Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Könnyebb az élet a valással?

Könnyebb az élet a valással?

Figyelt kérdés
Ha minden nap imádkozok, akkor nem lesz semmi bajom? Milyen problémákat tudok megoldani az imádkozással?
2011. aug. 30. 20:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

Sokkal-sokkal könnyebb. Én például, ha nem lennék vallásos, már rég alulról szagolnám az ibolyát, ugyanis sokszor szerettem volna öngyilkos lenni bizonyos okok miatt, és egyetlen dolog tartott vissza, hogy az öngyilkos a pokolba kerül, én pedig ezt nem akartam. Ergo: a hitemnek köszönhetem, hogy még élek.

Érdekes az ellentmondás:

Általában a vallástalan, nagyon bűnös embereknek van a legjobb életük. Hány olyan embert ismerek, akikről biztosan tudom, mekkora szemétládák, önzőek, csalók, áttaposnak mindenkin, ateisták, és mégis boldog életük van: rendezett, boldog házasság, 3-4 szép, egészséges gyerek, anyagi jólét, sikerek.

És a fordítottja: hívő emberek, akik élete tele van keserűséggel és tragédiával.

Persze mindezek csak általános tendenciák, kivételek előfordulhatnak sokszor.

Szóval miért könnyebb az élet a vallással? Azért, mert más szemszögből nézzük az életet. Egy vallástalan embert semmi más nem érdekel, csak az, hogy itt a földön jólérezze magát, itt a földön teremtse meg a boldogságot. Ezzel csak annyi a bökkenő, hogy mind múlandó dolog. Egy ének részletet hadd idézzek, ami nagyon szépen kifejezi ezt:

"Ember, rövid az élet, egyetlen kincsed a lélek, gondold meg nagyon. Minden más miután futsz, légvár, csak álom. Mely szertefoszlik a halálos ágyon."

Egy vallásos ember tudja, hogy az örök üdvösségre kell törekednie. Ezért ha pl. bekövetkezik valamilyen szenvedés, akkor azt úgy fogja fel, hogy Isten figyelmeztetése vagy próbatétele, mellyel valami célja van Istennek.

2011. aug. 31. 09:54
 12/13 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem nem feltétlenül. Valamiben segíthet, de csak annak, aki olyan szellemi függőségben él, hogy szüksége van ilyen kapaszkodókra. Az ima nem old meg semmit, legfeljebb megnyugvást nyújt hogy tényleg "mindent" megtettél.
2011. aug. 31. 12:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

szia, a vallás nem egyszerűen csak a problémamegoldó gondolkodás egy fajtája. Önmagában a vallás igazi hit nélkül nem ér semmit, csak hazugság, önáltatás. Ha igazi hited van, akkor meg vallással is és a nélkül is megváltozik az életed. Nem, nem lesz könnyebb. Az ilyen jellegű propagandáktól sírni tudnék. Jézus élete sem volt könnyű, az apostoloké sem. A hit az, amikor beleveted magad az ismeretlenbe, vállalva a kockázatot. Amikor annyira hiszel valamiben vagy valakiben, hogy érte feladod a kényelmet, a hasznot, a praktikumot. És a legfőbb dolog: hagyod, hogy megváltoztasson. És akkor már nem az érdekel: mit nyerhetek én ezen az egészen, jobb lesz e nekem, hanem hogy jobbá tehetem e a világot, jobb lesz e másoknak.

Ez a hit. A többi csak fecsegés és instant lelki segély.

Freya

2011. aug. 31. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!