Hívők és nem hívők! Mi a véleményetek erről a 2 videóról?
http://www.youtube.com/watch?v=jq5BlTxPXeI
http://www.youtube.com/watch?v=8gwIdNuSjeI
Igaz, elnézést a hibáért. Linkelem a további részeket.
http://www.youtube.com/watch?v=qigLsBuGj_I
http://www.youtube.com/watch?v=EXYTKCrrmY4
A film további részében 9.11-ről esik szó, és a világbankról, ezért azt már nem linkelem.
Először a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését.
Jézushoz nem három király jött, hanem ismeretlen számú, de egynél biztosan több távol-keleti mágus. Nem merték szó szerint fordítani, így bölcseknek fordították őket. Nem tudom, hogy a királyos mese hogy került a közfelfogásba.
A halról nagyon jól tudják a keresztények, hogy mit jelent, de véletlenül sem azt, amit a videó állít. Íme a hal titka: az ősegyházat üldözték. Gyakori volt, hogy katakombákban gyűltek össze. Ez a hal görög képrejtvény volt, amolyan biztonsági kód. A hal betűi ugyanis egy mondat kezdőbetűinek a mozaikszavát alkották. Ez a mondat a következő: Jézus Krisztus a mi megváltónk. Aki ezt nem tudta, az kémgyanús személy volt, nem engedték a gyülekezetbe.
A többi mondandója a videónak tőlem nagyon idegen, de úgy tűnik, hogy erőltetett összemosása akar lenni a kereszténységnek, és az egyiptomi, meg más egyéb hasonló hitnek. Ez egyrészt a fent említett hibák miatt is abszurdum. Másrészt egyedül Jézus feltámadásáról mondták az azt vizsgáló vezető jogalkotók, akikre épül a mai jogrendszerek alapja (pl. Simon Greenleaf), hogy a rendelkezésre álló tények alapján nincsenek jobban dokumentált történelmi bizonyítékok, mint a Krisztus feltámadása mellett szólók.
Magyarul ha még valaki fel fog támadni legalább 3 nap után, akkor majd érdekel, hogy ő mit mond, addig maradok Jézusnál.
"Először a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését." Akkor a keresztény egyház miért nem javítja ki a karácsony ünnepét ha ennyire köztudott h "kamu". Nekem ez eléggé illúzióromboló.
"Jézushoz nem három király jött, hanem ismeretlen számú, de egynél biztosan több távol-keleti mágus." Nyílván ezt se a köztudat szívta ki valahonnan hanem így tanítja az egyház. (Biblia?) Akkor ezek szerint ez is megkérdőjelezhető.
"Nem merték szó szerint fordítani, így bölcseknek fordították őket. Nem tudom, hogy a királyos mese hogy került a közfelfogásba." Dettó
Nem kötekedésképpen, csak ebből az jön le, hogy a videó valótlanságokat állít, ezzel szemben a keresztény egyház és hitrendszer (karácsony, 3 királyok) szintúgy...
Különbséget teszek egyház, és Isten között, ahogy külön dolgok is valójában. A karácsonyról a legtöbb keresztény tudja, hogy pogány eredetű, de ez nem zavarja őket, ahogy engem sem. Akkor csak születést ünneplünk, nem születésnapot.
Lényeg, hogy a Bibliát eddig igaznak találom, míg a fenti első videó tényszerűen, és nem véleményszerűen egy nagyon komoly melléfogás.
""Először a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését." Akkor a keresztény egyház miért nem javítja ki a karácsony ünnepét ha ennyire köztudott h "kamu". Nekem ez eléggé illúzióromboló."
A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden év december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Feltehetőleg vagy azért esett erre a választás, mert egyes keresztény szerzők szerint Jézus szenvedése azaz a húsvét illetve fogantatása az év azonos napján, március 25-én történt, vagy azért, mert ekkor kezdődött el a téli napforduló a Föld északi féltekéjén. EZ A KERESZTÉNY ÜNNEP AZ ELSŐ NIKAIAI ZSINAT HATÁROZATA ÉRTELMÉBEN JÉZUS KRISZTUS FÖLDI SZÜLETÉSÉNEK EMLÉKNAPJA: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.
A karácsonyi ünnep szellemiségéhez, és jellegéhez hasonló ünnepek már korábban is léteztek, például a pogányok téli napfordulós ünnepe, a szaturnália ünnepségek. Az ókori Rómában december 17-25 között tartották a földművelés istenének, Szaturnusznak ezt a nagy ünnepét. Ekkor nagy táncos vigadalmakat tartottak birodalomszerte. A fény diadalát ünnepelték a halál és a sötétség felett. A régi pogány ünnep vigasságokkal volt tele, mivel a téli napforduló a régi földművesek körében az újjászületést, a reményt táplálta. A földművesek számára fontos volt a meleg eljövetele, mivel a létük múlott rajta. A meleg időszak a bőség időszaka volt, míg a hideg időszak a sötétség és a nélkülözés időszaka, ilyenkor az isteneket igyekeztek jókedvre deríteni. A szolgák megajándékozása is elterjedt volt. A házakat örökzöld borostyánokkal díszítették.
Miután a kereszténység államvallás lett, hamarosan hivatalos keresztény ünneppé nyilvánították Jézus születését. Ezt az eseményt a 4. századtól kezdték ünnepelni, január 6-án Epiphaneia néven.
A 4. század végétől a keresztény egyházak mindinkább december 25-én kezdték ünnepelni Jézus születését, január 6-án pedig a Jordán folyóban való megkeresztelését (vízkereszt ünnepe). Ennek oka valószínűleg az volt, hogy a december 25-én végződő római szaturnália ünnep helyére állítsák a keresztény karácsonyt. Jézus születésének történetével együtt új vallási tartalommal töltötték meg a pogány ünnepet.
Ha illúzióromboló, ha nem igaza van az előttem szólónak. Több ilyen illúzióromboló dolog is van, csak utána kell nézni.
Erre csak ezt tudnám válaszolni amelyet már itt megtettem:
"Én bizonyságot teszek mindenkinek,aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja.Ha valaki hozzá tesz ezekhez,arra az Isten azokat a csapásokat bocsájtja amelyek meg vannak írva ebben a könyvben.Ha pedig valaki elvesz ,e prófétai könyv igéiből attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából a szent városból és mindabból ami meg van írva ebben a könyvben.
Így szól az aki ezekről bizonyságot tesz :Bizony hamar eljövök.Amen."
Jézus pedig elmondta a tanítványoknak ,ezeknek mind meg kell történniük.Sok hamis próféta támad és megrendülnek hitükben.De aki mindvégig kitart megkapja annak jutalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!