Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallásúnak mondhatom...

Milyen vallásúnak mondhatom magam?

Figyelt kérdés
Megkereszteltek, hivatalosan református vagyok, de nem őrzöm a hagyományokat, nem járok templomba. viszont hiszek egy teremtő erőben ami létrehozott mindent, és hogy kerülünk valahová halálunk után (talán másik dimenzió) a szellemekben is hiszek. milyen vallásúnak mondhatom én magam? ateistának nem mert hiszek valamiféle őserőben de egyáltalán nem úgy képzelem ahogy a Biblia írja. talán pogány? dehát azt sem hiszem, (hisz elvileg megkereszteltek) vagy minek mondhatom így magam?
2009. ápr. 13. 21:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%
asszem csak keresztény vagy, bocsi h ha rosszul írtam csak nem vagyok otthon ezekben.
2009. ápr. 13. 21:46
 2/17 anonim válasza:
37%

hát :D én magamban hiszek, ezt tudom javasolni, azért mert lefröcsköltek valami mágikus vizzel, nem lessz változás...

meg talán azt hogy hidd amit látsz nem pedig amit rád akarnak eröltetni, pl kereszténység meg isten,hogy miben kiben higgy azt magadnak kell megtalálnod,

2009. ápr. 13. 21:47
 3/17 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem jó úton jársz, keresgélj tovább, Próbálj megismerni újabb és újabb vallásokat. Próbálj bekerülni a közösségeikbe, és megismerkedni velük.Végül majd találsz valamit amit igazán elfogadsz, és annak nevezheted magad. De az sem baj, ha nem nevezed sehogy. Elég maga a megismerés.
2009. ápr. 13. 21:50
 4/17 anonim ***** válasza:
47%
Hát kereszténynek semmiképp. Ez egy saját magadnak kreált hit. Manapság nagyon divatos az ilyesmi.
2009. ápr. 13. 21:54
 5/17 A kérdező kommentje:
utolsó ne hidd hogy én így a divatosság útján megyek hanem igen hát...azt próbálom megtalálni ami a legmegfelelőbb, legelfogadhatóbb számomra
2009. ápr. 13. 22:04
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
Miért akarod magad kategorizálni?Tartozni akarsz valamelyik csoporthoz? Miért?Nem kell mindig keretekben élni.Gondold azt,hogy egyedi a világképed és egyből nem érzed fontosnak a kérdést.Ha meg nem az ,úgyis összetalálkoztok.
2009. ápr. 14. 06:06
 7/17 anonim ***** válasza:
15%

Ez az úgynevezett Robinson keresztyénség lenne, ha nem hinnél még a szellemekben.

Ha megkereszteltek reformátusnak, akkor célszerű lenne ezen az úton felvenni a lépést.

Térj vissza erre a mezsgyére.

Keresed az életkorodnak megfelelő közösségi alkalmakat, pl. ifjúsági bibliaórák, és konfirmációra készülj, leht azt akár felnőtt korban is.

És természetesen járj el a vasárnapi Istentiszteleti alkalmakra, ha csak teheted. Ne félj, csak higgy! Isten megsegít! Ő már megérintett, ezt Te megérezted, hagy magad.

Áldást, békességet, Istennek dicsőséget.

2009. ápr. 14. 14:52
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

Minek mondhatod magad?... Embernek.

Én nem tartozom egy felekezethez sem. Minden vallásból összecsipegetem ami nekem kell, és összegyúrom a saját gondolataimmal, megérzéseimmel.

2009. ápr. 14. 18:32
 9/17 anonim ***** válasza:
17%
mért kellene valami féle valláshoz tartozni légy ateista ma már egyre többen azok és nemcsak divatbol hanem mert ez a normális és nem kell keretek közt élned én is az vaggyok nagyon jol elvagyok jol élek és nem izgatnak az isteni dolgok
2009. ápr. 16. 10:20
 10/17 anonim ***** válasza:
4%

és foglalkozz valami értelmes dologgal aminek van értelme ami előbbre viszi az életedet

vag takarits ki otthol ha más nem mert voltam már hivőnél inkább templomba járt mint hogy kitakaritotta volna a büdös puceráját otthol

szánalmas volt ahogy kinézett de a biblia az levolt porolva a kaján meg ott a csotány ez a vallás ez igen

2009. ápr. 16. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!