Mely vallások szentkönyveit olvastátok a magatokén kívül?
Sziasztok!
Szerintem az nagyon jó, ha valaki minél több vallást megismer, ezzel tágul az ember látóköre, és szerintem az általános műveltséghez tartozik, hogy az emberek minden világvallásról tudjanak alapvető dolgokat.
Ha valakit mélyebben érdekelnek a különböző vallások, akkor az az ember olvasni fog a témában, és nagyon sokat fog nyerni ezzel, mert jobban megérti az emberi természetet, az emberek Istenhez való viszonyát, stb.
Jómagam még gyerekként a Bibliát olvastam el. Felnőttként elővéve már nem voltz rám olyan hatással, mint gyerekkoromban.
Buddhista szent iratokat, pl. upanisadok, stb. olvastam, de csak bonyolult filozofálgatásnak tűnt az egész, semmilyen hatással nem volt rám, csak érdekesnek tűnt, de nem éreztem késztetést arra nézve hogy buddhista legyek.
Amikor kezembe került aKitáb-Í-Aqdas, és a Kitáb-í-qán, és elkezdtem olvasni, azt mondtam, hogy ilyen egyszerűen nincs, ez egyszerűen fantasztikus. Nem tudtam e könyveket letenni, és úgy éreztem, hogy hiperszuperboldog vagyok, mert megtaláltam, amit kerestem.
Nekem van olyan ismerősöm, aki elolvasta a Bibliát, a Koránt, a Takitakákat (remélem, jól írtam), de még valami Krisnás könyvet is, és teljesen hidegen hagyta az egész, érdekes irodalmi alkotásoknak tekintette e műveket.
Lehet, hogy majd évek múlva fog megérlelődni a szívében azokból a dolgokból valami, amiket öszeolvasott, bár ki tudja.
További szép napot, sikeres olvasgatást/útkeresést kívánok mindenkinek.
Üdv: Napirai
Nagyon örülök a válaszoknak egyébként! Jó olvasni őket és bizalommal töltik el az embert!
Köszönöm!
Kedves Napirai Annazara!
Az upanisadok, nem buddhista mű, hanem hindu, a hat dharsana egyike.
„És mitológiák, filozófiák, tanulmányok. Ja, saját szent könyvem a keresztény Biblia.
Freya”
Gondolom skandináv is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!