhangzott. A nem túl távoli jövőben amúgy is terveztem a könyv megvételét, szóval a magam részé addig felfüggesztem a témát.
2011. szept. 12. 17:11
 25/45 anonim ***** válasza:
73%
*részéről
2011. szept. 12. 17:12
 26/45 anonim ***** válasza:
86%

"Olyan formában, hogy a vallások előadják biztos, hogy nincs."

Úgy tűnik, valaki mindent tud a világon, hogy ilyet kijelent. Ha meg nem tud mindent, akkor meg összefüggéstelenül beszél."

Biztos, hogy olyan formában nem ahogy az egymásnak ellent mondó történetek és emberi kitalációk leírják. Melyik vallás az igaz? Ha erre választ tudsz adni, akkor meg tudod mondani, hogy mi az igaz Istenről. Gondolom ezt te sem tudod. Amit emberek írnak, abban hiba lehet, mert az ember nem tévedhetetlen.

2011. szept. 12. 17:12
 27/45 Sághegyi Csaba ***** válasza:
72%

Előző, már maga az első idézett mondatod önellentmondás. "Olyan formában, hogy a vallások előadják biztos, hogy nincs." Na igen, kismillió vallás van, más Istent, vagy isteneket mutatnak be. Nincs egységes istenábrázolási forma, a vallásokban.

És az is igaz marad, hogy bármely ismeretlenre állítani, hogy biztosan nincs, ésszerűtlen állítás, mert nincs mögötte ismeret.

OFF: Nem véletlenül Kocsis a vezetékneved?

2011. szept. 12. 17:22
 28/45 anonim válasza:
12%

Én magam is ateista vagyok, de szoktam gondolkodni is (rá fér ugye ez az ateistákra is!) és azt kell mondanom, hogy ez a film az égvilágon semmit nem bizonyít, hanem mindössze egy oltári ostoba játék a szavakkal.

Mit is állít az egyház? Hát azt, hogy van az anyagi világ. Felette pedig áll a szellem világ, melyben található az emberi lélek és az isten is, egy transzcendens, az anyag felett álló létezőként. Azaz akár úgy is fogalmazhatjuk, hogy a szellemvilág az anyagi világon kívül lévő másik dimenzió. Ahogy Hawking éppen az időt tekinti 4. dimenziónak. A film pedig ugye azt állítja, hogy isten azért nem létezhet, mert a világ létezése az ősrobbanással kezdődött, és az ős robbanás előtt idő sem volt, így istennek sem lehetett ideje a világot megteremteni. Nos ez egy négyszeres ökörség!

1. Az ősrobbanás nem bizonyított tény. Csupán a világegyetem tágulása van igazolva, így egyes tudósok azt feltételezik, hogy helyette egymást ciklikusan váltó tágulás-összehúzódás van, ha pedig ez az igaz, akkor korábban is volt idő! 2. Az hogy a idő a 4. dimenzió, az szintén csak egy elmélet, mindenféle bizonyítottság nélkül! 3. Ha az anyagvilágban még sem volt ideje istennek teremteni? Ettől még a rajta kívül álló szellemi világban vígan lehetett! 4. Isten egyáltalán hogyan teremhetett meg volna bármit is benne az anyagvilágban? Hiszen olyan dolgot nem teremthet meg, aminek ő maga is része, mert ha része neki, akkor az dolog már létezik és nem kell megteremtenie! Azaz csak is a szellem világból teremthette meg. Hawkins, te agyilag is nyomorék!

Egyébként meg ne vegyétek komolyan az ilyen magukat tudományosnak és ismeretterjesztőnek színlelő bulvár csatornákat, a többi filmjeik is hemzsegnek a marhaságoktól és valótlan állításoktól! Sőt a Discovery egy másik filmje, a Morgan Freeman - A féreglyukon át - Van-e isten?: meg éppen azt akarja eladni nekünk, hogy isten van, sőt Einsteint pofátlanul vallásosnak hazudja, miközben megátalkodott ateista volt, tessék két idézet tőle: "Természetesen hazugság volt, amit az én vallásos meggyőződésemről olvastak, szisztematikusan ismételgetett hazugság. Nem hiszek egy emberarcú Istenben, és ezt soha nem tagadtam, világosan kinyilvánítottam. Ha van bennem valami, amit vallásosnak lehet nevezni, az a végtelen csodálatom a világ struktúrája iránt, amennyire azt tudományunk képes feltárni."

"Tehát mélységesen vallásos voltam, de 12 éves koromban ennek hirtelen vége szakadt. Azáltal, hogy sok közismert tudományos könyvet olvastam, hamarosan arra a meggyőződésre jutottam, hogy sok bibliai történet nem lehet igaz. Ez a felismerés tett gyanakvóvá minden hatalommal szemben, és ez a hozzáállás egész életemet végigkíséri."

2011. dec. 30. 20:28
 29/45 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem illik lekomázni, lenyomorékozni, stb. jelzőkkel mondani a világ vezető fizikusát! Hawkins a világ legokosabb embere és ez már jelent valamit! Ma hetven éves és ha annyit tudtok az univerzumról mint ő, vagy többet akkor kell ilyen jelzőket használni! Ő egész életében ezt tanulmányozta és fogja is, de nem kell hinni a tudományban, mert a tudománynak nincs szüksége buta emberekre!

Persze, hogy létezik! Itt áll mellettem! Üdv! Alexej az ISS fedélzetéről! Lol! Komolyabbra fordítva a szót nem létezhet! Én Hawking-nek hiszek! Mellesleg 2008-ban is kiadott egy könyvet!

http://www.youtube.com/watch?v=O5O8lRl7hCE

Supernovák sem léteznek, ugye amik felrobbannak maguktól! De léteznek! Még ma is!

2012. jan. 30. 14:07
 30/45 anonim ***** válasza:
40%

viszont az ilyen világ legokosabb emberei sokszor tévednek. A középkorban ugye a világ legokosabb emberei állították, hogy a föld lapos. Azt is a világ legokosabb emberei mondták annak idején, hogy az atomot nem lehet tovább bontani.

A hit pedig ugyanarról szól évezredek óta.

2012. jan. 30. 16:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!