Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztelkedés és kiiratkozás?

Keresztelkedés és kiiratkozás?

Figyelt kérdés

Mikor csecsemőkorában megkeresztelik a gyermeket, nem dönthet ugye arról hogy milyen valláshoz szeretne tartozni.

Ha a gyerek közben felnő, és úgy dönt hogy ő ki szeretne lépni abból a vallásból ahova keresztelték, hogy és milyen úton érheti ezt el?

Válaszotok előre is köszönöm!

2011. szept. 5. 06:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Cyndel*

Elnézést. :)

2011. szept. 6. 07:09
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

Sziasztok!

Kérdező, szerintem valami fogalmi zavar lehet nálad.

Először is tisztázni kéne valamit: te most vallást, vagy felekezetet akarsz váltani?

A kereszténység egy vallás, amelyen belül van sok-sok ffelekezet.

Ha te megkeresztelteted magad reformátusnak/evangélikusnak/baptistának, stb. attól te keresztény maradsz, csak éppen felekezetet váltottál.

Ha meg csatlakoznál mondjuk a buddhistákhoz, akkor már nem vagy keresztény, vagyis vallást váltottál.

Ha eldöntötted, hogy vallást, vagy felekezetet szeretnél váltani, akkor lehet továbblépni.

Üdv: Napirai

2011. szept. 6. 17:38
 13/19 anonim ***** válasza:
29%

hú attól mert most szebben fogalmaztad meg a kérdést, attól még ugyan akkora marhaság

nincs ilyen

jársz templomba?

imádkozol?

be próbálod tartani a tíz parancsolatot?

elfogadod a szentháromságot?

ha valamelyik nem, akkor már nem vagy katolikus, úgyhogy semmi szükség egy általad kitalált szertartásra

amúgy meg fontos volna hova akarsz betérni

2011. szept. 6. 19:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem vagyok fogalomzavarban, de a választ megkaptam hogy lehet ilyet, és mi úton-módon. :)

2011. szept. 6. 21:01
 15/19 anonim ***** válasza:
29%

"Szerintem az összes más vallás megkérne hogy keresztelkedj ki, mielőtt ők megkeresztelnének, ennek így lenne értelme."

Megint hülyeséget beszélsz... maximum a keresztény felekezetek kérnek "kikeresztelkedést" ahhoz, hogy egyikből a másikba lépj. A más vallásúaknak eszükbe sem jut, hogy keresztény lennél egy kanál víz miatt, ha egyszer nem tartod a hagyományokat.

Ha elmész egy buddhista csoporthoz, egy wicca covenhez vagy egy woodoo társasághoz, senki nem fogja neked azt mondani, hogy nem csatlakozhatsz hozzájuk, mert keresztény vagy... ugyanis fentebb már kifejtettem, miért is nem vagy az.

Ezt nem lehet tovább magyarázni, sem jogi, sem vallási, sem morális értelemben nem tartozol a katolikusok közé...

2011. szept. 6. 21:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Hallod ÉRTELMES KÉRDEZŐ! Keresztelkedés nem arra van hogy eldöntsd, melyik egyházhoz tartozol, hanem arra van hogy Jézushoz tartozz (de elég ha simán csak hiszel benne). Még hogy KIIRATKOZÁS!?

Az előttem levő többi válaszolóknak is ennyi esze van, hogy erre nem tudták volna idáig felhívni erre a kedves kérdező figyelmét???

Üdv. No.Ob

2011. szept. 7. 17:13
 17/19 anonim ***** válasza:

tisztelet a kivételnek

Üdv. No.Ob

2011. szept. 7. 17:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, de az "Actus formalis defectionis ab Ecclesia catholicá"-t 2009-ben (2009. október 26-án) a Szentszék eltörölte. Tehát HIVATALOSAN nem lehet kikeresztelkedni az egyházból, de de facto természetesen otthagyhatod. Nem jársz templomba, nem fordult az Úrhoz, nem élsz a morális tanítások szerint. Ennyi. Remélem segítettem.

17/f

2011. szept. 7. 17:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo! Imadkozom erted, elragadtak a demonok. Peter apostol elso levele: "8.

Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

9.

A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be."

Zarnam egy hires olasz stigmatizalt pap szavaival(magyarul):Satan a satant nem uzi el! Padre Pio

2015. febr. 16. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!