Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen Bibliafordítást javasol...

Milyen Bibliafordítást javasoltok?

Figyelt kérdés

2011. aug. 4. 18:19
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Már nem a tridenti zsinatra pontosan,hanem előtte jóval korábban.
2011. aug. 4. 23:10
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
A Károli féle fordítás tényleg nem a legegyszerűbb, hozzám mégis ez áll legközelebb, pedig sokfélét olvastam már. Én speciel nem szeretem a magyarázatokat tartalmazó fordításokat, szeretem én magam (természetesen a Szentlélek segítségével)értelmezni az egyes verseket.
2011. aug. 5. 00:41
 13/27 A kérdező kommentje:
Mit jelent az,hogy valaki közvetlen kapcsolatban áll Jézussal?
2011. aug. 5. 21:23
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Erre van egy anekdotám:

Három ember meghal, és felmennek a menybe. Be is akarnak menni, de a kapuban egy ember megállította őket:

"Ki vagy te?" kérdezi a kapuban álló az első embert.

"Én egy híres evangélista vagyok, sok könyvet írtam, még televíziós szolgálatom is volt, és általam sok millió ember ismerte meg az Úr Jézust.

"Na ez mind szép és jó, de mondd csak, ismered az Úr Jézust?"

"Persze hogy ismerem, hiszen mint már mondtam, én egy híres evangélista vagyok!"

"Na és te kivagy?" Kérdezte a második embertől.

"Én híres pásztor vagyok, egész megagyülekezeteket pásztoroltam a Földön, az Istentiszteleteinket is sok millió ember nézte különféle televíziós csatornákon."

"Na, ez valóban csodálatos! De mondd csak, ismered az Úr Jézust?"

"Persze hogy ismerem, hiszen én híres pásztor vagyok!"

"Na és te ki vagy?" Kérdezte a harmadik embert.

"Amint azt magad is látod, én egy egyszerű öreg ember vagyok. Az életem gyorsan elmúlt, és ez idő alatt nem is tudtam semmi maradandót alkotni. Nem lettem híres prédikátor, sem gazdag, hanem egy kis házikóban éltem hosszú éveken át. Sokat imádkoztam, és azon igyekeztem, hogy hűséges maradhassak az én Istenemhez."

"Na és ismered az Úr Jézust?"

"Igen Uram, ismerlek Téged."

Üdv. Péter

2011. aug. 5. 22:29
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mit jelent az,hogy valaki közvetlen kapcsolatban áll Jézussal?"

Szia!

Olvasd el ezt:

[link]

Röviden és egyszerűen leírja a lépéseket, hogy hogyan kerülhetsz személyes kapcsolatba Vele.

Érdekelne róla a véleményed, írhatsz privátban is.

Isten áldjon!

2011. aug. 6. 00:45
 16/27 anonim ***** válasza:

Ez ugyanaz, mint az előző link, csak nem pdf-ben:

[link]

2011. aug. 6. 00:48
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Szerintem meg is értettem,amik le voltak írva.

Az a bajom,hogy egyszer úgy érzem,mintha hívő lennék,valamikor meg úgy hogy nem vagyok az.

Leginkább az úgynevezett ismeretterjesztő TV csatornák vetnek engem vissza.

Pl.a Biblia tele van legendákkal,illetve átverés az egész.

De sokszor volt már az,hogy utánakutattam dolgoknak,és rájöttem,bizony a TV adás tévedett a dologban,mert inkább szenzációhajhász,mintsem tárgyilagos.

Olyat is emlegettek,hogy Jézus nem is élt,csak egy kitalált személy volt.

Én erre csak azt kérdezném meg,hogy egy kitalált személyről miért neveznek el időszámítást(Krisztus előtt/után.)

Annyit nem képesek a TV csatornák leszögezni,hogy az egész kereszténység történelmi kinyilatkoztatáson alapul,és ennyi pont elég lenne szerintem.

Várom a véleményeket!

2011. aug. 6. 22:30
 18/27 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Szia! Mindenképpen olyan fordítást javaslok, amelynek ószövetsége a héber kánon szerint van. Előfordult ugyan, hogy Jézus a Septuagintából idézett, de alapvetően a héber kánont tekintette Izrael isteni kinyilatkoztatásnak.

A héber kánonos bibliafordításokból a Károli a legkevésbé pontatlan. Régies nyelvezete ellenére azt javaslom. Eddig minden egyéb magyar Bibliafordításban egetverő hibákat találtam, például az égetést tetoválásnak mondják, a Behemót néven emlegetett dinoszauruszt vízilónak, a Föld szétosztódását népek szétválásának, az ószövetségi elragadtatási igét a hívők lemészárlásának, stb.

Ami a természetcsatornák műsorait illeti: nagyon sok jót mondanak, belekeverve egy picurka mérget, a kitalált evolúciós elméletet. Javaslom teremtéstudományi előadások, tanulmányok olvasását, hallgatását. Itt találsz néhány érdekes videót az ilyesmiről: [link]

Ha valamit nem értenél a károliból, itt sok fordításban nézheted meg ugyanazt: [link]

Isten áldjon!

2011. aug. 12. 22:05
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2011. aug. 12. 22:57
 20/27 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a Károlit javaslom. A világ egyik legpontosabb bibliafordítása. A többi magyar fordítás már nem annyira pontos. Lehet hogy nehéz a károli Biblia, de az a legjobb
2011. aug. 13. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!