Jehova Tanúi szerint mikor lesz a következő világvége/armageddon?
Vidiripi
"Ha tudtuk volna az I. világháború kirobbantását okozó jelekről, akkor lett volna II. is?Ott miért nem láttuk a jeleket.Ki olyan hülye hogy csak azért is azt teszi ami rossz, ha tudja előre?"
Combi27 ha tudja előre. Az emberek dohányoznak pedig manapság már lehet tudni egyértelműen hogy árt az egészségnek. Ki olyan hülye hogy csak azért is azt.......
A háború is valakinek mindig jó.
Máté 24:36-"Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya"
Tehát az emberek nem képesek megjósolni azt, hogy mikor is jön el a világvége. Azt pedig, hogy már Jehova Tanúi
többször is megjósolták a világvégét, és pontos dátumot fűztek hozzá, az hiba volt! Isten szervezetében lévő személyek sem tökéletesek, és emlékezzetek arra, hogy a régmúltban az apostolok se voltak tökéletesek pl: Pál apostol, sem értette meg a körülvetélkedés kérdését, viták voltak ez ügyben míg végül sikerült csak helyes döntést hozniuk. Isten szent szelleme segítségével lépésről lépésre tudtak helyes döntést hozni. Példabeszédek 4:18-"Az igazságosak ösvénye azonban olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig."
Ebből látható, hogy Isten lépésről-lépésre vezeti a népét,és ha vannak tévedések az annak a jele, hogy mindenki tökéletlen, de már az igazság fel van tárva a Bibliában. Láthatjuk,hogy ezt az időpont nem tudjuk meghatározni, csupán majd a jelekből következtethetünk, hogy benne vagyunk az utolsó napokban.
"Az emberek dohányoznak pedig manapság már lehet tudni egyértelműen hogy árt az egészségnek. Ki olyan hülye hogy csak azért is azt...... "
ez így van, csak a halál jó sok év múlva jön el.Kérdem én ha rágyújt valaki és 1 éven belül tuti meghal akkor is rágyújt?Na ugye!
Ha tudnám mikor lesz pontosan a világvége akkor úgy élnék, de mivel tuti nem érjük meg, így nem harácsolunk, mert vissza kell fizetni minden kölcsönt :))
Elég szomorú én szerintem,hogy felnőtt emberek akik benne vannak ebben,vagy más szervezetben,arra nem veszi a fáradtságot a mai világban,ahol könnyedén hozzá lehet jutni bármilyen információhoz,hogy utána nézzenek dolgoknak.
Az emberi hülyeség,az egyszerűen eszméletlen!!!
Én megértem azt,hogy van aki csak mentálisan gyenge,vagy érzelmi,lelki válság miatt kerül bele egy ilyen szervezet karmai közé,de agya azért lehetne egy kicsike!!!
Kedves Tanú,,kollega";
Úgy rémlik a vizsgálódás nálatok nem bűn,sőt egyenesen ajánlva van,igaz??Akkor megkérdezném,mielőtt te vagy akármelyik prédikálna,miért is nem teszi és néz utána dolgoknak???
Nem úgy kerek a történet???
Elmondanád nekem,hogy amikor a 70-es évekre jósolgattatok(nem először...),hogy világ vége lesz,mennyi ember lett azért nincstelen,földönfutó és halt meg amiatt???
És mi lett a vége??
A ti kedves vezetőitek,azt nyilatkozták,hogy;e..ezek a jövendölések,csak egyes túlbuzgó tanú túlkapásai...".
Csak úgy megkérdezném,azelőtt évekig jelent meg a kiadványaitokban,hogy kakukk lesz 75-ben,gondolom ott is van valaki aki szerkeszti,jóváhagyja azokat a témákat,amik megjelennek azokon az oldalakon,nem de bár???
Vagy csak úgy bárki besétálhat az utcáról és ír amit akar???
Elég szomorú az,hogy a ,,szervezet" védelme érdekében mindenre képesek vagytok,akár ember életek árán is!!!
Aztán a sok kedvenc témám közül az ,,elfedés"..
Hogy is van azzal a rengeteg kiderült nemi erőszakkal???
Mikor azokat közösítették ki,akikkel megtették más tanúk?Mert ugye nem lehet szólni a rendőrségnek,mert az micsoda szégyen a szervezetre nézve??!!
És megemlíthetném azt a fiúcskát is aki lehúzott pár évet a Nato-nál,ami ugye az ördög maga szerintetek,mégsem kapott büntit...
De megemlíthetném azt a tucatnyi fegyvergyártó céget amit tanúk irányítanak,vagy részesedésük van benne.
Pedig úgy tudom ti nem fogtok fegyvert és lövöldöztök...
A SAT-nál lehet erről olvasni bőven.
Vagy ami a nagy kedvencem,mindenkinek ajánlom olvassa el a német kancellárhoz írt tanúk levelét.
Az is pont azt mutatja,micsoda ,,szent" lelkek vagytok.
Vagy a kiközösítés.
Más országokban már régen nem volt,mert ott balhé lett belőle,előttetek meg titkolták,nehogy megtudjátok,mert ugye akkor hogy tartatnák be az idióta szabályokat.
Vagy éppen a vérkérdés.
Érdekes módon évtizedekig dicsőítette a lapotokban megjelent írások is,ha valaki a vérével mentett meg valakit..Aztán egyszer csak tilos lett...
Karácsony is volt,de egyszer csak az is tilos lett,meg bűn...
És ami totál ki hoz a sodromból,hogy saját bibliát írtok,ami ugye 2012-ben jelent meg.
Na,azt is ajánlom mindenkinek,hogy nézzen utána.
Átírva minden szinte,eszméletlen!
Nem tartod egy kicsit furcsának,hogy sehol a világon nem találsz egy könyvtárban sem tanú könyvet???
Vagy,hogy sok országban be van tiltva a tevékenységetek??
Vagy,hogy van olyan világméretű szervezet,aki azért dolgozik,hogy megszüntessék a hazudozásaitokat??
Biztos nem azért jött létre,mert unják magukat otthon...
Nem a hittel van a baj,hanem azzal,hogy sokan ebből jó pénzt húznak,az olyan kicsike emberek meg mint te is építitek ezt a valamit,véditek körömszakadtáig.
Mondhatnám,hogy ez nem a ti hibátok,hogy ilyenek vagytok,vagy hogy ilyen a szervezet,hanem a felsőbb vezetőké(amit ugye tudunk,hogy nincsenek...,)de igenis a ti hibátok is és nektek sokkal nagyobb részetek van benne mint bárki másnak,mert ti terjesztitek a hazugságokat és becsukjátok szemetek fületek,mert féltek!!
Az olyan aki nem képes szembe nézni az igazsággal és valósággal,az ássa el magát!!!
Azt mondjátok,hogy aki nem tér meg(vagyis nem lép be a szervezetetekbe)annak annyi.
Nem akarlak elszomorítani,de azoknak előbb lesz annyi,akik hamisat mondanak,terjesztenek és ezáltal tesznek tönkre életeteket!!
Teszem hozzá nincs hibátlan vallás,mert amit ember irányít abban van hiba,de ennyi hibát ami nálatok van,az eszméletlen és elfogadhatatlan!!!
Miután utána néztél mindennek,szerintem akkor merj bárhová is írni,mert addig a véleményed az semmi sem számít,mert egyoldalú.
Bár aki elfogult és vak...
"Úgy rémlik a vizsgálódás nálatok nem bűn,sőt egyenesen ajánlva van,igaz??Akkor megkérdezném,mielőtt te vagy akármelyik prédikálna,miért is nem teszi és néz utána dolgoknak???"
Vagy csak te nem jártál alaposabban utána kedves Lobi??? Szerintem ez utóbbi lehet. :)
"Elmondanád nekem,hogy amikor a 70-es évekre jósolgattatok(nem először...),hogy világ vége lesz,mennyi ember lett azért nincstelen,földönfutó és halt meg amiatt???
És mi lett a vége??"
Már ott nem mondasz igazat, hogy "jósolgattunk"! Hazug vádakkal akarsz vitát nyerni? Nem gondolod, hogy tisztességtelen eszközökkel ez nem fog menni?! Jehova Tanúi SOHASEM JÓSOLGATTAK, mert a vallásos jóslás, jövendőmondás teljesen más műfaj (nézz utána az értelmező szótárban). Egyébként SENKI sem lett a Tanúk közül "nincstelen" vagy "földönfutó" akkor, de AZÓTA SEM! Nézz szét a világban és mondj akárcsak egyetlen aktív Jehova Tanúját is, aki hajléktalanként, koldulásból él?????? Tehát a ez a vádad is sunyi és megtévesztő.
Bizony a többi vád is ilyen inkorrekt eszközöket használ, féligazságok és nyilvánvaló hazugságok váltják egymást.
"Nem tartod egy kicsit furcsának,hogy sehol a világon nem találsz egy könyvtárban sem tanú könyvet???"
Akkor nézz utána a BP-i Széchenyi Könyvtárban ennek. A még magyarul meg sem jelent Tanúk által írt könyveket is meg lehetett találni. Vagy esetleg nem szoktál oda járni?
Egyébként a Biblia fényében ez nem értékmérő.
"Vagy,hogy sok országban be van tiltva a tevékenységetek??"
Ugye nem gondolod, hogy a krisztusi kereszténységet az jellemezte az első sz.-ban. hogy szerette őket a világ? Csak ennyire ismered a Szentírást?
"Nem a hittel van a baj,hanem azzal,hogy sokan ebből jó pénzt húznak"
Persze hogy nem a "hittel" van a baj, hanem a HAMIS VALLÁSOS HITTEL! Te mivel bizonyítod, hogy a világnézeted nem hamis, és hogy mindenben igaz?? Nekem nem úgy tűnik, hogy sok igazság jellemezné. :-)
"Azt mondjátok,hogy aki nem tér meg(vagyis nem lép be a szervezetetekbe)annak annyi."
Ez is hazugság, ha szó szerint érted, amit írsz. Még ez a vád is hamis és hiányos, de szerintem fogalmad sincs, hogy mi a baj ezzel a felületes és félrevezető váddal. :-)
"Teszem hozzá nincs hibátlan vallás,mert amit ember irányít abban van hiba,de ennyi hibát ami nálatok van,az eszméletlen és elfogadhatatlan!!!"
Az ember alkotta, de Isten által egyedülinek elismert igaz egyház az emberi tökéletlenség miatt természetesen nem lehet tökéletes, de mégsem az ember által irányított egyházról beszélünk, hiszen a Biblia szelleme, vagyis a szent szellem vezeti az isteni igaz egyházat. Ezt a vezetést a tökéletlen ember TERMÉSZETESEN nem tudja minden esetben tökéletes formában megérteni és alkalmazni az életében, akadhatnak hibák. Csak a probléma az, hogy akik még csak nem is próbálják kideríteni az isteni igazságokat, hanem fanatikusan ragaszkodnak a(z) (emberi) hagyományaikhoz, azok vannak nagy bajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!