Szerintetek mi a keresztény élet lényege? Milyen kell, hogy legyen egy "jó keresztény"? (hívőktől kérdezem)
Szerintem elég megnézni Jézus életét és az a jó kereszténység. Legfontosabak a motívumok.
például Jézus azt mondta, hogy nem a maga akaratát keresi, hanem az atyáét..... vagy ahogy látja cselekedni az Atyát, ő is azokat cselekszi.
Egy gondolatban: a keresztény ember Isten akaratát keresi és akarja megvalósítani az életében, nem a sajátját.
"A tudatlanság vakká tesz. Ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!"
A Babits-idézetre csak ennyi a válaszom.
Milyen egy jó keresztény? Egy rövid definícióval válaszolnék, sajnos a szerzőjét nem tudom feltüntetni:
"Szent: régebbi bűnös, új, átdolgozott kiadásban." :)
Ez az egész életmód megváltoztatásával jár, Jézus tette lehetővé, hogy így élhessen az, aki elfogadja ezt a kegyelmi ajándékot: a megváltást.
Az úton a Szent Szellem vezet, segít, pártfogol. Így lehet az Atya akaratát cselekedni; betölteni az életünkre vonatkozó tervét.
Javaslom a Biblia olvasását, minden benne van. Csak vigyázni kell, nehogy félreértsd; sokan járnak tévutakon amiatt, hogy egy-egy gondolatot túlhangsúlyoznak. És ilyenek miatt is alakulhatott ki egy hamis kép a kereszténységről és tanításairól, pl. hogy mind naivak, ostobák, nem gondolkodnak; hogy a nők alacsonyabb rendűek a férfiaknál; hogy kötelező szegénységben élni; hogy a "kaporszakállú öregember, aki a felhőkön ül" alig várja, hogy egy-egy bűn miatt lesújthasson az emberekre, stb.
Pedig ezek tényleg félremagyarázások...
Viktor06:
Üdv! :)
Te sem jelölted meg, kitől származik némelyik mondatod... :)
Az egyik nagy kedvencem... :)
Szia! :-)
Szereted te is?
Amikor megtértem kidobtam az összes (több mint száz volt) zene cd-met, és az első amit vettem az egy Pajor Tamás lemez volt. :-)
Szép emlék amikor meghallgatom. Pedig csak öt éve volt. Érdemes tőle magokat szedegetni, mert mély üzenetek vannak a versikéiben.
Szia! :)
Igen, nagyon... :)
Eleinte furcsa volt, de aztán megszoktam... :)
YouTube-on is szoktam nézni, meg mp3-ban is hallgatni.
Mit csinálsz ilyenkor, éjszaka? Miért nem alszol már? :)
Ja, és megvan a Kötetlen kötet is. :)
Az üzik tényleg nagyon jók; meg a szójátékok is; nem is beszélve a zenéről. :)
Szerintem a keresztény magyar zenében Pajor Tamás az egyik legjobb. :)
IT péntek este? Én még a szerdánál tartok... :)
Vagy nem pesti vagy? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!