Miért nem tekintett Isten Kain áldozatára, és miért volt/lett Kain gonosz?
De pontosan a kereszthalál volt Isten terve, az ószövetségben prófécia is van erről.
Szerintem félreértetted a válaszolót: Én úgy értettem, hogy a kínzások nem voltak benne a tervben. De lehet, hogy nem erre gondolt, mivel arra utaló próféciák is vannak, hogy a Messiás külseje elég borzasztó lesz a szenvedések miatt. Tehát nem általában, hanem az áldozat idején.
Még egy megjegyzés: A kutatók szerint Jézus nem "0-ban" született, hanem hamarabb; valószínűleg i.e. 4 és 7 között valamikor. Tehát már több, mint 2011 éve. És pláne nem "karácsonykor", azaz decemberben, hanem ősszel.
"Még egy megjegyzés: A kutatók szerint Jézus nem "0-ban" született, hanem hamarabb; valószínűleg i.e. 4 és 7 között valamikor. Tehát már több, mint 2011 éve. És pláne nem "karácsonykor", azaz decemberben, hanem ősszel."
Ennek van valamilyen jelentősége?
Elképzelhető, hogy van. :)
Az évszámot azért írtam, mivel Manju írta, hogy 2011 éve... Minden tiszteletem az övé amúgy, kedvelem az írásait; de gondoltam, megemlítem ezt a kis eltérést.
És ha már ezt írtam, akkor hozzátettem az évszakot is. :)
Kedves kérdező és Berta Wooster!
:-) Köszönöm a javítást. Túl gyorsan járt a kezem.
Az üdvösség szempontjából valóban nem fontos, hogy hány éve volt. Csak érzékeltetni szerettem volna a mértékét, és rosszul sikerült. Ráadásul nekünk a halála, ami számít, így végképp rossz a szám. Még ha 0-tól számoljuk, akkor is. Bocsánatot kérek.
manju
manju 12:05
:))
A válaszaid tartalmán kívül még a stílusodat is kedvelem. Ment a zöld... :)
És tényleg nem kötözködésből írtam, csak a pontosítás kedvéért. Am. én is sokszor hibázom, vagy rosszul fogalmazok, a legnagyobb igyekezet ellenére is. Az egyéb hibákról nem is beszélve... Úgyhogy tényleg ne érezd magad kárhoztatva! :)
Különben is, mindjárt lemegy a nap, úgyhogy kénytelenek leszünk megbocsátani Neked ezt a szörnyűséges nagy hibát, ha akarjuk, ha nem... :)))
kérdező 14:02
Most egy kicsit "megfogtál"... :)
Úgyhogy be kell vallanom, amikor írtam, hirtelen csak az futott át az agyamon, hogy azért lehet jelentősége, mert így nem köt bele senki az évszámba v. Manjuba, hogy "de nem is akkor..., és nem is úgy..., és nem is..., és nem..." :)))
Lehet, hogy egy kicsit "üldözési mániás" lettem itt, a gyk-n a sok gyűlölködő, anyázós, lenéző stílusú felhasználó miatt... :)
Az előbb direkt megnéztem, ennél a kérdésnél még nem is járt egyetlen ilyen "kedveske" sem; ez kész csoda! :)
Viszont mélyebben belegondolva:
1. Manjunak igaza van: Az üdvösség szempontjából nincs jelentősége a dátumoknak; továbbá a kereszténységben tényleg nem Jézus születése a "fontosabb". Bár az szükséges volt a továbbiakhoz... :)
Gondolom, azt tudod, hogy a pogány vallásokból került át a december 25-e a kereszténységbe; így lett az a nap Jézus születésnapjának ünnepe. A biblai idők keresztényei nem ünnepelték a Megváltó születésnapját, legalábbis nincsenek erre utaló írások. Viszont a haláláról, feltámadásáról rendszeresen megemlékeztek.
2. Innen továbblépve: A Bibliában szereplő események, nevek alapján számolgattak okos emberek, így jött ki, hogy mikor születhetett pontosabban. Viszont ez alapján nem 33 évesen halt meg, hanem 37 - 40 évesen. Persze, ennek tudása / nem tudása sem üdvösség-kérdés, csak érdekes.
3. Ami szintén eszembe jutott elsőre: Azt mondják, Istennél semmi nem véletlen; akkor pedig pont akkor és pont ott kellett történniük az eseményeknek, amikor és ahol... Csak még nem tudjuk, miért. Legalábbis én nem.
Ennél többet tényleg nem tudok mondani, de remélem, valaki ad majd értelmes választ erre is. :)
Kedves Berta!
Nagyon köszönöm kedves szavaid. :-))
Hasonlóképpen viszonzom őket.
manju
Kedves Kérdező!
Utánanéztem hiányosságaimnak.
Az alábbi próféciák szólnak Jézus haláláról:
"Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!" Ésa 53:4-7
"Mert ebek vettek körül engem, a gonoszok serege körülfogott; átlyukasztották kezeimet és lábaimat. Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek." Zsolt 22:17, 19
"Megőrzi minden csontját, egy sem töretik meg azokból." Zsolt 34:21
"Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?" Zsolt 22:2
Azért kellett Jézusnak mindezeket elviselnie, hogy a próféciák betöltessenek.
manju
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!