Mely vallások szentkönyveit olvastátok a magatokén kívül?
semelyikét nincs nekem arra időm
te melyikét?
Szia!
Bevallom őszintén, hogy keresztény létemre még a Bibliát sem olvastam el.
Én egyszer egy krisnástól kaptam egy könyvet amit elkezdtem olvasni. De aztán azt láttam benne hogy Krisna egy csomó embert lenyilazott, aztán meg arról volt szó hogy milyen jóságos és milyen csodálatos ember. Ez nekem kicsit fura volt ezért abbahagytam. (Bár az igaz hogy a Bibliában is vannak hasonló történetek, pl. Dávid.)
De ezzel nem akarom bántani a krisna tudatúakat mivel nem ismerem a vallásukat így nem tudom hogy valójában mennyire jó a vallásuk.
"Ilyen alapon a Bibliát sem érdemes mert statisztikailag, ott még brutálisabb az egy isteni koponyára jutó halálesetek száma."
Ez igaz, azért is említettem én is Dávidot aki rengeteg filiszteust mészárolt le.
Bocsánat hogy Krisnát embernek tituláltam, tényleg nem ismerem ezt a vallást. Viszont ha te ismered akkor elmondanád hogy a Krisna által elkövetett gyilkosságokról (igaz, nagyrészt háborúban történtek) mit mondanak hogy az hogyan engedhető meg?
Szia! Tao te king, Rigvéda, szemelvények Buddha beszédeiből, Upanisádok, szemelvények a Talmudból, a Zohárból, és más,Biblián kívüli zsidó irodalomból (pl. Énokh könyve stb.)A Gíta, Mahabharata (bevallom, felületesen) szúfi bölcsességek, Zen történetek(imádom!!!), Pert Em Heru (egyiptomi halottas könyv)Patandzsali jóga szútrája, Kung mester beszélgetései (Konfucius), szemelvények a Tibeti szent iratokból.
És mitológiák, filozófiák, tanulmányok. Ja, saját szent könyvem a keresztény Biblia.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!