Nem bírom tovább! Hívő vagyok, de boldogtalan. Mit tegyek?
A nem meghallgatott imáknak több oka lehet. Egyrészről,ott van az életedben egy olyan bűn ami miatt Isten nem válaszol a kérdésedre. Pl: Tudod,hogy nem kellene káromkodni,mert Isten Igéje ezt mondja,de te ettől függetlenül káromkodsz,pedig tudod,hogy nem kellene. Vagy meg nem bocsájtás. Vagy valami más.
Nem Isten Igéje alapján imádkozol. A tipikus hibák,pl párválasztásnál Istenem add nekem feleségül Juliskát,nem így kell imádkozni hanem,hogy Istenem hiszem,hogy elrendelted számomra a legjobb feleséget,arra kérlek Téged mutass rá arra,hogy ki lehet az. Uram van ez a lány Juliska,ha esetleg Ő lenne az adj valami jelet erre kérlek téged,de ha nem akkor sem baj,legyen meg a te akaratod :)
Hit nélkül imádkozol
Esetleg egy adott témában nem elég 5 percet imádkozni,hanem lehet,hogy minden nap ott kell álnod Isten előtt és könyörögnöd sokat
Ennyi jutott eszembe
Előre is elnézést kérek az érintettektől, de úgy látszik, ma kissé morgós napom van. :(
A kérdés az volt, hogy mit tegyen a kérdező. Erre az a válasz, hogy "Nincs hited"?
Legalább írnál valamit, hogy mitől lesz hite; mert az nem úgy működik, hogy eldöntöm: Na, tényleg, eddig nem volt hitem, de mostantól kezdve - csiribí, csiribá - lesz!
A konkrét - nem konkrét kérésében meg több irányzat is van: Vannak, akik kifejezetten azt tartják, hogy azért nem kap meg valaki valamit, mert nem elég konkrétan kéri.
Szerintem meg nem lehet általánosítani, mert minden ember egyedi eset. A lényeg, hogy szorosabb kapcsolatban legyen Istennel, Rá tudja bízni magát; a többi meg majd kiderül.
Kedves utolsó!
Én akár hihetek is neked, de kérlek az Isten szót írd nagy kezdőbetűvel. Tehát Isten! Kis kezdőbetűvel a hamis istenekre utalsz. A Bibliában is így van és szerintem helyesírásilag is így az elfogadott.
Még "egy" kérdés azoknak, akik írják, hogy ennyi meg annyi éve imádkoznak és még nem kapták meg. Elfogadtátok Jézust Megváltótoknak? Ő az életetek Ura? Megtértetek hozzá?
Én hiszem, hogy megkapom azt, amit kérek, csak nagyon gyenge pillanatomban, elkeseredésemben írtam ki a kérdést, ettől függetlenül még mindig aktuális és szívesen fogadom a jótanácsokat, főleg Igéket. Sőt, nem az a kérdés lényege, hogy megkapom-e, hanem az, hogy mikor!!!! Tehát a kérdés ITT bonyolódik!
Már jobban vagyok, újra rábíztam magam Istenre, de nem tudom, hogy meddig leszek "türelmes". Ezt most ne értsétek félre! Meg egyik mondatomat se! Tudom, hogy nektek is nehéz úgy tanácsot adni, hogy nem tudjátok miről van szó!
Kedves Berta.
Igazad van, de megtennéd, hogy akkor legalább Te adsz tanácsot. Ezt írtad:
A lényeg, hogy szorosabb kapcsolatban legyen Istennel, Rá tudja bízni magát; a többi meg majd kiderül.
Ebben tudnál segíteni, hogy ezt hogyan csináljam? Bibliát olvasom, imádkozni imádkozom, bár döcögősen, és ma fogok szellemi harcolni....
"Elfogadtátok Jézust Megváltótoknak? Ő az életetek Ura? Megtértetek hozzá?"
Természetesen! Egyáltalán, hogyan kételkedhetsz?? Minden nap imádkzom immár 12 éve és várok és várok tiszta szívvel az megváltónk felé! Legyen bármi, én kitartok és megvárom, mikor figyel majd reám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!