Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A megfelelő vallást keresem....

A megfelelő vallást keresem. Melyik az?

Figyelt kérdés
A kereszténység is jó, csak keresem a legjobbat. Én hiszek Istenben, de nem úgy, ahogy a kereszténység. Több más vallásról hallottam, de nem tudom melyik mit takar. Köszönöm.
2011. aug. 11. 08:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Veszélyes dolognak tartom ha ismerkedni akarsz más vallásokkal, mert nagyobb erők mozognak mögöttük, mint egy laikus gondolná-és egyik csak beszippant. "

És miért veszélyes?

2011. aug. 11. 14:26
 12/26 anonim ***** válasza:

" "Veszélyes dolognak tartom ha ismerkedni akarsz más vallásokkal, mert nagyobb erők mozognak mögöttük, mint egy laikus gondolná-és egyik csak beszippant. "

És miért veszélyes?"

"...mert nagyobb erők mozognak mögöttük, mint egy laikus gondolná-és egyik csak beszippant." ;)

(nem az író voltam)

2011. aug. 11. 17:28
 13/26 anonim ***** válasza:

Nagyobb erők? Miféle nagyobb erők?

Ez tipikus keresztény felfogás, miszerint minden, ami nem keresztény csak rossz lehet.

2011. aug. 11. 17:39
 14/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha van Bibliád akkor forgasd. Keresd azt a vallást, amelyiknek a tanításai megegyeznek a Biblia tanításaival.

Szempontok lehetnek pl. bálványimádás, erkölcstelenség, halottak állapotával kapcsolatos tanítások. Talán vizsgálj meg egy jelet amit Jézus adott a tanítványainak aminek még be kell teljesedni. Ajánlom a Máté 24:14-et és a Máté 28:19-20-at. Figyelj a sorrendre a bibliaversekben, mert fontos.

Üdv:Bea

2011. aug. 11. 18:04
 15/26 anonim ***** válasza:
Az iszlám vallás a legjobb.Ne hagyd hogy a gonosz kereszténység megfertözzön
2011. aug. 11. 19:43
 16/26 anonim ***** válasza:

>> Ajánlom a ...Máté 28:19-20-at. Figyelj a sorrendre a bibliaversekben, mert fontos.

Ezt az Igét én is ajánlom neked, kedves Bea! Figyelj arra, hogy kinek a nevében kell keresztelni, mert az legalább annyira fontos!

Akik esetleg nem tudják, miről van szó, a Jehova Tanúi (Bea is hozzájuk tartozik) 1987 óta nem az Atyának, Fiúnak és Szentléleknek nevében keresztelnek:

http://www.youtube.com/watch?v=sxmv85wJGBc

2011. aug. 11. 21:24
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az okfejtésedet nem értem: azt írod, nem úgy hiszel Istenben, mint a kereszténység. istenben egyféleképpen lehet hinni, bármilyen vallást is választasz, csak max másképpen nevezed Istent, Istenben nem tudsz többféleképpen hinni: vagy hiszel Istenben, vagy nem. Harmadik variáció nincs.

Megfelelő vallás sincs. Neked kell megtalálnod azt a vallást, amely mellett el tudod magad kötelezni egy életre.

Nem furcsa egyébként, hogy vallást választasz. Több millió ateista neveltetésű ember választ magának valamilyen vallást, ebben semmi különös nincs.

Van egy vallás, ami szerintem nagyon szuper, és látszólag úgy tűnik, hogy semmilyen kötelezettséggel nem jár, pedig dehogy is nem.

E vallás felvételével az embernek gyökeresen megváltozik az élete, és nem mindegy mikor teszi ezt meg az ember, mert pl. egyetemi tanulmányok közben, vagy nők esetében várandós állapotban nem szerencsés meghozni ezt a döntést, mert az esetleges megrázkódtatás, stressz az új életvitelre való átállás miatt káros lehet a magzatra.

Egy egyetemista esetében pedig az életvitel/életmódváltás felboríthatja addigi életritmusát annyira, hogy esetleg félbe kell hagynia tanulmányait, és legalább el kell telnie egy évnek, mire annyira rendbe tette a dolgait, és sikerült annyira átállnia az új életvitelre/erkölcsi normarendszerre, hogy újra tudja kezdeni tanulmányait.

Ez a vallás a baháí vallás.

Még én sem vettem fel teljesen ezt a vallást, de nekem nagyon tetszik, és úgy érzem, hogy el tudom magam mellette kötelezni. Egészségügyi okok miatt nem vettem még fel teljesen ezt a vallást, most meg jelentkeztem egy tanfolyamra, majd meglátom, mennyi időmet veszi majd az el, de 2012-ben szeretném már végre teljesen felvenni a baháí vallást.

Most nyilván nemérthető amit írtam, mert azt gbondolhatja bárki, hogy ez a csaj most vagy felvett egy vallást, vagy nem. Szóval az van, hogy ez két részből áll: 1. az ember szívében baháí lesz, és megvallja hitét Istennek, és ezt bárhol megteheti, akár a Wc-n ülve is, ha ahhoz van kedve (én a magam részéről ezekben a pillanatokban nem a Wc-n ültem, hanem álltam a fürdőszobában egyik kezemmel a mosdóba, a másikkal a fürdőkádba kapaszkodtam, és úgy daráltam el a szükséges mondatokat). Szóval bármilyen testhelyzetben lehetsz ilyenkor, akár fejen is állhatsz a csupasz parkettá, ha neked úgy kényelmes, ez mindegy. Az a lényeg, hogy teljes szíveddel fogadd el Isten létezését, és azt a tényt, hogy Bahá'Ulláh Isten erre a korra rendelt prófétája. A szükséges mondatokat el lehet darálni hangosan, de akár magunkban is, hogy mik ezek a mondatok, annak utána lehet nézni a megfelelő helyen, le van írva, ezzel nem foglalom itt a helyet. Ha ahhoz van kedved, akkor akár angolul is eldarálhatod, mindegy, Isten elfogadja, akárhogy mondod el azokat, kínaiul, magyarul, angolul, vagy hat nyelven egyszerre totál mindegy. Én megelégedtem azzal, hogy magyarul mondtam el.

2. A baháí hitű nyilvánosan jelenti ki magát Bahá'Ulláh Prófétának baháí hitű személyek előtt (teljesen mindegy, hogy harmincan vannak ott, vagy csak egy baháí hitű személy) a helyszín sem lényeges, ezt követően beírják egy nagy könyvebn, hogy Nagy Pista felvette a baháí hitetet 2011. jún. 15-én, itt, és itt.

Ekkor már teljesen felvette az ember a baháí vallást, és az összes előírás kötelező ránézve ettől a pillanattól.

Aki még nem vette fel a baháí hitet nyilvánosan, még úgymond "szabadabb", de érdemes törekedni arra, hogy fokozatosan bevezesse az ember az életébe a szükséges változtatásokat.

Na, elhúztam, mert már regényt írok.

Remélem, érthető voltam.

Üdv: Annazara

2011. aug. 11. 22:15
 18/26 anonim ***** válasza:
52%

Figyelj!

Én a spiritizmust választom, de mivel még csak gimis vagyok, könyveket olvasgatok(Biblia, médiumi közlések), és imádkozom azért, hogy Isten majd egyszer lehetőséget adjon arra, hogy kapcsolatot tudjak folytatni az Ő Szent Szellemvilágával. Isten a vallásokra csak külső ruhákként tekint, amelyeket az emberek magukra aggatnak. Ő meghagyja az embereknek azt a ruhát, amelyet az emberi tévedések foltjaiból szőttek össze. Értem ez alatt pl. az oltáriszentség, szentek tiszteletét stb. Én megkérdeztem egyszer imámban Istent, hogy melyik vallás a legtisztább, és véletlenül akadtam rá egy könyvre, amelyben ez állt.

Tehát lényegtelen melyik vallást választod, a legfontosabb, hogy benne higgy! Nincs más Isten! Buddhizmus, és mindenféle keleti vallás csak megzavarja Isten mindenhatóságát, egyetlenségét! A próféták és Jézus is az Ő küldöttei voltak, az út le van írva, megkaptuk, ideje követni! Jézus Isten egyszülött fia, ő volt az első teremtett szellem, ő volt a szellemi teremtés magja, mindenki tőle származik(kivéve Istent), de csak szellemben! Jézus tanításait mindenkinek el kell fogadnia, hiszen Ő mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet!". Én nem ismerem el Jézust istennek, hiszen ő is mindig hangoztatja, hogy nem ő csinálja a csodákat, hanem Atyja segít. Én nem akarlak téged megőrjíteni ilyenekkel, de ez az igazság... Én ezt nem magamtól tudom, hanem megmondta Jézus is, hogy az utolsó napokban elküldi majd hozzánk az igazság szellemeit, hogy segítsenek nekünk, de sokan elutasítják, és maradnak hitetlenül... HIT ÉS SZERETET! Ha többet akarsz olvasni erről: hittitok.hu

E.

2011. aug. 12. 00:31
 19/26 anonim ***** válasza:
53%
Hát,engem is megkereszteltek,de valamiért inkább az iszlám tetszik.Döntsd el te magad!
2011. aug. 12. 21:08
 20/26 izidorkata ***** válasza:
na mire jutottál?
2011. aug. 13. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!