Aki felnőttként lesz vallásos, lehet még lelkész?
Engem felvettek evangélikus teológiára. Ha szeretnéd írok a felvételiről privátban. De érdekelne az indíttatás is részedről... ;)
18/L
Kedves Kérdező!
Tiszteletreméltó és becsülendő a szándékod! Bár minden fiatalnak ilyen tervei lennének, minden fiatal így gondolkodna!
Ahogy előttem is írták, az lenne a legjobb, ha megkérdeznéd a helyi lelkészt, Ő biztosan több információval tud szolgálni.
Kívánom, hogy megmaradj ebben a szép tervedben, sikeresen elvégezd a lelkészi sulit és haladj tovább ezen a helyes, jó úton! :)
Isten áldjon!
Áldás, békesség!
Mihály
Szia!
Egy nagyon fontos kérdés: Te akarsz lelkész lenni, vagy pedig meg vagy győződve róla, hogy Isten személyesen erre hívott el? Mert ha nem ez az elhívásod, akkor "ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői". Persze ebben az esetben is végigjárhatod a hivatalos útját annak, hogy lelkész lehessél, de sajnos nagyon sok önjelölt lelkész van az egyházban, akiknek nem ott lenne a helye.
Ezzel nem lebeszélni akarlak a dologról - ne érts félre -, hanem arra bátorítani, hogy kérd ki személyesen Isten vezetését, mert nem biztos, hogy ott a helyed. Ha viszont igen, akkor Ő azt is meg tudja neked mutatni.
Ezt személyes tapasztalatból mondom, mert én is belekezdtem sok évvel ezelőtt egy olyan szolgálatba, amiről azt gondoltam, hogy Istentől van, de végül nem sok gyümölcse lett, csak az elvesztegetett évek.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!