Kik az igazi keresztények?
Semmi gond, csak két aprócska észrevétel:
'hogy ő egy próféta csak még nem tudja...' Ezt biztosan nem a Tanúk mondták. És adományokat sem gyűjtenek az utcán. Ezeket mások csinálják.
Tehát valószínű, hogy nem csak velük találkoztál/találkoztatok. De a fenti két utólsó érvelést sem nevezném unalmasnak, sem az alátámasztó Bibliai érveket, hiszen ez mindannyiunkat érintett eddig is, és ezután is. Persze mindig mondhatod, hogy téged ez nem érdekel, és ennyi!
De ha ide írtál, méghozzá egy igen értelmes választ (ha jól sejtem, az elsőt), akkor véleményed mégis közzétetted a kérdéssel kapcsolatban.
Látod, erre (is) válaszul mások is leírták véleményüket. Volt aki a Bibliát használta bizonyítékul, mivel a kérdést hitelesen enélkül eldönteni nem lehet! Ennyi a magyarázata a fenti történetnek.
Köszi!
Azt az utolsó kettő választ én írtam, de az, amelyik neked nem tetszett sem volt rossz. Bár kicsit fura volt egymagában ez a bekezdés. Egy nagyobb cikk egy részét másolta be valaki. Ennek ellenére csak egy vélemény, mely arra irányítja a figyelmet, hogy vannak, akik az első századi szellemben igyekeznek élni.
A prófétaság valami vicc lehetett, vagy félreértés, mert nem tudom elképzelni, milyen kijelentés ez!
A szövegkörnyezetet kellene ismerni, amiről szó volt, ha egészen biztosan Jehova Tanúi voltak.
Ha nem érdekel, meg kell mondani világosan! Ha egy órás beszélgetés történt, nyilván nem csak a Tanúk beszéltek.
De mégegyszer mondom, ha nem érdekel, azt ott kellene közölni világosan, és megértik. Utólag felesleges reklamálni, és közzétenni, hogy "Jehova Tanúi milyen erőszakosak". Mert ebből ez jön le.
Amint mondtam, valami félreértés lehet, pontosat csak úgy lehetne mondani, ha pontos infótok lenne arról, miről is volt szó. Az ilyen kijelentések a pünkösdieknél megszokottak
Csak hajrá! Úgy sem beszélsz csúnyán, nem vagy Te olyan.
De a viccet félretéve, ha elmondod nekik, hogy azt kéred, ne látogassanak többé, tiszteletben fogják tartani.
Egy időre. Később, kb. 1 év múlva, lehet hogy elmennek valakik, akik tisztelettel megérdeklődik, hogy változott-e a véleményed.
Azért mennek újra és újra, mert sok esetben az emberek felfogása változik, nem marad ugyanaz senki sem. Sok minden érheti az embert, ami megváltoztatja a gondolkodását.
El is költözhetnek az emberek. Lehet, hogy már új lakó él a régi címen.
Egy a lényeg, amire mondok egy példát: ha azt látod a szomszéd házában, hogy sűrű füst száll kifelé az épületből, vajon mit tennél? Lehet, hogy még nem látja senki más, vagy csak igen kevesen, de csak Te vagy olyan helyzetben, hogy segíthess. Lehet, hogy csak azzal, hogy felhívod a tűzoltókat, de TUDSZ segíteni! Akkor mit teszel? Megteszed? Minden bizonnyal, igaz?
Nos ez nagyon hasonlóan van Jehova Tanúival is. Ők látnak valamit, ami életveszélyes és olyan helyzetben vannak, hogy tudnak is segíteni az embereknek abban, hogy kikerülhessenek abból a veszélyből, amiről még csak nem is tudnak!
Ezen lehet jókat röhögni, de az, amiről a Tanúk beszélnek, nem csak náluk, mint vallásos csoportnál fogalmazódott meg, hanem sok történész és szociológus véleménye is egyben. Mellesleg a Biblia is leírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!