Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi a keresztény...

Szerintetek mi a keresztény élet lényege? Milyen kell, hogy legyen egy "jó keresztény"? (hívőktől kérdezem)

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 23:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A Komlói és Pécsi nyájhoz tartozok.

Pestre főleg a háromnaposokra szoktam felutazni. :-)

2011. aug. 6. 09:01
 22/29 anonim ***** válasza:

Értem, köszönöm a választ. :)

Látom, Te sem alszol sokat... :)

Am. akartam javasolni, hogy vagy folytassuk privátban, vagy írjunk ki valami zenével kapcsolatos új kérdést, mert ezt már teljesen szétoffoltuk... :)

Nem szeretném magamra haragítani sem a kérdezőt, sem a modikat... :)

2011. aug. 6. 10:11
 23/29 anonim ***** válasza:

A jó keresztény nem csak beszél, hanem cselekszik. Ha valakinek csak dumálsz a jóról, de te nem csinálod, akkor nem fog elgondoklozni rajta. Tenni kell! Amúgy mióta elolvastam Christopher Moore Biff evangéliuma c. könyvét, máshogy látom ezt a "jó hívő/rossz hívő dolgot". Rájöttem, hogy soha senkit nem szabad elítélni. ÍLehet, hogy valaki a te szemedben tök bűnös, de attól még nagyon jó ember. És ez a lényeg. Járhat valaki minden nap templomba, olvashatja a Bibliát reggeltől estig, attól még nem lesz jó hívő. A tetteink mutatják meg, kik vagyunk.

ÉS még valami. Anno a zsidók is nagyon hittek Istenben. A farizeusok - a saját meglátásuk alapján - a legnagyobb hívők voltak. Mi már tudjuk, hogy ez nem iaz. Miért? Mert keresztre feszítették Jézust. Vajon hogy reagálnának a keresztények, ha egyszercsak újre megjelenne a színen egy ember, aki azt híresztel magáról, ő Isten fia, és csodákat tenne a világban? Elmondjam? Ugyanaz lenne a vége, mint legutóbb. Csak talán más módszerekkel, nem keresztre feszítéssel. De ugyanúgy elítélnék. Miért? Mert az emberek - főleg a buzgó vallásosak - nagyon zárkózottak, csak a saját igazaikat sulykolják. Szóval ez a másik: nyitottnak kell lenni.

2011. aug. 6. 10:22
 24/29 anonim ***** válasza:

ma 10:22

Sok igazságot írtál, jó meglátásokat a keresztény életről, szerintem... :)

Egy fontos dolgot viszont ne felejtsünk el:

Valóban a zsidó vallási vezetők kezdeményezték Jézus keresztre feszíttetését, de a római hatalom adta meg az engedélyt és hajtotta végre az ítéletet.

Jézus áldozata valamennyi népből származó valamennyi emberért történt, mindannyiunk bűneit magára vette; tehát ugyanannyira a mi hibánk is.

/És igen, ma is ugyanúgy megtennénk. :(((/

2011. aug. 6. 10:34
 25/29 anonim ***** válasza:

10:22: a hit cselekedetek által tevékeny- valóban az számít. Erre a legnagyobb segítség Kempis Tamás:Krisztus követése - gyakorlati kézikönyv.

*

Lk.18,8

Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?"

2011. aug. 6. 11:36
 26/29 anonim ***** válasza:
nem a zsidózásra akartam rámenni, félreértettél:) inkább a farizeusokra, akik meg voltak győződve arról, hogy tévedhetetlenek, ezért kisistent játszottak itt a földön. mégis ők voltak azok, akik legjobban lázadtak Jézus ellen, aki ironikus módon épp annak az Istennek a fia volt, akit ők elvileg mélységesen tiszteltek. és meg voltak győződve a saját igazukról. ma is tele van ilyenekkel a világ.
2011. aug. 6. 12:34
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem értettelek félre, úgy pontos, ahogy most helyesbítetted magadat. :)

Csak szerettem volna tisztázni, mielőtt még ezen a kellemes kis oldalon / :) / ismét elkezdődik a zsidózás, a Krisztus-gyilkos jelzővel való dobálózás, ésatöbbi... :)

Üdv. :)

2011. aug. 6. 13:31
 28/29 anonim ***** válasza:

ma 12:34 akik legjobban várták Isten inkarnálódását -azok kínozták végül halálra. Miért? mert ők egy erős diadalittas hadvezért, aki népét a világ győzelmére viszi, olyat vártak. És jött halálrasebzetten Ő, aki azt mondta: aki meg akaraja tartani az életét, elveszti azt. Boldogok, akik sírnak..

Nem e földi~70 éves időtartamra kell leerőszakolni az örökkévalóságot, örök boldogságot, hanem fordítva: ezt a ~72 évet kell fölemelni az örökkévalóhoz.

Az életet a Létért feláldozva.

(Mt 11,2930) Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.

Miért? mert szeretetből teszi. Ezért a paradoxon: az iga könnyű - mert szeretettel a szívemben hordozom. Mint a magzat- teher? igen,nehéz, de ha szeretettel hordozom, gyönyörűséges áldás. :)

2011. aug. 6. 14:08
 29/29 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok hívő, de keresztény suliba járok, úgyhogy van lökésem a dologról...

Táborban egy tanárunk arról hablatyolt, hogy az, hogy pl. orvos légy, az nem cél. mondott példának egy olyat, hogy volt egy tanár, Biosz,fizikát,kémiát és törit tanított, továbbá tudott az anyanyelvén kívül két nyelven. Azt mondta, hogy ahogy megöregedett, kezdte elfelejteni a dolgokat(megcáfolta, hogy van értelme tanulnunk ;)), az ő életük célja a megtérés. Ehez ők azt tartják szükségesnek, hogy minden nap, de ha máshogy nem, minden vasárnap járj misére, menj gyónni, szolgálj a templomban, és ne kövess el halálos bűnöket. a kicsi bűnöket meg úgyis meggyónod...szerintük.

Szerintem ez mind hülyeség, Isten nem azt akarja(bárki is ez az isten) hogy a templomban töltsd a fél életedet. A pap közvetítésére sincs szükség, elég, ha hiszel istenben, és követed a tanításait. Szerintem.

2011. aug. 9. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!