Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely vallások szentkönyveit...

Mely vallások szentkönyveit olvastátok a magatokén kívül?

Figyelt kérdés
2011. aug. 31. 23:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem az nagyon jó, ha valaki minél több vallást megismer, ezzel tágul az ember látóköre, és szerintem az általános műveltséghez tartozik, hogy az emberek minden világvallásról tudjanak alapvető dolgokat.

Ha valakit mélyebben érdekelnek a különböző vallások, akkor az az ember olvasni fog a témában, és nagyon sokat fog nyerni ezzel, mert jobban megérti az emberi természetet, az emberek Istenhez való viszonyát, stb.

Jómagam még gyerekként a Bibliát olvastam el. Felnőttként elővéve már nem voltz rám olyan hatással, mint gyerekkoromban.

Buddhista szent iratokat, pl. upanisadok, stb. olvastam, de csak bonyolult filozofálgatásnak tűnt az egész, semmilyen hatással nem volt rám, csak érdekesnek tűnt, de nem éreztem késztetést arra nézve hogy buddhista legyek.

Amikor kezembe került aKitáb-Í-Aqdas, és a Kitáb-í-qán, és elkezdtem olvasni, azt mondtam, hogy ilyen egyszerűen nincs, ez egyszerűen fantasztikus. Nem tudtam e könyveket letenni, és úgy éreztem, hogy hiperszuperboldog vagyok, mert megtaláltam, amit kerestem.

Nekem van olyan ismerősöm, aki elolvasta a Bibliát, a Koránt, a Takitakákat (remélem, jól írtam), de még valami Krisnás könyvet is, és teljesen hidegen hagyta az egész, érdekes irodalmi alkotásoknak tekintette e műveket.

Lehet, hogy majd évek múlva fog megérlelődni a szívében azokból a dolgokból valami, amiket öszeolvasott, bár ki tudja.

További szép napot, sikeres olvasgatást/útkeresést kívánok mindenkinek.

Üdv: Napirai

2011. szept. 1. 15:25
 12/17 A kérdező kommentje:
Nos, a gyilkosság azért megengedhető a klasszikus brahmanikus irodalomban mert a Lélek halhatatlan és elpusztíthatatlan, és mindenképpen törekszik visszatérni Urához a személyes Krisna vagy személytelen istenhez (irányzatonként). Így a gyilkosság illúzió lesz csupán. Ez az a pont, ahol pl. a buddhizmus hadilábon áll a Bhagavad-gítával. Buddhista számára sosincs felmentés a gyilkosság alól. Noha itt (ti buddhizmusban) pedig nem fogadják el semmilyen Én-létét tehát elvileg ahogy a hinduizmusban ténylegesen nem lehet valakit elpusztítani, itt nincs kit elpusztítani. A válasz ez, a létösszetevők folyamatosságának erőszakos megakasztása, késlelteti akár világkorszakok hosszában mérve a megvilágosodást.
2011. szept. 2. 11:38
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök a válaszoknak egyébként! Jó olvasni őket és bizalommal töltik el az embert!

Köszönöm!

2011. szept. 2. 11:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Kedves Napirai Annazara!

Az upanisadok, nem buddhista mű, hanem hindu, a hat dharsana egyike.

2011. szept. 2. 11:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Én a Koránt olvastam és szerintem ennél csodálatosabb könyv nincsen ezen a földkerekségen. Az embert valósággal lenyűgözi, komolyan mondom. Ajánlom, hogy olvasd el!
2011. szept. 2. 21:36
 16/17 anonim ***** válasza:

„És mitológiák, filozófiák, tanulmányok. Ja, saját szent könyvem a keresztény Biblia.

Freya”

Gondolom skandináv is.

2011. szept. 3. 00:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Minden mitológia, amire a kezem rá tudtam eddig tenni :-))
2011. szept. 3. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!