Gondolkodtatok mar azon, hogy egyszeruen muszaly legyen Isten?
Sosem állítottam, hogy hibátlan helyesíró volnék, de törekszem a jó helyesírásra, és legalább annak utána nézek, amit az automatikus helyesírás-ellenőrző aláhúz, vagy amiben nem vagyok biztos.
Sok hibát viszont utólag, a válasz elküldése után veszek észre, és ha a fórum lehetőséget ad a hozzászólás szerkesztésére, javítok. Itt ez nem játszik.
A válaszból pedig úgy gondolom, logikusan következik, hogy gondolkodtam ilyesmin.
11:19
Azt hiszem, ez tévedésből ment Bertának. Én nem értem továbbra sem, hogy miért kell léteznie ennek a bizonyos abszolút megfigyelőnek és mi támasztja alá a meglétét.
Az valóban paradox állítás, hogy "az biztos hogy semmi se biztos", de ezt senki sem állítja. Az állítás az, hogy atomi szinten határozatlanság uralkodik.
A 11:19 címzése valóban tévedés.
Engem tessék szíves kihagyni az ilyenekből! :-)))
gyakorivalasz2:
Igen, elismertem már a helyesírási képességeidet. Jeleztem, hogy a hibákat csak példaként emelem ki.
De még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért kellett ilyen stílusban írnod először. Hiszen ez is egyfajta felsőbbrendűségi érzésre mutat.
Lenézed azokat, akiknek nem erősségük a helyesírás? Lehet, hogy más területen jobbak, nem?
Felsoroltam, szerintem miért volt felületes az ítélkezésed. Semmit nem reagáltál rá.
Vagy esetleg erről volt szó?:
Várom válaszod! :-)
Talán így lehet, de ez nem csak a helyesírásának szól, hanem azoknak a dolgoknak is, amiket és ahogyan felhozott érvként.
Ha a "világ túl tökéletes" érv helyett, valami mást, egy épkézláb dolgot hoz fel, esetleg semmit, egészen máshogy állok hozzá a dologhoz, de mást is lehurrogtam már szarvas hibák miatt. Olyat is, aki az én oldalamon vagy oldalamról szólalt fel, ezzel ugyanis támadási felületet nyújt, és tényleg elvonja a figyelmet az érdemi vitáról. Ilyen tekintetben tehát nem ismerek barátot.
Tehát pontosan a neked nem tetsző érvei miatt estél érvelési hibába... :-))
Lehurrogni meg mégsem kellett volna szegényt, az nagyon tiszteletlen dolog. (Előzőleg felsőbbrendűségi tudatként említettem.)
Pláne, hogy szó sincs szarvashibákról, mint már ezt is részletesen elemeztem... :-)
Azt elfogadom, hogy "ilyen tekintetben nem ismersz barátot". Az indoklást viszont csak részben (támadási felület nyújtása és következményei).
Egy másik motiváció lehetne esetleg a segítségnyújtás is, hogy az illető bizonyos szempontból "jobbá" váljon, nem?
És bocsi, de ezt most nem bírom kihagyni: "Ellenségként", mégis jó szándékkal hívnám fel figyelmedet a következőkre:
"helyett, valami " - Nem kell a vessző.
"máshogy állok hozzá a dologhoz" - A "hozzá" felesleges szószaporítás.
"szarvas hibák" - Összetett szó, ezért egybeírandó. "szólalt fel, (...) nyújt, (...) elvonja ..." - Az igeidők egyeztetésének hiánya.
Nos, gondolom, így is a felmenőimet emlegeted; de az hogy esne, ha mindezt kioktató, tiszteletlen, téged semmibe vevő stílusban adtam volna elő, hivatkozva arra is, hogy a mindössze 6 sorból álló írásodban 4 hiba van?
Egyébként nem írok több nyelvi elemzést, mert az egyrészt igen időigényes dolog, másrészt nem szeretném, ha valaki átrakatná a kérdést a Helyesírás kategóriába... :-)))
Nem emlegetem a felmenőidet, az építő kritikát el szoktam fogadni, bár szerintem amit te igeidők összeegyeztetésének hiányaként neveztél meg, inkább stílus kérdése. Ugyan ez van a "felesleges szószaporítással" is. Legalábbis soha nem kaptam még kritikát hasonlóra, még annak idején az egyébként igencsak kekeckedő tanáromtól sem.
A "helyett, valami" jogos, ott figyelmetlen voltam, utólag töröltem ki egy tagmondatot, a vessző meg ott maradt.
A "szarvas hiba" problémája megint csak jogos, azt magyarázni sem fogom, mert nem is figyelmetlenség, de igazi hiba volt.
Ellenségről meg szó sincs. Visszakerestem, hogy miért került idézőjelbe, de nem találtam sehol. Vitában a vitapartnert nem szoktam ellenségként kezelni. Az ellenfél pedig egészen más ízű szó.
A helyesírás (vagy bármi egyéb) kritikájának motivációja pedig másodlagos. A kritizált profitálhat belőle akkor is, ha az rosszindulatú. Sőt, tapasztalatom szerint (részben saját bőrömön) a sértett ember, ha szorult bele értelem is, a sértő kritika után sokkal jobban figyel. Dühöng egy kicsit, de sokkal jobban berögzül nála a helyes változat és sokkal jobban figyel a későbbiekben, mert nem akar újra szégyenben maradni.
A kérdés tárgyától pedig tényleg eléggé eltértünk.
Én szigorúbb vagyok a volt tanárodnál. Nem engedek a negyvennyolcból, és kész. :-)
"Ellenség" - Írtam már, hogy a válaszaid többségével nem értek egyet. Pontosítanék: Ellenkező oldalon állunk néhány témában. Erre célozva használtam a szót; az idézőjelet pedig a szójelentés tompítása miatt.
Azért megjegyzem, hogy néhány válaszod nagyon tetszett, pl. a muszlim válaszolóval folytatott vitában.
+ A humort is értékelem, ld. a Szentlélek Kiadó gondozásában megjelent Biblia. :-))) /Pedig hívő vagyok./
Kritika: Persze, profitálni mindig lehet; ezt nem vitatom, mert én is így tapasztalom. Van egy vicces idézet, amire nem emlékszem szó szerint, de a lényege: Ne feledjük, hogy ha hátsón billentenek, akkor egy lépéssel előrébb jutunk. Ezt fokozva, szintén nem szó szerint:
A diplomata egy olyan személy, aki úgy tud elküldeni melegebb éghajlatra, hogy már alig várod, hogy indulhass.
Hát, ha még visszatértek valaha is a témához, akkor további jó vitatkozást kívánok nektek! :-)
De vigyázz, árgus szemekkel figyelem a helyesírásodat! :-)
"Ezekszerint az evolucioban hiszel es abban, hogy az osrobbanassal kezdodott minden, volt egy robbanas, majd kitagult az univerzum. De! ahogy te megkerdezed, hogy honnan van Isten, enis megkerdezem, hogy honnan volt az ami robbant? semmibol semmi lesz"
Jó példa erre a Man In Black című film vége, amikor a világunkkal labdáztak különböző élőlények és azok világával meg mások játszottak. Szerintem a végtelenség jellemző az anyagi világra, lefelé és felfelé is. Nincs egy olyan részecske, amitől nem találnának kisebbet és nincs az a nagy amitől nem létezne nagyobb.
A szerelem érzése nem biológiai és anyagi. Miért nem találták fel a szerelem tablettát? Én hálás vagyok Istennek, hogy egyszer szerelmes lettem és köszönöm többször nem nagyon akarok az lenni, mert éget, mint a pokol tüze. Azt is köszönöm, hogy hívő lettem.
Nekem akármit mondtok, számomra van Isten és ez a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!