Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely vallások szentkönyveit...

Mely vallások szentkönyveit olvastátok a magatokén kívül?

Figyelt kérdés
2011. aug. 31. 23:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%

semelyikét nincs nekem arra időm

te melyikét?

2011. aug. 31. 23:07
 2/17 anonim ***** válasza:
76%
A Koránt, és amondó vagyok, hogy sokkal nagyobb hatással van rám, mint a Biblia.
2011. aug. 31. 23:15
 3/17 A kérdező kommentje:
Kereszténység, Taoizmus, Konfucianizmus eddig de majd a többit is megkísérlem. Ha erre nem lenne időm akkor mire. Civilizációk csodás rendszere, művészettel, irodalommal, szokásokkal.. etc. alapulnak ezeken. Ez tehát a legkomolyabb műveltség és milyen izgalmas! Emelett persze mint buddhista gyakorló, folyamatosan olvasom a Tipitakát és a Mahayana-szútrákat!
2011. aug. 31. 23:15
 4/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Bevallom őszintén, hogy keresztény létemre még a Bibliát sem olvastam el.

2011. aug. 31. 23:43
 5/17 anonim ***** válasza:
Vannak így ezzel mások is.
2011. szept. 1. 03:21
 6/17 anonim ***** válasza:

Én egyszer egy krisnástól kaptam egy könyvet amit elkezdtem olvasni. De aztán azt láttam benne hogy Krisna egy csomó embert lenyilazott, aztán meg arról volt szó hogy milyen jóságos és milyen csodálatos ember. Ez nekem kicsit fura volt ezért abbahagytam. (Bár az igaz hogy a Bibliában is vannak hasonló történetek, pl. Dávid.)

De ezzel nem akarom bántani a krisna tudatúakat mivel nem ismerem a vallásukat így nem tudom hogy valójában mennyire jó a vallásuk.

2011. szept. 1. 08:31
 7/17 A kérdező kommentje:
kedves utolsó válaszoló! Ilyen alapon a Bibliát sem érdemes mert statisztikailag, ott még brutálisabb az egy isteni koponyára jutó halálesetek száma. Megjegyzem Krisna nem ember, sem a klasszikus hinduizmus vaisvana irányzataiban és bhakti útjaiban sem, sem pedig a posztmodern-pop Krisna tudatban. Sőt még inkább Istennek tekintik mint a keresztények Jézust, hiszen számukra Krisna az istenség legfelsőbb személyisége. A hármasság nélküli személyes Isten.
2011. szept. 1. 08:40
 8/17 anonim ***** válasza:

"Ilyen alapon a Bibliát sem érdemes mert statisztikailag, ott még brutálisabb az egy isteni koponyára jutó halálesetek száma."

Ez igaz, azért is említettem én is Dávidot aki rengeteg filiszteust mészárolt le.

Bocsánat hogy Krisnát embernek tituláltam, tényleg nem ismerem ezt a vallást. Viszont ha te ismered akkor elmondanád hogy a Krisna által elkövetett gyilkosságokról (igaz, nagyrészt háborúban történtek) mit mondanak hogy az hogyan engedhető meg?

2011. szept. 1. 11:14
 9/17 anonim ***** válasza:
73%
Még annyi hogy a keresztények számára is Jézus a legfelsőbb Isten, mert a Szentháromság egy Isten, abban három személy, de a három személy nincs egymás alá vagy fölé rendelve. Bár Jézus az Atya gyermeke, de mégis egyek. Tudom ez így furán hangzik, de akkor is ez a hitünk :)
2011. szept. 1. 11:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tao te king, Rigvéda, szemelvények Buddha beszédeiből, Upanisádok, szemelvények a Talmudból, a Zohárból, és más,Biblián kívüli zsidó irodalomból (pl. Énokh könyve stb.)A Gíta, Mahabharata (bevallom, felületesen) szúfi bölcsességek, Zen történetek(imádom!!!), Pert Em Heru (egyiptomi halottas könyv)Patandzsali jóga szútrája, Kung mester beszélgetései (Konfucius), szemelvények a Tibeti szent iratokból.

És mitológiák, filozófiák, tanulmányok. Ja, saját szent könyvem a keresztény Biblia.

Freya

2011. szept. 1. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!