Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Spiritualitás, vagy Biblia?

Spiritualitás, vagy Biblia?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ti mit gondoltok erről, mi szerint éltek? Többet gondolkoztam már ezen a témán. Beszéltem már katolikus emberrel erről, meg most egy keresztény sráccal társalgok. Tényleg benne van a Bibliában, hogy Isten féltékeny Isten, illetve hogy az angyalokat szeretni, segítséget kérni tőlük Isten szemében bűn? Én spirituális szinten mozgok inkább, de a Biblia Jézusos része nagyon tetszik nekem, és hiteles számomra. De amit az előbb írtam az már inkább népmese nekem, mintsem valós tény. Hisz miért teremtette akkor Isten az angyalokat, hogyha féltékeny, és szerinte bűn őket szeretni stb. Van-e ellentét szerintetek a kettő között, mit gondol a vallásos ember a spiritualitásról, illetve fordítva. A spirituális ember a vallásról. Aztán lehet jön a nevető harmadik, aki azt mondja, hogy hagynunk kéne ezt a mesevilágot, Isten, Jézus, Biblia, spiritualitás, és menni kéne élni. :) Ez is egy nézőpont, elfogadom, hogy ilyen is van. De tényleg kíváncsi lennék, hogy egy mélyen vallásos ember mit gondol a spiritualitásról. Hogy képes az ember gyógyítani, hallani az égi világot, látni, stb stb.
2011. aug. 25. 00:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Spirituális kereszténynek tartom magam. Van konkrét kérdésed?

Freya

2011. aug. 25. 20:43
 12/22 anonim ***** válasza:
Ez majdnem olyan,mint: Rock´N Roll vagy alkoholmentes sör.
2011. aug. 25. 22:06
 13/22 anonim ***** válasza:

"Spiritualitás és Biblia! :)"

Egy ima sátánhoz egy pedig Istenhez.

2011. aug. 26. 09:07
 14/22 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek amiért ilyen keményen fogalmaztam. Jó lenne ha leírnátok hogy pontosan mit értetek spiritualitás alatt és akkor jobban ki lehetne találni hogy az most mennyire jó dolog.
2011. aug. 26. 13:18
 15/22 anonim ***** válasza:
A spiritualitásnak mi köze a sátánhoz? Isten szellem (spirit) és akik imádják, szükséges, hogy szellemben (spirit) és igazságban imádják. Ezt mondja a Biblia.
2011. aug. 26. 14:57
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ezért "Spiritualitás és Biblia". Ebben a körben valóban benne van a Sátán is, de a teljes egységből nem lehet kizárni. Ha nem tudod mi a Pokol, a Mennyek országát sem tudod megbecsülni - ha nem létezne éjszaka, nem vennéd észre, hogy nappal van.

Az emberi elme úgy ismer meg valamit, hogy összeveti annak ellentétével. Ha nem volna Sátán, még mindig tudatlan, paradicsomi állapotban lennénk, a bűnbe esett állapotot át kell élnünk ahhoz, hogy amikor visszatérünk az Édenbe már tudjuk, hogy kicsoda Isten és kik vagyunk mi. Ehhez tudnunk kell, hogy kik nem vagyunk - Sátán.

2011. aug. 26. 17:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Rágugliztam a spiritualizmusra. Helyből legalább 5 különböző meghatározását találtam meg, így most nem nagyon tudom hogy melyiket nézzem.

Viszont ami feltűnő hogy a guglizásra egy nagy csomó ezoterikus, okkult és boszorkány oldal jön elő.

Úgyhogy tartom a véleményem hogy Spiritualizmus VAGY Biblia.

Mt 6,24 - Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is.

Előbb utóbb választani kell majd mindenkinek.

2011. aug. 26. 18:40
 18/22 anonim ***** válasza:
18.40. Mikor Mihály arkangyal Sátánnal küzdött a Mózes testéért, annyit mondott neki"Dorgáljon meg téged az Úr!" Tudta, hogy az Úr nélkül nem boldogulna még ő sem. Gyűlölte-e közben Sátánt? Nincs róla szó az Írásban.
2011. aug. 26. 18:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Isten nem hiszem, hogy gyűlöl. És minek szolgálni őt? Mije nincs meg? Hinni lehet benne, a tanításait be lehet fogadni.

A Sátán cselszövéseit pedig föl lehet ismerni és le lehet győzni.

De lehet fordítva is: elfordulni Istentől, és "engedni a sötét oldal csábításának".

Ennek eszköze a spiritualitás, az ezotéria és az okkultizmus. Általa megismered Istent, a Sátánt, önmagadat, az embereket, a Mindenséget. Hogy aztán melyik utat választod, az tőled függ.

2011. aug. 27. 01:44
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Oké, a spiritualizmus a spirit, szellem szóból jön, és a túlvilági dolgokkal foglalkozik. Isten és Sátán beletartoznak ebbe a körbe.

Az ezotéria titkos tanítást jelent, annak idején az egyik görög filozófus két csoportban tanított, az exoterikusokat kinn a kertjében általános ismeretekre, az ezoterikusokat benn a házában a mélyebb összefüggésekre.

Minden vallásnak megvannak az 1. általános emberi tanításai és a 2. követőknek, a belső körnek szánt tanítás.

A szót persze általában ráhúzzák a harmadik csoportra, az

okkultizmusra. Na, ez van tiltva.

2011. aug. 27. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!