Istenhívők válaszát kérném: miért létezik rossz a világon, ha Isten mindenható és jóságos?
ha isten valóban jóságos, akkor megóvna minket a szenvedéstől szerintem. ha valóban mindenható, képes is legyőzni a gonoszt. mégsem teszi
ha mindennek a forrása, benne rejlett a sátán, a gonoszság is. a sátánt nem tudta vagy nem akarta elpusztítani, csak száműzte a földre, és hagyta hogy megkísértse az embert, akit bűnbeesésért ezután meg is büntetett, majd elárasztotta a földet vízzel, ezzel rengeteg embert és állatot lassú fájdalmas halálra ítélt.
manapság pedig katasztrófák, éhezés, betegségek, háború van a földön, és nem tesz ellene semmit.
ilyen egy jóságos és mindenható isten?
erre nekem eddig senki sem tudott tiszta választ adni
A sok elvakult vallásosok milyen lelkesen pontoz le mindenkit, aki nam úgy gondolja, mint ők.
Hiába... a vallások csak fanatizmust szülnek!
Hát de most nem, hogy ha Isten mindenfelé tudna egyszerre figyelni az emberiségnek akkor vége is lenne.
Szerintem Jézus Krisztus szobrok az utcákon nem különb, mint csak Egyiptomban Kleopátra sírja, meg Tutenkhamon sírja.
Meg akkor a Görögöknél is rengeteg sok Istent imádtak.
-Afrodité-A szerelem és mámor istennője volt.
-Poszeidon-A tengerek és óceánok istene volt.
-Zeusz a főisten volt a villámlás és mennydörgés istene volt.
Szerintem itt is, ahogy a kérdező is kérdezte Isten hogyan tud egyszerre mindenfelé figyelni, szerintem ez is csak az emberiség tömegeket lehessen irányítani, csak azért van ez fegyelem beidomításként kitalálva, mert ha tényleg valós lenne, akkor már az emberiségnek rég vége lenne.
Na meg mindig is mondta nevelőapám, hogy senki nem tudott magáról semmit se a születése előtt és a halál után is ugyanerre a pontra tér vissza mindenki ugyanúgy, ahogy még születésünk előtt se tudtunk magunkról semmit, ugyanúgy a halál után is ez lesz.
És a világot, az életet és a sorsot (vagyis a karma törvényét tekintjük úgy, hogy Isten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!