Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A HIT GYÜLEKEZETE bekerült a...

A HIT GYÜLEKEZETE bekerült a 12 elfogadott vallások közzé! Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2011. aug. 14. 22:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
15%

> indoklás nélkül töröljük.

Értem, szóval a moderátor csapatába tartozol... gondolhattam volna.

2011. aug. 15. 23:03
 22/34 kzs ***** válasza:
57%

Igaza van a "ma 15:57"-es válaszadónak.

Megtérés és Isten dicsőítése: vajon nem ezt tartalmazza a SzentÍrás? Nem ezt kell minden egyháznak tennie?

Ja, mint azt már régebben kifejtettem: NEM szedik el az emberek pénzét. Ha valaki nem akar/nem tud adni, akkor nem ad. Nincs belőle semmi gond, és soha egyszer sem vontak kérdőre senkit emiatt. Akkor: mi ebben a rossz??

2011. aug. 15. 23:15
 23/34 kzs ***** válasza:
55%

/a "ma 18:01"-es válaszadó hozzászólására válaszolva:/

Igen, valóban felettébb érdekes a belinkelt cikk honlapja.

Ugyanis minden normális, tisztességes honlapnak el kell határolódnia mindenféle provokatív, sértő, bántóan közönséges megnyilvánulástól: legyen az akár egy cikk megjelenítése, akár hozzászólás valamilyen témához.

Ugyanakkor - minthogy az egész "interjú" szemenszedett, aljas hazugságsorozat - még ezen is túltesz az a féltően óvó figyelmeztetés, amivel intik az embert: "A Jóságos Isten nevében: Könyörögve kérjük, hogy akit megkörnyékez a hitványak gyülekezete nagy ívben kerülje el őket!"

Ó, köszönöm hogy felhívták a figyelmemet erre: a "hitványak gyülekezetét" nagyívben el fogom kerülni, de a Hit Gyülekezetét nem!

Mert ez a gyülekezet (fogalmazzak újra: egyház) normális, tisztességes, jóravaló és becsületes hely - és innen még soha senki rosszat nem tanult.

Továbbá ezt írja a végén a cikk szerzője: "Ehhez sok szeretet-erőt és jó egészséget kívánunk! És imádkozzunk értük, mert a jó imának is formáló ereje van!" - köszönöm, nem kérek belőle. Énérettem ne imádkozzon senki olyan, aki képes volt egy ilyen szemét cikkhez zöld utat adni. Nem kérek a gyúlölet, az uszítás, a provokáció szellemiségéből, és nem kell az az erő és jó egészség, amit kivánnak!

2011. aug. 15. 23:38
 24/34 anonim ***** válasza:
78%

ma 23:03

Most én is szabályzatot sértek miattad; de nem akarom, hogy azt hidd: "Hallgatás = beleegyezés."

1. Hiányolom a smiley-t a mondatod végéről.

2. Ha nem viccnek szántad, akkor tájékoztatlak, hogy a szöveget a válasz írására alkalmas ablak felett lehet olvasni, onnan másoltam be.

3. Még nem tartozom a moderátorok csapatába. De már nagyon gondolkodom azon, hogy meg kellene érdeklődnöm, van-e erre lehetőség. :)

2011. aug. 16. 00:06
 25/34 anonim ***** válasza:
Még jobban fel fognak bátorodni és most már tényleg az "Úr" akaratából ugraszthatják be a leendő "bárányokat".Lám-lám ez is megadatott,hogy ilyen magas szinten vannak számon tartva,ez mégis csak jel.Legitimizálták végleg a térítéseiket.Azt nem látja a sok ...,hogy politikai eszközök.BEEEEEEEEE!!!!
2011. aug. 16. 11:20
 26/34 kzs ***** válasza:
100%

/Az előbbi válaszra felelve:/

Talán ha elolvasnád a válaszaimat erre vonatkozóan, esetleg nem állítanál olyanokat, amik nem felelnek meg a valóságnak.

Vagy netalántán lehetnél annyira 'gerinces',hogy a meglátásaidat megbeszélnéd a "Vidám Vasárnap" c. műsorral.

Biztos vagyok benne, hogy választ kapnál.

Az meg, hogy azt a választ kapod, hogy "lesz nekik is, csak hinni kell" - ebben sincs semmi rossz.

Talán ha időd engedi, megkereshetnéd a Zsolt 37/4-et, a Máté 7/7-et, a Péld 16/3-at, a 2.Kor 9/6: ezek mind-mind a bővölködésről szólnak.

De az, hogy ezek az igék valóra váljanak az életedben, elengedhetetlen a hitben való fejlődés. Az, hogy Neked nincs akkora hited, hogy elfogadd a SzentÍrás tartalmát, ez nem a gyülekezet hibája. Neked kell erősödnöd azáltal, hogy Isten szavaiból táplálkozol. Ez a Te érdeked is, nem?

Úgyhogy ok nélkül haragszol azért, mert azt mondták neked, hogy hinni és hinni kell.

És még valami: ezt írod: "megszállja a szent lélek és görcsöt kap,meg szaladgál" Figyelj, ne ítéld Te meg a SzentLélek munkáját. Ne gúnyold ki, és ne tégy téves következtetéseket, mert Ezzel kapcsolatban -ha tudni akarod - Jézus azt mondta, hogy minden megbocsáttatik az embereknek, csak ez nem: Máté12/ 31.

Egyébként Jézus munkásságában döntő rész jutott gonosz szellemek (démonok) kiűzésének, az Apcsel-ben pedig szerepel a SzentLélek kitöltetése. Annak megítélése hogy ez honnan van, nem a te dolgod.

-----------------

A tizedfizetés és az adakozás pedig teljesen a SzentÍrást követi, és mint hitből jövő cselekedet, teljesen az emberre van bízva: ha akar az illető adni, akkor ad. Ha nem, akkor nem ad. Ennyi.

2011. aug. 17. 14:09
 27/34 A kérdező kommentje:
A HIT Gyülekezete állítólag kéri a havi fizetésed bizonyos %-át átutalni a gyüli számlájára,egyébként nem lehetsz a tagja.Azt is hallottam.hogy a vasárnapi "ISTENTISZTELETKOR" is fizetni kell,minnél előbbre ülsz a Németh Sándor elé,annál több a tarifa.Állítólag ez úgy működik mint a moziba,helypénznek nevezik.Ha valaki fel tudna világosítani,nagyon boldog lennnék!!!!!!!
2012. jan. 5. 15:53
 28/34 kzs ***** válasza:
45%

@ ma15:53 - kérdező kommentjére válaszolva

Én felvilágosítanálak. Szóval, ami engem illet, most lesz 11 éve, hogy a Hit Gyülekezetébe járok, de még soha egyetlenegy fillért sem kellett átutalnom a számlájukra.

Ilyet senkitől sem kérnek.

Különben nem értem, hogy miért tetted idézőjelbe azt, hogy Istentisztelet. Szerinted nem az? Akkor ha lennél szíves felvilágosítani, hogy mi a baj vele, amikor - mint azt tanultuk - a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által, és itt ugyebár Igehirdetést közvetítenek.

Szóval??

Mi a problémád vele??

Ami pedig a helypénz-fizetést illeti, ha elmész egy moziba, minden bizonnyal találkozol ilyennel.

A Hit Gyülekezetében viszont semmi ilyen nincs, és ezt hidd el nekem.

2012. jan. 5. 16:44
 29/34 anonim ***** válasza:
33%

Itt az egyik imájuk: A Fidesz-re mondott átok miről szól?

-„A Fidesznek minden tevékenysége legyen átkozott, sikertelen, szerencsétlen, érje utol romlás, halál és pusztulás kezük minden munkáját.”

És amikor egy személy ellen szól az átok, akkor a 109-es zsoltárt mondják ellene, behelyettesítve az átkozott nevét.

2012. okt. 23. 20:56
 30/34 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként a 26 válaszra válaszolva itt egy video a szentlélek munkályáról: http://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

Gondolom a felvétel önmagáért beszél :D

Egyébként volt egy másik video ha megtalálom közzé teszem ahol egyedül egy fiu gyerek nem akart "epilepsziás rohamban elájulni" nem is csodálom egy gyermek értelme tiszta így nem fog összeesni ha az imádott Mózeutánzat Sanyika megérinti!

Aki egy kicsit is ért a pszichológiához az tudja hogy koncerteken is ilyesmi történik amikor az idealizált sztár megérinti a rajongóit!

2012. okt. 23. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!