Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem bírom tovább! Hívő vagyok,...

Nem bírom tovább! Hívő vagyok, de boldogtalan. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 éve imádkozom valamiért, aminek már nagyon be kéne következnie, de még mindig nem történt meg, emiatt nagyon szenvedek, bezárkózott lettem, sokat sírok, sokat könyörgök. Azt mondja az Ige, hogy nem hagy feljebb kísérteni, mint ahogy elszenvedhetnéd. Én már nem bírom, ilyenkor mi van?
2011. aug. 25. 18:31
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Valóban nem írtam, hogy csak hívők szólhatnak hozzá, de ha nem vetted volna észre, ez a vallás kategória! Én sem járok olyan helyen, ami nem érdekel! Pl. autószerelés! Mert a ti válaszaitok kb. olyan, mintha én elkezdeném osztani az észt a szereléssel kapcsolatban, vagy leszólni a kérdezőt vagy az autóját, ha segítséget kér! Tehát vegyetek vissza!

És igen, várom a csodát és meg is kapom, csak egy kicsit elkeseredtem és meg szeretném érteni a helyzetet...és tanácsra van szükségem...

2011. aug. 25. 18:56
 12/43 A kérdező kommentje:
Így van, tudja az Úr, hogy mire van szükségem! És ahogy írtam a példát (egészség), az Ige is kijelenti, hogy ez jó és ezt érdemes kérni (stb). Tehát ezt a lehetőséget is kizárnám. De érdekel, hogy ezek után mit gondoltok, mit javasoltok, mivel tudnátok biztatni!
2011. aug. 25. 19:00
 13/43 anonim ***** válasza:
28%
annyira szánalmas, hogy várod a csodát és közben semmit se teszel érte
2011. aug. 25. 19:01
 14/43 A kérdező kommentje:
Tanulj meg olvasni! Hol írtam, hogy semmit nem teszek érte? Azt írtam, hogy már mindent megtettem! Ja, és teszek is, nap mint nap!
2011. aug. 25. 19:03
 15/43 anonim ***** válasza:
41%
Nem olvastam végig a válaszokat,de miféle csodát vársz???
2011. aug. 25. 19:04
 16/43 anonim ***** válasza:
86%

A szavaidból elkeseredettséget veszek ki, és nem is keveset. És igen, lehet rá okod.

Viszont: ha csak egy pillanatig igazán, egész lényeddel elhitted volna, hogy érdemes közdened, hogy megtörténhet a csoda, már megtörtént volna.

Akármi is történik veled, annak oka, célja van, és csak akkor törhetsz ki belőle, ha megtalálod annak mélyebb értelmét.

Talán ez az időszak próbára teszi a hited is, de a célja nem az, hogy elveszítsd, hanem, hogy megerősödjön benned.

2011. aug. 25. 19:10
 17/43 A kérdező kommentje:

Köszi 19:10-es! :-)

Már sokszor elhittem, hogy most megtörténik. Pl. tegnap előtt is! Sokszor nagyon készülök rá, aztán csalódok. :-(

Hiszem, hogy oka van, meg célja van, de most tényleg el vagyok keseredve! (Ezért is bocsánatot szoktam kérni...)

2011. aug. 25. 19:15
 18/43 anonim ***** válasza:
45%

Kedves Kérdező!

Szenvedéseket Isten csak akkor engedi, ha nagyobb jót tud belőle kihozni. Ha nincsen kimenetele, akkor próbáld Istenen keresztül magadat és céljaidat megismerni. Járj el az egyházközösségbe, ott sok kegyelmet nyerhetsz magadnak.

2011. aug. 25. 19:25
 19/43 anonim ***** válasza:

Gyereket akarsz? és nem esel teherbe

Vagy pénzre van szükséged? adósságok miatt

Valamelyik gyereked elzüllött?

Nincs munkád?

Gyógyíthatatlan beteg vagy? vagy valamelyik rokonod?

nem sikerül elvégezni az iskolát?

Valakivel nem jössz ki jó?

2011. aug. 25. 19:33
 20/43 eric_one ***** válasza:
100%

Írásod szerint egy csapdába kerültél. A gondolataidat, érzelmeidet a problémád körül forgattad. Imádkozásaid is ez körül foroghattak. De figyelj! Így nem Te voltál Isten szolgája, hanem Te akartad hogy Isten a Te problémáidat szolgálja. Ez így pedig nem fog működni. A gondjaidat helyezd Istenre, tedd rá hittel. De magadat, vagyis gondolataidat, érzelmeidet viszont szabadítsd fel ez alól, mivel a terhet Jézusra helyezted. Helyette keresd Isten akaratát. Csak így tudod megtenni, hogy meg tudjon nyugodni a lelked, békességed legyen, örömöd legyen, és akkor fogod tudni szolgálni az Urat.

Isten ezt nem tudja helyetted megtenni, csak Te vagy erre képes, hogy változtass a gondolkodásodon.

"Boldog ember az aki az Úr törvényében gyönyörködik, és azon gondolkodik éjjel és nappal." Ezt mondja a Zsoltáros. Salamon pedig azt mondja:

"Isten igéjére figyelek, az Ő beszédeire hajtom fülemet, nem távoznak el az én szemeimtől, megtartom azokat a szívemben, mert ez életet, egészséget és gyógyulást jelent az egész testem számára. Példab. 4/20-22"

Ezt a 2 igét olvasd el megint és tedd az életed értelmévé, mert életünk egyetlen értelme nem más mint Isten igéjének a követése.

Nézd meg ezt a videót is, ennek az embernek a hitéből fel lehet buzdulni.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNm-r1ounw0

2011. aug. 25. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!