Ha a mennyországban Jézus és Isten a "főnök" a pokolban meg Lucifer, akkor a purgatóriumot ki uralja?
@ Előbbi
Pontosan így van.
A purgatórium tanítása teljesen ellentétes a SzentÍrás állásfoglalásával: akár az "ott" töltött szenvedést, akár a földiek közbenjáró imáit nézzük (hiszen elköltözött emberek sorsát próbálják befolyásolni).
Nem több, mint hamis tanítás, az Evangélium (és vele együtt a Krisztusi Engesztelő Áldozat) szándékos elferdítése, meghazudtolása.
És tudjátok, az a legelkeserítőbb, hogy mirefel, milyen jogon merészel az az egyház - amelyiket állítólag Krisztus alapította (a katolikus van szó)- purgatóriumot, meg egyéb ilyen hülyeségeket tanítani, holott az lenne a dolga, hogy a Bibliát közvetítse az emberek felé!
Ehelyett viszont "egyháznak" nevezi magát, holott hemzseg olyan tanításoktól, melyek nem többek a Biblia szándékos kiforgatásánál, sőt nagyon sok közülük egyáltalán nincs benne a SzentÍrásban. Teszik ezt úgy, hogy közben leszektázzák azokat az egyházakat, amik viszont betartják a SzentÍrásban foglaltakat. Ja, olyan is van, hogy nagylelkűen legfeljebb csak "egyházi jellegű közösségnek" ismerik el ezeket az egyházakat.
De gondoljatok bele: a Bibliai újszövetségi korai keresztény egyház sohasem lépett túl a Biblián. Mindig azt vizsgálta, mit mond Isten Igéje.
Akkor ők hogy merészelik túllépni, sőt egyáltalán "egyháznak" nevezni saját magukat??
Felháborító !!
Szerintem engedni el ezt az egészet Mennyország és Pokol itt a földön van. Ha okosan és jól éled az életed, akkor mennyországot csinálsz az életedből, de ha viszont egy semmirekellő b×lf×sz vagy akkor meg pokol az életed.
Legalábbis az én meglátásom szerint.
Halál után onnantól már ha mindenki meghalt onnantól már csak egy üres sötét űrbe kerül mindenki és nincs tovább, onnan már nem tudsz újból felébredni és újból csinálni a dolgaidat, mint ugyanúgy, meghaltál csak egy üres sötét űrbe kerülsz és szevasz.
Még az utolsó válaszoló vagyok azaz a 18-dik.
Ezzel nem csak én vagyok így, nagyon sokan így fogjuk fel az életet, hogy nem hiszünk semmilyen természetfeletti irányításban illetve halál utáni hova kerülésben, sokan vagyunk így nem csak én, sokan így fogjuk fel az életet, hogy élünk, dolgozunk, teremtünk amit tudunk azt megcsináljuk, vagy elérjük a céljainkat és ha meghalunk onnantól már csak egy üres sötét űr van, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!