Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem bírom tovább! Hívő vagyok,...

Nem bírom tovább! Hívő vagyok, de boldogtalan. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 éve imádkozom valamiért, aminek már nagyon be kéne következnie, de még mindig nem történt meg, emiatt nagyon szenvedek, bezárkózott lettem, sokat sírok, sokat könyörgök. Azt mondja az Ige, hogy nem hagy feljebb kísérteni, mint ahogy elszenvedhetnéd. Én már nem bírom, ilyenkor mi van?
2011. aug. 25. 18:31
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

19:58!

Valóban nem tudok másra gondolni! Bár sokszor kérem azt, hogy az Úr akarata legyen meg az életemben, de aztán mégis ott lukadok ki, hogy úgymond "inkább az enyém". Mármint ha vesszük ezt a gyógyulásos-betegséges példát, tudom és hiszem, hogy meggyógyít az Úr és az egyik imámban azt kérem, hogy az Ő akarata legyen meg, azaz akkor és ott gyógyuljak meg, amikor és ahol Ő akarja, aztán áttérek arra, hogy inkább most gyógyuljak meg, mert már nem bírom tovább....

Köszönöm a tanácsodat. A videót már láttam, nagyon megrázó és megindító, most inkább nem nézem meg újra, hátha lehangol (a látvány).

2011. aug. 25. 20:27
 22/43 Sághegyi Csaba ***** válasza:
81%

Szia. Fogalmam sincs, hogy mi okosat mondhatnék, ha nem tudom pontosan, hogy mi van. A magam életéből viszont tudok példát mondani.

Ragaszkodtam egy kapcsolathoz, ami nem Isten akarata volt. Mégis csökönyösen ragaszkodtam hozzá. Áldás nem volt a házasságunkon, minden, de minden rosszul ment minden téren. 7 évvel később derült ki, hogy miért nem Isten akarata volt. Feleségem lecserélt egy papra.

Isten mindent, de mindent teljes összefüggésben lát. Ezért előfordul, hogy olyan dolog, ami a szemünk előtt jó, és igei, mégsem az ő akarata. Ha az elején hallgattam volna Istenre, sok rosszat megspóroltam volna.

Miután kitomboltam magam a válás után, visszaadtam magam Istennek. Egy új menyasszonyt kaptam tőle, akit nem én választottam. Törekvéseim az anyagi függetlenségre elkezdtek sikeresek lenni.

Összefoglalva az a tanácsom, hogy add át a helyzetet teljesen Istennek, aztán nyugodj meg abban, hogy jó kezekben van minden, bárhogy is lesz. Persze tegyél meg mindent, amit tudsz. De legyen nyugalmad abban, hogy Isten van a kapcsolótáblánál.

2011. aug. 25. 20:59
 23/43 anonim ***** válasza:
53%

Kicsit ezosan:

Engedd el a problémád,ne akarj vele élni és beindul a változás...

Mond azt: ez a ... nem azén problémám,elengedem,semmi szükségem rá,nélküle egész ember vagyok.

Már holnap megváltozik valami.Írd majd meg az élményeidet!!!

2011. aug. 25. 21:57
 24/43 anonim ***** válasza:
jó lenne,ha leírnád,konkrétan miről van szó,mert így nem igazán tudok mit írni.névtelenül úgysem tudja senki,hogy ki vagy.
2011. aug. 25. 22:20
 25/43 Golden Axe ***** válasza:
81%

Harag: a harag 1 nagyon veszélyes dolog. Akkor nem haragszol vkire, ha eszedbejut, és tényleg nem megy fel a vérnyomásod.

Böjt: nem csak kajával kapcsolatban tudsz böjtölni. Én sem azzal szoktam főként. Ajánlj fel vmi mást az Úrnak: pl nem nézel tv-t 1 hétig, vagy naponta sétálsz fél órát, vagy naponta 2 órát forgatod a Bibliát..stb

Az egészség miatt ne aggódj, ezzel kapcsolatban had mondjak el 1 bizonyságot. A városunkban lakik 1 nő, aki rákos, de legalább 1 tucat áttétel, gyakorlatilag nincs nagyon olyan szerve, ami ne lenne rákos. Elvileg 4-5 éven belül meg kellett volna halnia, ehhez képest 15 éve él ilyen állapotban,méghozzá úgy, h nem is látszik rajta. Ő abszolút biztos benne, h az Úr kihozza őt onnan!

2011. aug. 26. 12:47
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon jó válaszokat kaptál eddig! :)

Nem tudom, szoktál-e olvasgatni más kérdésekre adott válaszok között; több csodálatos gyógyulásról is írtak mostanában a válaszolók.

Ajánlom még figyelmedbe a következő videókat:

Villanásnyi örökkévalóság – Ian McCormack http://www.youtube.com/watch?v=3t_cSz5YfzA&feature=related

Csoda (gyógyulás, Fókusz riport)

http://www.youtube.com/watch?v=lnalYIlqH9k

Ez utóbbi Tihanyi Péter: Csodák és gyógyulások c. könyvében is olvasható, orvosi zárójelentések másolataival együtt.

Az ilyen bizonyságok erősíthetik a hitedet, de tényleg nem kell görcsösen ragaszkodni ehhez, e körül forogni. Nekem is volt már olyan gyógyulásom, ami azután történt, hogy már teljesen belenyugodtam, hogy így fogom leélni az életemet... :)

A böjttel kapcsolatban pedig figyelmedbe ajánlom az Ézsaiás könyve 58. fejezetét; különösen a 6. verset:

[link]

Az Úr adjon neked erőt és hitet!

2011. aug. 26. 20:42
 27/43 A kérdező kommentje:

20:42-es! Köszi a választ!

Úgy látszik sokat ülök gépnél, mert a medúzás sztorit is ismerem és a fókuszos riportot is (írásos riport is van fent a neten). Nemsokára elolvasom az Ézsaiást.

2011. aug. 26. 20:54
 28/43 anonim ***** válasza:
73%
Ahogy látom, itt van a gond: "Legyen meg a te akaratod" Mindössze ezt a néhány szót kell megszívlelned. Meg kell tanulnod bízni Istenben, le kell küzdened a türelmetlenséget, és a követelőzést. Ezt a bizalmat csak nehézségeken keresztül lehet igazán mély kapcsolattá formálni - tapasztalat. Talán veled is ez a célja Istennek...
2011. aug. 28. 12:53
 29/43 anonim ***** válasza:

Keressétek először Isten országát s annak igazságát, és ezeket is mind megkapjátok (Mt 6,33). Miért küszködünk minduntalan: bosszankodunk, veszekszünk, kétségeskedünk, ítélkezünk? Ennek következtében pedig nem hiszünk Isten szavában. Mert ha hinnénk, akkor mindent nyugodtan, békésen és imádsággal tennénk. Ha megtennénk mindent, ami erőnkből kitelik, és ami erőnkön felül van, azt Isten irgalmára bíznánk, akkor a többi dolog is könnyebben menne, valamint bensőnkben, lelki hajlékunk is szakadatlanul épülne. Minduntalan arra törekszünk, hogy ezt is, meg azt is megtegyük, és ha valami nem sikerül, bosszankodunk, vádoljuk embertársainkat, és ezzel az egész bensőnk szétszóródik.

Nem könnyebb hát mégis teljesíteni Isten akaratát, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy minden erőnket összpontosítsuk a béke megőrzésére embertársainkkal, Isten akaratának teljesítésére, amennyire erőnkből telik és testünk engedi? Ha azt érezzük, hogyha valamilyen dologban hiányt szenvedünk, szükséges, hogy azt Istenért elviseljük. Mert eljön az az idő, amikor az Úr minden űrt betölt, mert Isten Igéje nem hazugság: az, aki először az Isten országát keresi, mindent megkap.

Keressétek először Isten országát s annak igazságát. Talán saját erejéből biztosítja be magát az ember? Ha küzdünk a testi dolgokért, kell, hogy küzdjünk a lelkiekért is. Szívünkkel minden esetre többet kell törődnünk, mint a kertünkkel. Ha az ember megfizeti a felvett munkások bérét, talán az Úr fizetség nélkül hagyja azokat, aki Isten dolgaiban fáradoznak?

És hogyan kell Isten dolgaiban fáradoznunk? – Hiszen ismertek mindent, ami szükséges hozzá! Imádkozni kell, figyelni magunkra, küzdeni a gondolatokkal, nem nyugtalankodni minden apróság miatt, engedni felebarátunknak, még akkor is, ha ez némi veszteséggel jár számunkra (mert majd a veszteségnél sokkal nagyobb lesz a nyereség), mennél előbb megbékélni, feltárni a gondolatainkat, gyakran járulni a Szent Titkokhoz és hasonlókat.

2011. aug. 28. 14:02
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Én egy beteg lány vagyok. Hiszek Istenben és szoktam imádkozni, régebben sokszor kértem, hogy meggyógyuljak, de ugyanúgy beteg maradtam. Aztán megtanultam elfogadni a helyzetet, arra gondoltam, Istennek így vannak velem tervei, ahogy vagyok, és azóta sokkal jobb az életem, pedig kívülről semmi se változott. Neked is inkább el kéne fogadnod a helyzetedet.
2011. aug. 28. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!