Szerintetek ha, Mózes, Buddha, Jézus, Lao-ce, Mohamed találkoznának szót értenének egymással?
"Nos, megjelentek a vallási és emberi intolerancia védőszentjei is. Köszöntjük őket!"
Kedves Kérdezö!
Távol áll tölem minden intolarancia, de a (végsö) igazság megérdemli, hogy szóhoz juttassák.
Kívánom Neked, teljes szívemböl, hogy ide egyszer Te is eljuss, EL LEHET, ha tovább keresel...
Ezt az igazságot meg is lehet különben tapasztalni, abszolút reálisan, mint individuálisan, személyhez szóló vezetést.
Isten (Jézus) vezet minket, ha erre megkérjük, ha az életünket az Ö kezébe adjuk, magunkat teljesen Rá bízzuk!
Ezt különben a buddhizmusban NEM éltem meg, ott csak az ö démonjaik jelentkeztek nálam, amiktöl megszabadúlni évekbe telt....(és nagyon kellemetlen élményeken keresztül.)
Tehát tapasztalatból beszélek és az az (élö és megélt!) tapasztalatom, hogy egy Termetö Isten LÈTEZIK (!!!), minden hibám ellenére személy szerint SZERET és egy (konkrét) TERVE van velem ebben az életben.
Ennek a tervnek a megvalósítása pedig a legnagyobb örömmel jár, amit ez a pár "nevetséges" évtized, amit itt lent a Földön eltöltünk, csak nyújthat!!
Kedves Utolsó!
Egy barátom fél éve vette fel a buddhista vallást.
Az illető úriember boldog, és nagyon jól érzi magát buddhistaként, előte ateista volt. A haverom nagyon súlyos betegségből gyógyult meg, miután felvette a buddhista vallást. Még kell gyógyszereket szednie, de orvosai azt mondják, hogy rohamosan halad a gyógyulás felé, és ha ez így marad, pár hüónap, és elhagyhatja a gyógyszereket.
Megjavult egészségének köszönhetően szeptembertől történelemből Phd-képzésre fog járni, ugyanis ő is, akárcsak én történelem szakon végzett. Nekem nincs bátorságom megcsinálni a Phd-t, előtte ő sem mert belevágni, de a buddhizmusnak köszönhetően olyan hatalmas önbizalma lett, hogy belevágott. Felvételizett Phd-képzésre, fel is vették, és szeptembertől kezdi is.
Neki ez az útja, ő megtalálta a számára igaz utat, és buddhistaként fogja leélni az életét, amihez csak sok sikert tudok neki kívánni, és csak irigyelni tudom, hogy megtalálta az útját. Nagyon rendes ember, nekem nagyon sokat segít, ha elv agyok keseredve, és legalább látom, hogy egy teljesen más világvalláshoz tartozó ember hogyan oldja meg a különböző nehéz helyzeteket.
A buddhizmus nem az én utam, de azért ami érdekel, megkérdezem ettől a gyerekkori barátomtól, aki egyben évfolyamtársam is volt teljesen véletlenül az egyetemen.
Azt én sem tudom elfogadni, hogy aki nem Krisztus követője, az nem üdvözülhet. Sok keresztény ismerősöm szerint ezzel a kijelentésemmel keresztény hitemet tagadtam meg, de ez engem nem riaszt, mert látom, hogy nem ez az én utam, és másfelé keresgélek, amely folyamatnak remélhetőleg pontot tehetek a végére a 2012-es év folyamán.
Utolsó, bármennyire bosszant téged, de én nem tudom elfogadni, hogy csak Jézus lehet a végső igazság, az egyetlen út.
Üdv: egy csaj
Kedves "Utolsó"!
Elöször is:
én is csatlakozom az örömödhöz, hogy a barátod az atheizmusból(!) buddhista lett. Valahol el kell kezdeni a "keresést", a természetfeletti dolgokkal való "ismerkedést", a színtiszta materializmustól való elszakadást és ezért ez "elsö lépésként" már egy örömteli dolog...
(Mint írtam, én is buddhista voltam és ott -sok tekintetben- sokat is tanultam).
De! Ha tényleg igényeljük a TÖKÈLTES, VÉGSÖ igazságot (ami a Föld minden emberére érvényes, mindenki számára egyöntetüen, -igazságosan-, mindenkinek szól), akkor
(remélem!) nem fog megállni a buddhizmusnál, hanem tovább lép, tovább keres.
Ezekröl a hitbeli dolgokról sajnos nagyon nehéz egy ilyen honlapon, dióhéjban írni..., de hogy csak a lényeget mondjam:
a buddhizmus nem is igazán vallás (nem is tart igényt erre), hiszen NEM foglalkozik Istennel, söt, tagadja is egy TEREMTÖ (!) Isten létezését, tehát inkább csak egy erkölcstan, egy életforma, mely a maximális erkölcsösséggel/morállal próbálja magát megváltani a (számára létezö) reinkarnáció béklyójából...
Ugyanakkor, (mert érzi, hogy erre emberi erejéböl nem futja), szoros kapcsolatatot tart fenn a démonvilággal, az ö "Isteneikkel", akiktöl segítséget vár el és el is fogad...
Ezáltal tehát egy (még pogány) "természeti vallásnak" is nevezhetö.
(Különben már egy erkölcsös élet maga gyógyuláshoz vezet, a szeretetet, jóságot, toleranciát, szerénységet, a tiszta életvitelt kéri Jézus is minden embertöl!!
Söt, ezek a tulajdonságok többé-kevésbbé minden vallás, emberi közösség fontos elemei is, és a "pogány" népek, akikhez nem jutott még el az egyistenhit és a megváltó (Jézus) híre, ezen tulajdonságok alapján lesznek majd megítélve a haláluk után!)
Buddha CSAK egy ember volt, mint mi, emberként halt meg, nem jött vissza a halálból, nem törölte el senki bünét és nem váltott meg senkit.
Ezzel szemben Jézus Krisztus a feltámadásával (mely történelmileg is konkrétan dokumentálva van) bebizonyította Isteni lényét!
Hiszen CSAK Isten tud élet és halál fölött rendelkezni/uralkodni!
Buddha NEM váltotta meg ÖSSZES büneitöl az (egész) emberiséget (tehát a buddhistákat is!), mint Jézus, aminek következtében az ember is a menyországba kerülhet majd...
Jézus EGYEDÜL az "ajtó" a Föld és a menny között, mint ezt Maga is mondja. (És biztosan nem hazudik...)
Tehát EZ nagy "minöségi" különbség, úgy gondolom.
Jézus személyével Maga Isten (!) jött le az emberekhez, hajolt le hozzánk (megmutatni, elmagyarázni a helyes életet) és halálával Ö (Isten) viszi fel Magához azokat, akik elhitték neki, amiket mondott, akik hallgattak/hallgatnak Rá...
Ezt sem Buddha, sem Mohamed sem senki más nem tette (tehette) meg, mert ezek mind csak halandó emberek voltak.
Jézus viszont Isten Maga emberi formában, aki -saját érdekünkben- kér minket, hogy kövessük tanítását...
Az a baj, hogy manapság az emberek nem olvassák a bibliát (ezalatt most az Új Testamentumot értem, mert ez Jézus életét, müködését, magyarázatait írja le.)
Ha esetleg érdekelne Mindkettötöket, hogyan lehet Istent (Jézust, a Szentlelket) személyesen is MEGTAPASZTALNI (!), akkor engedd meg, hogy ezt a linket ajánljam:
Egyébként itt van még egy kis "story" arról, amit én is leírtam:
Konfucius, Buddha, Mohamed és Jézus Krisztus
(világvallások):
Egy kínai ember egyszer elmesélte élete tapasztalatait a maga képes nyelvén:
"Mély verembe estem, minden erőmmel igyekeztem kijutni, de nem sikerült. Arra jött Konfucius és így szólt: Fiam, ha hallgattál volna a tanításomra most nem lennél ebben a veremben. Ezt tudom!? - kiáltottam, de ez most nem segít rajtam. Segíts! Akkor követem tanításodat. Konfucius azonban mit sem törődve velem folytatta útját és otthagyott reménytelenül.
Majd másvalaki jött, és letekintett a verem mélyére. Buddha volt. Keresztbefonta karját és azt mondta: Fiam, ha te is keresztbefonod karodat, behunyod szemedet és a teljes nyugalom és alázatosság állapotába kerülsz, akkor eléred a nirvánát, az örök megsemmisülést, ahogy én is elértem. Légy közönyös minden külső körülménnyel szemben, és megtalálod nyugalmadat. Sietős léptekkel közeledett Mohamed, lehajolt a verem szélén és lenézett. Ember! Ne csinálj olyan nagy lármát! Annyi bizonyos nyomorult helyzetben vagy. Félsz? Nos, nem kell félned. Allah akarata volt, hogy ide beleessél. Ezt jól gondold meg. Ki tehet valamit Allah akarata ellen? Mondd el a hitvallást: Allah nagy és Mohamed az õ prófétája. Mormold ezt a vallástételt amíg örökre be nem zárul a szád. Aztán halj meg. Kétszeresen fogod élvezni a paradicsom gyönyörűségeit. És Mohamed is elment, de engem nyomorult embert nem szabadított meg. Aztán ismét hangot hallottam. Fiam! Feltekintettem és megláttam Jézus arcát. Az ember fiáét, telve részvéttel és együttérzéssel. Egyetlen szemrehányó szó sem hagyta el az ajkát. Azonnal lejött hozzám a verembe. Tulajdon életét adta, hogy megmentsen. Karjával átölelt, kiemelt a veremből és szilárd talajra állította lábamat. Levette beszennyeződött ruhámat, és tulajdon ruhájába öltöztetetett. Azután ennem adott, végül így szólt: Kövess engem, és mostantól fogva vezetlek. Megőrzöm lábadat az eleséstől."
Minden Jót!!
Egyszer és mindenkorra fejezd be kedves jehova tanúja azt a füllentést, hogy te buddhista voltál.
idézem hazugságod:
"Buddha volt. Keresztbefonta karját és azt mondta: Fiam, ha te is keresztbefonod karodat, behunyod szemedet és a teljes nyugalom és alázatosság állapotába kerülsz, akkor eléred a nirvánát, az örök megsemmisülést,"
1. Semmilyen ikonográfiai képen nem fonja Buddha keresztbe a karját, Ilyen Mudra (szimbolikus tartás) nincs.
2. A nirvána NEM MEGSEMMISÜLÉS. Ha olvastad volna a szentirat első szuttáját: akkor tudnád, hogy a 62 elutasított nézet között vannak a megsemmisülési tanok is.
Kérlek fejezd be a füllentést!
"Nos, megjelentek a vallási és emberi intolerancia védőszentjei is. Köszöntjük őket!"
Bocsánat hogy ilyen intoleráns voltam, csak az őszinte véleményemet írtam. Egyébként Mózes és Jézus szerintem jól megvannak egymással már most is. A többiekkel kapcsolatban nem vagyok biztos. Mohameddel kapcsolatban meg nem merem leírni a véleményemet, mert esetleg valaki felrobbant :)
13:40
Kedves Kérdezö!
Kicsit összekevered a dolgokat.
Én buddhista voltam, ez nem "füllentés", miért is lenne??
S most római katolikus vagyok és az is maradok.
Az "összefüzött" kar egy kis story, amit nem én írtam, csak közöltem.
A buddhisták csodálkozni fognak -Veled együtt- kedves Kérdezö, ha haláluk pillanatában Jézus fogja fogadni (és tetteik után megítélni) öket...
Kérlek értsd meg, hogy VAN egy Teremtö Isten, amit a buddhismus tagad! Elolvastad (figyelmesen) amiket írtam??
Ezt az Istent meg lehet tapasztalni, személyesen a szeretetét is, meg a vezetését is!
Ezt nem hiszem, hogy más vallásnál elmondhatnák...
Ha tudsz kicsit némtül szeretném Neked a köv. könyveket ajánlani:
Ha kicsit beléjük tudtál kukkantani (a recenziókat elolvasni), akkor láthatod, hogy a buddhizmus egyáltalán nem olyan "áratatlan" vallás, mint ahogy hiredti magát. Világhatalomra törekszik, méghozzá a démonjaik vezetése alatt. (Erre valók a különbözö beavatásaik is!)
Tehát légy óvatos velük, ez az én tanácsom, ha elfogadod...
Kis (háttér)információ szükséges a dolgok helyes megítéléséhez...
"Mohameddel kapcsolatban meg nem merem leírni a véleményemet, mert esetleg valaki felrobbant"
Ne izgulj, ő is jól elvan Jézussal és Mózessel...
22:30-asnak:
És mit mond Mohamed a kirabolt karavánokról meg a háborúskodásról?
Mit mond a két kivégzett pogányról, Asma bint Marwan-ról és Abu 'Afak-ról?
Nem hiszem hogy Jézus ezeket a tetteket helyeselné. Azt elhiszem hogy megbocsáthatja, de hogy bűnnek tekinti az majdhogynem biztos.
A zsidók, keresztények és mohamedánok a "monotheisztikus" (egyistenhit) valláshoz tartoznak, de ez még -sajnos- nem azt jelenti hogy UGYANAHHOZ (!) az Istenhez imádkoznak...
A mohamedánok "Istene" öket ölésre, a világhatalom eröszakos megszerzésére buzdítja... (Azonkívül Mohamed egy 9 éves kislánnyal élt sexuális életet...)
Ez nem lehet egy Jézussal azonos Isten!
Ilyen alapon nem hiszem hogy (békésen) együtt elnnének a túlvilágon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!