Isten minden?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor ez mit jelent?
2011. júl. 19. 21:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Bocsáttasson meg nekem az elírásért--> "mivel ilyenről a bibliában Isten nem ír" helyesbítve:

mivel ilyenről a Bibliában Isten nem szól!

2011. júl. 20. 10:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

1,1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

1,2 Ez kezdetben az Istennél vala.

1,3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

1,4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

1,5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

Itt láthatod kedves kérdező, hogy Isten a minden...Egyébként ha nem Önmaga lenne minden, akkor létezne egy mindenség és egy Isten mellette...Ha van egy mindenség, akkor minek az Isten még pluszba, amikor a mindenben benne van minden? Ráadásul Istennek mi szüksége van bármire is, hogy alkosson, amikor Önmagából megteheti?

Most lehet kissé "hátborzongató" lesz, de az Ördög is Isten része..de ez nem azt jelenti, hogy Isten rossz lenne...tudod a rossz az az önző magatartás, az önző magatartás akkor nyer érvényt, amikor több létező van, mivel az önzés az a saját érdek előtérbe helyezése máséval szemben...de mivel Isten pont, hogy a Minden, ezért nincsen semmi, amivel szemben saját érdeke előtérben lenne...tehát benne nem jut érvényre a rossz, hiába van benne, hiszen nincs mivel szemben...mindent szeret egyaránt, hiszen minden Önmaga...Az ember viszont félreérti a szitut, és azt hiszi a dolgokról, hogy nem önmaga, azt hiszi Istenről, hogy más mint önmaga...nem is csoda, hogy saját érdek valamit háttérbe szorít, így a gonosz teret nyer az ember viselkedésében...ahogyan Stellar írta, az ember Isten Elméjét, Szellemét használja a döntésekhez, de mivel téved az ember, ezért az Istenből a rosszat szedi ki balga módon...És ha az emberi elme az Isteni Elme maga, akkor az ember nem más, mint Isten, hanem ugyanaz...csak éppen félrevezeti önmagát, téved...:)

Ha viszont Isten Elméjét/Szellemét használja az ember, akkor ott van benne a lehetőség arra is, hogy az Istenné váljon jellemében...csak hát előtte nem árt belátni azt, hogy mi is az ember valójában...Jézus Krisztus elmondta az igazságot, amit magáról kijelentett és bizonyított, az minden egyes emberre igaz...Az Atya bennünk van és mi Őbenne...:P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 20. 11:03
 13/26 anonim ***** válasza:

Stellar, ha megengeded. :)

"Viszont ha Isten egy élettelen tárgy is lehetne, akkor nem tiltaná a bálványimádást."

Arra nem gondoltál, hogy bálványimádást azért nem tanácsolja a 10 parancsolat, mert akkor a komplett egésznek csak egy részletét imádjuk, így nem az Istent teljesen, ezzel önző magatartást tanúsítva, hiszen válogatunk, és valaminek nem jut imádat, tehát a feltétel nélküli szeretet borul? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 20. 11:21
 14/26 pelgrim ***** válasza:

Kedves Stellar,

Nem kellene ennyire felháborodnod, ez nem saját véleményem, és nem olvastam sehol, ez egy jelenkori, isteni kinyilatkoztatás, ami engem és sokakat megilletett, ami téged is megillethet, éppen úgy mint egykor a tudat hajnalán a bibliai teremtéstörténettel annak szerzőit megillette. A különbség talán csak annyi, hogy régen az ember Istent egy személyként látta és ábrázolta. A mai ember tudhatja hogy Isten minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb egy személynél.

A hiba amit első válaszomban találhatsz ha eléggé figyelmes vagy az, hogy az Isten szót véletlenül kisbetűvel írtam, holott nagybetűvel kellene írni, hiszen csak egy van belőle, egy Isten, egy világmindenség, egy emberiség.

2011. júl. 20. 12:20
 15/26 anonim válasza:

Kedves Stellar,

Nagyon érdekesnek találom a gondolatmeneted, viszont néhány dolgot nem értek, egyszerűen nem látom át az összefüggéseket, megtennéd hogy segítesz?

Ezt írtad, idézek: „ Isten teremtett mindent, benne vagyunk mi is,… „Isten nem minden, mert Isten nem én, és én nem Ő vagyok, viszont minden Istené” (Ha Ő teremtett mindent, akkor hogy létezik az hogy külön vagyunk? akkor nem minden egy, pont mert Őbelőle van minden, tehát Isten részei vagyunk?)…Ezért Mindenható” Ez számomra kicsit kusza. Igazából azt a részét nem értem, hogy ha mindent Ő teremtett, kiemelem: Mindent, (ahogyan korábban te is fogalmaztad,) akkor hogy létezik az hogy nem Ő a minden? Hiszen azt is írtad, hogy Mindenható: ha hatalma van minden felett, akkor miért nem Ő a minden? Ezt csak azért kérdezem mert pont hogy hatalma van minden felett, magából kellett hogy teremtsen mindent ami a Földön van, és épp ebből következik hogy mindenható, azaz Ő a minden, hiszen minden az Ő része, hiába van szabad akarat, természetesen az embernek ettől függetlenül megvan a döntés joga hagyva. El tudnád ezt számomra érthetően magyarázni?

Talán egyszerűbb lenne ha azzal kezdenénk, hogy elkerüljük a félreértéseket, hogy megbeszéljük hogy szerinted Isten hogyan teremtett mindent?

Köszönöm hogy válaszolsz a feltett kérdésekre, és ezáltal segítesz megérteni :)

2011. júl. 20. 15:47
 16/26 anonim ***** válasza:
Isten minden,és egy a teremtményeivel.gondolj Jézusra.mi is egyek vagyunk vele,csak sokan közülünk ezt nem hiszik el,hanem másoknak hisznek.
2011. júl. 20. 19:02
 17/26 anonim ***** válasza:

"Nem, egy gonosz személy mint az ördög nem létezik."

Kedves...

Akkor azt az asszonyt akit szombaton az ördög "megkötözött" kinek a rabsága alatt volt ?Az ördög akit atyánk levettetett a mennyből az talán ki volt?Atyád levettette a mennyből mert felfuvalkodott nagy örömében és hatalmat kért felettetek. Most titeket akar a rabságába ejteni.De atyád elküldte egyszülött fiát hogy feloldozzon az ördög rabsága alól ,így Jézus lett a ti megváltótok.

"Ő az én szeretett fiam akiben gyönyörködöm,őt válasszátok!"

2011. júl. 21. 12:42
 18/26 anonim ***** válasza:

Jövök én is vitatkozni:D

Ti most Istent próbáljátok definiálni! Szólok, hogy nem fog menni, szerintem kár is ezen vitatkozni:)

„Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek.” (1 Kor 13,12)

Istent nem lehet definiálni, mert nem olyan "valaki" akit mi emberi ésszel fel tudunk fogni.

Nem a mi dimenzióinkba létezik, szóval nem mondhatjuk, hogy Isten mi vagyunk, vagy a fa, vagy a virág.

Gonoszt nem Isten teremtette, csak mivel szabad akaratot adott, így lehetősége van minden teremtményének ellene fordulni.

2011. júl. 21. 14:11
 19/26 anonim ***** válasza:

Elnézést kedves utolsó, csak reagálnék egy mondatodra, persze nem kötekedésből. :)

"Istent nem lehet definiálni, mert nem olyan "valaki" akit mi emberi ésszel fel tudunk fogni."

A Biblia szerint Isten saját Értelmét adta a fizikai testhez, hogy az ember gondolkodóvá, cselekvővé, élővé váljon...vicces lenne, ha ezzel az értelemmel nem tudnánk felfogni mi Isten, amikor Isten Szellemével(elme) vagyunk. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 21. 14:41
 20/26 anonim ***** válasza:
utolsónak: én se szeretnék kötekedni, de akkor ezek szerint szerinted az emberi elme nem korlátolt??? Mert szerintem nagyon is az! Nem tudunk felfogni rengeteg dolgot! Én Istent se. (eleve a végtelent se)
2011. júl. 21. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!