Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szóltok az alábbi képhez?...

Mit szóltok az alábbi képhez? Szépséges vallási párbeszéd.

Figyelt kérdés

[link]

Őszentsége a XIV. dalai láma a Siratófalnál.

2011. aug. 9. 13:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Érdekes, de nem világos: mi érdekelne ezzel kapcsolatban?
2011. aug. 9. 13:48
 2/26 anonim ***** válasza:
A dalai láma hisz Istenben ezek szerint?
2011. aug. 9. 13:49
 3/26 anonim ***** válasza:
Dícséretes, de azért kicsit vicces. Nem hiszem, hogy az a fal többet jelentene neki, mint egy másik vallás elfogadását és a párbeszédet. Ha ezen a képen imádkozik, akkor az olyan, mintha én mennék be imádkozni a templomba. (Ateista vagyok)
2011. aug. 9. 13:51
 4/26 anonim ***** válasza:
Eszerint a dalai láma túljutott az átlag GYK-olvasó/válaszadó szintjén, amit ezúton is üdvözlök!
2011. aug. 9. 14:03
 5/26 anonim ***** válasza:
14:03, úgy látszik, te a mi szintünkön is túljutottál, úgyhogy fejtsd ki, légyszives. Szerinted a képen Őszentsége imádkozik? Szerinted mit jelent az ima? Mi a jelentősége ebben az esetben annak, hogy a falnál teszi?
2011. aug. 9. 14:09
 6/26 anonim ***** válasza:
62%

Nyilván nem TUDOM, mit gondol ő ott. Ezt nyilván csak ő tudhatja.

De feltételezem, hogy ő már rájött, hogy teljesen felesleges vallásonként "bekasztlizni" az embereket, mert Isten keresésének és imádásának épp az Ő akaratából alakult ki kultúránként változó formája. Következésképp elismerheti, hogy egy más vallás által tisztelt "Szent hely" az ő számára is az lehet. Ha imádkozik, akkor azért teszi, mert éppúgy érzi Isten jelenlétét egy katolikus templomban, a Siratófalnál, vagy egy Buddha-szentélyben, mint mondjuk a saját otthonában. S nem az foglalkoztatja, hogy 1735-ben mondjuk katolikusok építtették-e a templomot, vagy mások.

Az átlagember csak hajtogatja, hogy egyedül üdvözítő az ő vallása, és hagyja elmenni maga mellett a többi kultúrát, ezzel kirekesztené (már ha rajta múlna) pl. az üdvözülésből mindazokat, akik máshol, máshogyan teszik ugyanazt, mint ő. (Imádkoznak, élnek, boldogulnak stb.)

2011. aug. 9. 14:15
 7/26 anonim ***** válasza:

Jól van, nem egy dologról beszélünk, úgyhogy megnyugodtam. :)) Szóval valószínűleg imádkozik, és valószínűleg(?) a párbeszédért, a lényeg, hogy jó fej, és egyetértek vele. De abban is biztos vagyok (ahogy egyébként te is utaltál rá), hogy ha nem lenne körülötte annyi ember meg újságíró, akkor ezt nem feltétlenül a falnál tenné. Arra akarok kilyukadni, hogy neki valószínűleg nem jelent pluszt a fal érintése, közelsége, csak a közeledés jeléül szánja ezt.

Gyorsan hozzáteszem, hogy teljesen igaza van, hiszen ő azért egyfajta politikus is, világi ember, és szükség van az ilyen gesztusokra egymás felé. Csak annyit írtam, hogy vicces, kicsit fura maga a kép, ha nagyon bele akarunk kötni. (Nem akarnék, de hát a kérdés, ugye... :))

2011. aug. 9. 14:33
 8/26 anonim ***** válasza:

Szerintem attól válik furává, hogy ugye fotózzák őt, meg figyelik közben. Ahogy írtad, ő "közszereplő" is, és nem tud úgy elmenni ilyen helyekre, hogy ne néznék rengetegen, és ne próbálnának teóriákat költeni, mit miért tesz. - Na ezért nagyon nem irigylem...Bár vélhetően őt ez se annyira zavarja.

(Mellesleg valószínűleg kultúremberként az építészeti és művészeti alkotások iránti érdeklődése is hajtja ilyenkor.)

Valószínűleg valóban, neki semmi szüksége nem lenne bárhova odamenni Istent imádni, de ettől még vélhetően szeretné megtapasztalni ezeket a helyeket is.

Szóval én így értelmezem ezt.

Ezen kívül nyilván gesztus értéke is van, hogy ellátogat ide.

2011. aug. 9. 14:39
 9/26 anonim ***** válasza:
Hát én nagyon kíváncsi lennék hogy mire gondol közben. Mert ha hisz Istenben akkor nem kellene buddhistának lennie. Ha viszont nem hisz akkor miért csinál úgy mintha imádkozna?
2011. aug. 9. 14:40
 10/26 anonim ***** válasza:

"ha hisz Istenben nem kellene buddhistának lennie" ?

a buddhizmus a hinduizmus egy aszkéta 'szektája' ha lehet így mondani, és a hinduk is egy Istent tisztelnek.

2011. aug. 9. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!