Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a 10 parancsolatban benne...

Ha a 10 parancsolatban benne van, hogy "Ne ölj! ", akkor miért irtottak annyi embert a középkorban?

Figyelt kérdés
Nem érdekel, hogy Isten nevében tették és az sem ,hogy boszorkányoknak hitt emberektől akartak csupán megszabadulni, akkor is saját maguknak mondtak ellent. Ennek mi értelme van?
2011. júl. 26. 02:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Akárki is írta a Bibliát, és függetlenül attól, igaz-e a történet, az egyház mint a vallás intézményesített formája, a legelső "multinacionális cég" volt szerintem, a maga hierarchiájával (amiben nem volt, ma sincs semmiféle isteni jelleg, hanem tipikusan emberi) és ezáltal a nyereség-központúsággal. Sajnos ez irányított mindent.

Viszont ennek ellenére se öltek meg senkit azért, mert nem volt istenhívő, ez a sors gyilkosoknak jutott csak.

2011. júl. 27. 00:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont ennek ellenére se öltek meg senkit azért, mert nem volt istenhívő, ez a sors gyilkosoknak jutott csak."

Biztos vagy te ebben?

2011. júl. 27. 00:46
 13/15 A kérdező kommentje:

A válasz írója 42%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:38

Az utolsó válaszoló jól látja a helyzetet...szerinted a keresztes hadjáratok miről szóltak? több embert öltek meg ártatlanul isten nevében, mint bűnözőt...vagy azok a szerencsétlenek, akik ráeszméltek arra, hogy a Föld nem lapos korong, meg kering stb? Mind máglyán és bitófán végezte, pedig csak gondolkodó lények voltak...jó tudom, ez az egyháztól nem várható el...

2011. júl. 27. 10:40
 14/15 anonim ***** válasza:
51%

A középkorban is voltak bűnösök, Mab, a bűnösség nem a más vallásra vonatkozik, hanem a gyilkosokra, paráznákra, a létrontókra. Azokra, akik hazugságokkal hálózták be az egyházat, bemocskolták a kereszténységet. Az inkvizítorokra és püspökökre, akik nem hitből hanem politikai döntések által kerültek hatalomra.

Freya

2011. júl. 27. 16:04
 15/15 anonim válasza:

Tehát, tegyük fel, hogy egy átlagos "boszorkány" vagyok és elkapnak. Elégetnek máglyán, a pokolba kerülök. DE mivel a drága nem kerülhet a mennybe, mert ölt, ezért a pokolba kerül. Következtetés: én addig kínozhatom ott őt, míg azt nem kívánja bárcsak meg se született volna. Megéri?

Ezért nem hiszek én semmiben:D

2014. jan. 17. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!