Isten minden?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor ez mit jelent?
2011. júl. 19. 21:56
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Szerintem a teremtményei, azok nem Ő. Isten a mindenség Ura, nem pedig Ő a mindenség. Hogy van ez?
2011. júl. 19. 21:58
 2/26 anonim ***** válasza:
Természetesen nem minden, de valahogy benne van, ahogy a szülő is a gyerekben, vagy a költő a versében stb.
2011. júl. 19. 22:04
 3/26 anonim ***** válasza:
De. Valamennyien RÉSZEI vagyunk Istennek.
2011. júl. 19. 22:10
 4/26 anonim ***** válasza:
"Én vagyok a kezdet és a vég"Az "Alfa és az Ómega"
2011. júl. 19. 22:50
 5/26 ava87 ***** válasza:
Isten ott van benne az Ő minden teremtményében. Én legalábbis így értelmezem ezt a mondatot.
2011. júl. 19. 22:56
 6/26 A kérdező kommentje:
De akkor a gonosz ördög is az Isten része lenne? Az nem lehet.
2011. júl. 19. 23:07
 7/26 anonim ***** válasza:

Atyád nem tűri meg a gonoszságot amely az ördögtől való lett.Eltaszította mert felfuvalkodott lett és nem tűri meg a mennyek országában.Őáltala lett minden saját akarattal ,de elfordulnak tőle így veszendőbe kerülnek.

Ha nem ő lenne a minden add oda ami nem tőle való.

2011. júl. 19. 23:44
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Én pont nemrég beszéltem erről egy fiatalemberrel, ha gondolod olvasd végig eszmefuttatásunk erről (Annyi a különbség, hogy én Biblikus vagyok, a másik fél viszont nem csak a Bibliára támaszkodik, hanem elmondása szerint egyéb pogány vallások írásaira, mert tudjuk, és a Biblia is írja, hogy más vallások Istenei, akik nem úgy beszélnek Jézusról, mint Isten megváltó Fiáról, azok hamisak...)

itt a link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

Nos Isten teremtett minden anyagi és lelki dolgot.

Ugye ez a teremtésből is világosan látszik. Az ember teste ugyanazon anyagból készült és ugyanazon anyagokat tartalmazza, mint a Föld alkotórészei. Ezt tudjuk.

Viszont Isten életet lehelt az élettelen testbe, hogy az a test öntudatra ébredjen, önálló gondolkodó lény legyen. Tehát Isten lelke az emberben van, de ezt nem szabad összetéveszteni azzal, hogy az ember Isteni természettel bír (csupán Istené a lelked,de te rendelkezel vele, mert jogot kaptál rá szabad akarat által).Ugyanis a teremtmények, mint ahogyan a sátán és az ördögök is, külön saját tudattal bírnak, nem irányítja őket erőszakkal senki. Tehát az ember nem Isten, a sátán sem Isten, az Isten egy "összefoglaló név", mégpedig az Atya, a Fiú, és a Szentlélek kapcsát jelöli. Bár ők is külön "személyek", viszont egy akarattal bírnak, mindegyik részt vett és jelen volt a teremtésnél, de mindegyiknek meg van a külön feladata is, viszont nem elkülöníthetők egymástól. Tehát Isten teremtett mindent, benne vagyunk mi is, de Ő csak akkor lesz mi bennünk (az Ő jelleme), ha el is fogadjuk Jézust, mint személyes Megváltót. Tehát ebben a kontextusban Isten nem minden, mert Isten nem én, és én nem Ő vagyok, viszont minden Istené. Ezért Mindenható. Mert mindent a kezében tart, viszont a teremtmények saját tudattal rendelkező, szabad akaratból cselekvő lények.

Írok azért egy egyszerű példát:

Nézz meg egy széket. Élettelen anyagból van, nincs lelke, mint az embernek, nincs öntudata, ettől persze Isten teremtette az anyagot, amiből összeáll, de nincs benne az Istennek lelke. Természetesen Isten nem a szék. Viszont ha Isten egy élettelen tárgy is lehetne, akkor nem tiltaná a bálványimádást. Sőt a Biblia tanítása azt fogalmazza meg, hogy a bűn éghető, a bűn pedig az anyaghoz is köthető és a gonosz lélekhez (sátánhoz), ergo Ha Isten minden, akkor bűn is, a bűn sátánhoz köthető, De Isten nem sátán, sőt Istennek nem tetsző a bűn, Isten előtt elítélendő a bűn, de akkor Isten elítéli magát? NEM! ISTEN TÖKÉLETES.

Tehát így Isten nem minden, viszont az igaz hittel élőknek Isten a mindenük :)

nem kell ezt bonyolítani és csűrni-csavarni a saját vesztünkre. Az írott Ige egyenesen fogalmaz.

2011. júl. 20. 08:42
 9/26 pelgrim ***** válasza:
0%

Igen, isten minden. Isten a teremtő és a teremtmény egyben, igaza van annak a válaszolónak aki azt írta, hogy:

„Valamennyien RÉSZEI vagyunk Istennek.”

De nem csak mi emberek vagyunk részei Istennek, hanem minden létező dolog. Isten nem teremtett semmit, isten mindenné fejlődött.

„De akkor a gonosz ördög is az Isten része lenne?”

Nem, egy gonosz személy mint az ördög nem létezik. Az ördög vagy sátán nem több mint egy fanyar ábránd, a hiszékeny ember gyarló tudatában. De ott bizony sok kellemetlenséget, sok fölösleges szenvedést és nagy károkat okozhat, gondoljunk csak az inkvizícióra.

Isten nem egy valaki, nem egy személy - annál minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb. De míg az ördög marad csak egy rossz álom, hiszékeny emberek tudatában, Isten létezik, hiszen mi is létezünk mint fejleményei. És Isten válhat nekünk személyessé mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, akkor őt mi is tisztelni fogjuk mint saját isteni kilétünket, és tudni fogjuk, hogy „Én és az Atya egy vagyunk”.

2011. júl. 20. 10:05
 10/26 anonim ***** válasza:

"Igen, isten minden. Isten a teremtő és a teremtmény egyben"

Komolyan mondom, felháborító, hogy egyes emberek mennyire a saját véleményüket hangoztatják, mivel ilyenről a bibliában Isten nem ír! Ha Isten valahol is kijelentette volna, hogy "Én is teremtmény vagyok!" akkor az akkora ellentmondás lenne, mint a ház. Te hol olvastál ilyet? :D

Elképesztő.

"Isten nem teremtett semmit, isten mindenné fejlődött."

Jól költesz... a teremtés történet is fejlődés történet igaz? :D Isten mint evolucionális lény... borzalmas, emberek miket ki nem találnak. Isten nem fejlődik, Ő úgy tökéletes, ahogy van, öröktől fogva.

2011. júl. 20. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!