Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen Bibliafordítást javasol...

Milyen Bibliafordítást javasoltok?

Figyelt kérdés

2011. aug. 4. 18:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

08-06 00:45-ös vagyok. A teremtéstudományi videókat én is ajánlom, nagyon jók Kent Hovind előadásai.

A média sajnos nagyon manipulatív. Hadd kérdezzem meg, hányszor hallottál már a híradóban olyan esetet, hogy Jézus meggyógyított valakit? Pedig elég gyakran történik ilyen a napjainkban is. Van egy ismerősöm, aki rákos volt, és a végső stádiumban járt már, de az Úr megszabadította őt. Egyik kedves barátunk nemrég imádkozott egy haldokló artéria-rákos férfiért, aki azóta az orvosok nagy döbbenetére felépült. A kislányunk most nem élne, ha az orvosunkra hallgatunk, és megöletjük őt (bár ő nem így fogalmazott). Sőt valószínűleg súlyos fejlődési rendellenességgel született volna, ha az Úr nem tesz csodát a picivel. És ez csak néhány estet a sok közül. A média nem beszél arról, hogy "Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz", és ma is meggyógyítja az Őhozzá fordulókat, és megváltoztatja az emberek életét ugyanúgy mint 2000 évvel ezelőtt.

Az IGAZSÁGOT nem a TV-n keresztül fogod megismerni! Hallottál már Daniel Ekechukwuról, aki egy autóbaleset után 48 órát volt halott, mielőtt Isten feltámasztotta őt a halálból több tucat szemtanú előtt? Kb 10 éve történt ez. Vajon miért nem közölte ezt a híradó, miért nem volt minden újság címlapján az esete?

Nagyon egyszerű a válasz. A média többnyire olyan emberek uralma alatt van, akik nem az igazságot képviselik.

Ajánlok neked egy oldalt, ahol nagyon jó keresztény filmeket, és bizonyságtételek találsz. Tévézés helyett nagyon jó:

[link]

2011. aug. 14. 00:54
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2011. aug. 14. 21:00
 23/27 anonim ***** válasza:

A Károli jó, csak régies.

A következő megoldás, az ún. Újfordítású Biblia, amit a Magyar Biblia Tanács ad ki, ez a protestánsok közt legelterjedtebb fordítás. Bár nem annyira szöveghű, de sokkal érthetőbb, mint a Károli. Én inkább ezt javasolnám. Hiszen semmi olyan hiba nincs benne, ami miatt a főbb dolgokat, vagy az üdvösségre vivő dolgokat ne lehetne megérteni.

A személyes kedvencem, amit a legjobb fordításnak tartok: Csia Lajos Újszövetség. Olvass utána Csia Lajosnak, kiváló prédikátor volt, és rendkívüli ember! A fordítása is rendkívül jó. Az ő magyarázatait is javaslom, bár nagyon nagyon tömör, velős, fáj az agyad egy oldal után:)

Netről letölthetőek ezek, pl. az istenkereso.hu-ról.

Sajnos az ÓSZ fordítással nem végzett, így azt nem adták ki. Pedig én lennék az első, aki megvenné, bármit is adnak ki tőle.

2012. febr. 23. 10:42
 24/27 anonim ***** válasza:

Én Szent István Társulat fordítást használok és ezt az online kereshető változatot:

[link]

A Károlinak nagyon régies a nyelvezete és gyakran egyszerűen nem ismerem a szavakat amiket használ. Ő behemótot is vízilónak fordította ami szerintem eléggé megkérdőjelezhetővé teszi a szakmai hozzáértést.

A református Bibliából hiányzó könyvek azért lettek kihagyva mert nem passzoltak a protestáns nézetekhez. Szerintem ezt nem lett volna szabad megtenni, nem a Bibliát kell a nézeteinkhez alakítani hanem fordítva.

2012. febr. 23. 13:01
 25/27 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó,

Arról van szó, hogy a legszűkebb keresztmetszetet használjuk, amit pl. az ortodox zsidók is elfogadnak.

Kérlek, ne vádold a protestánsokat azzal, hogy a nézeteikhez igazítják az igét, mert ha emlékeim nem csalnak, akkor éppen a katolikus egyház az, aki nem az életét igazította az igéhez, mintha ezért történt volna a reformáció.

De sok olyan gyakorlati dolgot tudnék mondani, amiben a katolikus gyakorlat merőben eltér az igétől. Nem teszem, mert tudom, hogy vannak rendes, megtért, jóravaló katolikusok is, akik nem feltétlen az egyház álláspontján vannak ezekben. Az egyház emberekből áll, és ezt tartom szem előtt.

Ettől függetlenül a Szt. István biblia lehet jó, nem ismerem.

Minden olyan Bibliafordítás megegyezik a jelentősebb kérdésekben, amit nem szekták ferdítettek (pl. Jehova Tanúi).

2012. febr. 23. 15:40
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A kérdésed egy éves, most megújítottad, ebből arra következtetek, hogy még mindig keresed a megfelelőt. Ha van kérdésed, írj privátot, és ha tudok, szívesen válaszolok.

2012. máj. 31. 07:08
 27/27 anonim ***** válasza:

"Én erre csak azt kérdezném meg,hogy egy kitalált személyről miért neveznek el időszámítást(Krisztus előtt/után.) "

Erről csak annyit, hogy a történészet hivatalos álláspontja az, hogy élt és megalapított egy vallást (ennek igaziságát már nem a történelem dolga megítélni). Viszont a történészek szerint Krisztus születése és az időszámításunk között 3 év eltérés van.

Valaki említette, hogy az evolúció "méreg". Ugyan már, nem a középkorban élünk, hogy lehet ilyen butaságot mondani? Holnapra meg már a Föld is lapos?

2012. jún. 14. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!