Ugye benne van a 10 parancsolatban, hogy nem ölj, akkor a keresztényháboruban miért öltek a kereszténylovagok?
Mutasd már meg, hogy a 10 parancsolatból melyiket tartották meg mindig?
Elég, ha egyet mutatsz.
A ma élőket ne keverje senki a régiekkel, és a hívőt a vallásossal, aki álszent, az nem hívő csak vallásos.
Kérdező, látod, ez egy jó kérdés, én se értek egyet azok jogosságával, de nem éltem abban a korban, nem tudom, mik voltak a valódi okok, de biztos, hogy a politika kőkeményen belenyúlt ezekbe a háborúkba, és nem feltétlenül egyházi indíttatású volt, hanem az államfők is érdekeltek voltak benne, meg más szempontok, azokon a területeken fontos kereskedelmi útvonalak haladtak, és azokban a korokban az volt az úr, akinek nagyobb területe volt, aki minél több dolgot tudott az irányítása alatt. Szerinted ezek a háborúk csak nemes eszmei célokért zajlottak? Szerintem nem.
"mindenki legyen jókisfiú meg jókislány, de ők maguk olyan álszentek, hogy csak na"
Mit vársz tőlük? Az egyház emberi intézmény, az emberek tökéletlenek, az egyház is az. Furcsa, hogy egyesek, ráadásul pont az ateisták, folyton megdöbbennek azon - vagy legalábbis tettetik a megdöbbenést azon - hogy az egyház ugyanolyan tökéletlen, mint bármely emberi intézmény.
Mert az csak arra vonatkozik, hogy ne ölj zsidót. Márpedig a keresztes háborúban nem zsidókat öltek. Viszont Jézus óta meg már ugye zsidókat is szabad, sőt, kimondottan kívánatos egyesek szerint...
Magánvéleményem: ez az egész úgy hülyeség, ahogy van. Értelmes, intelligens embernek, akibe egy csepp emberség és empátia is szorult, minden további nélkül tud tisztes, becsületes, emberi életet élni mindenféle vallásos maszlag nélkül is. Különben is, mégis miféle szörnyetegnek tartják magukat azok, akik csak azért nem gonoszak, mert rettegnek a pokoltól és az isteni bosszútól? Nem az lenne az ideális, hogy egyszerűen emberség és együttérzés okán legyünk jók?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!