A vallásos emberek csak akkor szexelnek amikor gyereket akarnak?
főleg az a céljuk, igen.
persze legalább a férfinek muszáj élveznie, a gyerekhez. :D
és fontos, hogy csak házasságban.
szüleim tesóm születése után nem szexeltek, mert már nem akartak több gyereket, a védekezés meg azt hiszem számukra bűn, mivel "isten akaratát" - azaz, hogy baba legyen- meggátolják vele.
így csak a természetes naptár-módszerrel és megszakítással védekeznek.
ami viszont nagyobb hibalehetőséggel jár, és mivel semmiképpen nem akartak gyereket, így lemondtak róla.
(én nem akartam így élni, 18 évesen elvesztettem a szüzességem, és szedek gyógyszert).
20/L
Attól függ, melyik vallásra gondolsz.
Azok a keresztények, akik a Biblia tanítását fogadják el, nincsenek ilyen megkötöttség alatt. A Biblia szerint Isten a szexet gyermeknemzésre és örömszerzésre is adta; természetesen csak házastársi szövetségben, és önzetlenül.
http://www.youtube.com/watch?v=ifgHHhw_6g8
A protestánsok élvezetből is szexelhetnek. :)
A szerelem, a sexualitás Isten ajándéka az embereknek!! (Az állatoknál nincs élvezet.)
De ezeknek a teljes értékü kibontakozása CSAK "védett keretek között", azaz egy házasságban lehetséges és ajánlandó... (ezzel akarja Isten az emberek számára a sex.-kapcsolatokból eredö, mélyreható csalódásokat megakadályozni).
A két fél magát az aktusban a másiknak "ajándékozza" a teljes, maximális szeretet és szerelem jeleként, megnyilvánulásaként.
Ennek Isten örül, a sex, mint írtam: ajándék!
Elöbb-utóbb persze gyermek is lesz belöle...
A házaspár tagjai mindketten "nyitottak" az életre, az élet befogadására és továbbadására. (= baba).
Az új életet, a babát is Isten adja.
Minden gyermek egy "ajándék", mint ahogy a Biblia írja.
Ezért a házaspár nem tesz Isten akarata ellen, nem akarja keresztülhúzni a szándékait (a Földer egy új életet küldeni) fogamzásgátlóval stb., de a "felelösségteljes" család(ki)alakítás megengedett (söt sok eseteben kivánatos...)
A fogamzásgátlásnak van egy "természetes módja" (sokak számára még nem ismert, pedig gyakorlása csodálatos párkapcsolathoz vezet!, magyarul TCST.)
Ez a német Prof. Dr. Rötzer-módszere:
(az eredeti könyv németül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!