Ha a 10 parancsolatban benne van, hogy "Ne ölj! ", akkor miért irtottak annyi embert a középkorban?
Akárki is írta a Bibliát, és függetlenül attól, igaz-e a történet, az egyház mint a vallás intézményesített formája, a legelső "multinacionális cég" volt szerintem, a maga hierarchiájával (amiben nem volt, ma sincs semmiféle isteni jelleg, hanem tipikusan emberi) és ezáltal a nyereség-központúsággal. Sajnos ez irányított mindent.
Viszont ennek ellenére se öltek meg senkit azért, mert nem volt istenhívő, ez a sors gyilkosoknak jutott csak.
"Viszont ennek ellenére se öltek meg senkit azért, mert nem volt istenhívő, ez a sors gyilkosoknak jutott csak."
Biztos vagy te ebben?
A válasz írója 42%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:38
Az utolsó válaszoló jól látja a helyzetet...szerinted a keresztes hadjáratok miről szóltak? több embert öltek meg ártatlanul isten nevében, mint bűnözőt...vagy azok a szerencsétlenek, akik ráeszméltek arra, hogy a Föld nem lapos korong, meg kering stb? Mind máglyán és bitófán végezte, pedig csak gondolkodó lények voltak...jó tudom, ez az egyháztól nem várható el...
A középkorban is voltak bűnösök, Mab, a bűnösség nem a más vallásra vonatkozik, hanem a gyilkosokra, paráznákra, a létrontókra. Azokra, akik hazugságokkal hálózták be az egyházat, bemocskolták a kereszténységet. Az inkvizítorokra és püspökökre, akik nem hitből hanem politikai döntések által kerültek hatalomra.
Freya
Tehát, tegyük fel, hogy egy átlagos "boszorkány" vagyok és elkapnak. Elégetnek máglyán, a pokolba kerülök. DE mivel a drága nem kerülhet a mennybe, mert ölt, ezért a pokolba kerül. Következtetés: én addig kínozhatom ott őt, míg azt nem kívánja bárcsak meg se született volna. Megéri?
Ezért nem hiszek én semmiben:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!