Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi a keresztény...

Szerintetek mi a keresztény élet lényege? Milyen kell, hogy legyen egy "jó keresztény"? (hívőktől kérdezem)

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 23:25
1 2 3
 11/29 yuda ***** válasza:
100%

Szerintem elég megnézni Jézus életét és az a jó kereszténység. Legfontosabak a motívumok.

például Jézus azt mondta, hogy nem a maga akaratát keresi, hanem az atyáét..... vagy ahogy látja cselekedni az Atyát, ő is azokat cselekszi.

Egy gondolatban: a keresztény ember Isten akaratát keresi és akarja megvalósítani az életében, nem a sajátját.

2011. aug. 5. 09:07
 12/29 anonim ***** válasza:

"A tudatlanság vakká tesz. Ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!"

A Babits-idézetre csak ennyi a válaszom.

2011. aug. 5. 10:44
 13/29 anonim ***** válasza:
"E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek"
2011. aug. 5. 13:12
 14/29 anonim ***** válasza:
67%

Milyen egy jó keresztény? Egy rövid definícióval válaszolnék, sajnos a szerzőjét nem tudom feltüntetni:

"Szent: régebbi bűnös, új, átdolgozott kiadásban." :)

Ez az egész életmód megváltoztatásával jár, Jézus tette lehetővé, hogy így élhessen az, aki elfogadja ezt a kegyelmi ajándékot: a megváltást.

Az úton a Szent Szellem vezet, segít, pártfogol. Így lehet az Atya akaratát cselekedni; betölteni az életünkre vonatkozó tervét.

Javaslom a Biblia olvasását, minden benne van. Csak vigyázni kell, nehogy félreértsd; sokan járnak tévutakon amiatt, hogy egy-egy gondolatot túlhangsúlyoznak. És ilyenek miatt is alakulhatott ki egy hamis kép a kereszténységről és tanításairól, pl. hogy mind naivak, ostobák, nem gondolkodnak; hogy a nők alacsonyabb rendűek a férfiaknál; hogy kötelező szegénységben élni; hogy a "kaporszakállú öregember, aki a felhőkön ül" alig várja, hogy egy-egy bűn miatt lesújthasson az emberekre, stb.

Pedig ezek tényleg félremagyarázások...

2011. aug. 5. 20:47
 15/29 anonim ***** válasza:

Viktor06:

Üdv! :)

Te sem jelölted meg, kitől származik némelyik mondatod... :)

Az egyik nagy kedvencem... :)

2011. aug. 5. 20:50
 16/29 anonim ***** válasza:

Szia! :-)

Szereted te is?

Amikor megtértem kidobtam az összes (több mint száz volt) zene cd-met, és az első amit vettem az egy Pajor Tamás lemez volt. :-)

Szép emlék amikor meghallgatom. Pedig csak öt éve volt. Érdemes tőle magokat szedegetni, mert mély üzenetek vannak a versikéiben.

2011. aug. 6. 01:13
 17/29 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Igen, nagyon... :)

Eleinte furcsa volt, de aztán megszoktam... :)

YouTube-on is szoktam nézni, meg mp3-ban is hallgatni.

Mit csinálsz ilyenkor, éjszaka? Miért nem alszol már? :)

2011. aug. 6. 01:32
 18/29 anonim ***** válasza:

Ja, és megvan a Kötetlen kötet is. :)

Az üzik tényleg nagyon jók; meg a szójátékok is; nem is beszélve a zenéről. :)

Szerintem a keresztény magyar zenében Pajor Tamás az egyik legjobb. :)

2011. aug. 6. 01:36
 19/29 anonim ***** válasza:
Kb egy órája értem haza Istentiszteletről, és vacsora közbe benéztem ide is :-)
2011. aug. 6. 01:49
 20/29 anonim ***** válasza:

IT péntek este? Én még a szerdánál tartok... :)

Vagy nem pesti vagy? :)

2011. aug. 6. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!