Miért van az hogy imádkozás közben Szentlelket káromló mondatok jutnak eszembe?
Szia!
Hát akkor helyben vagyunk...
De jó, hogy felmerült a kérdés az előző válaszolótól! :-)
Ha megtagadtad, az jó. De tovább kellene lépni, mert úgy látszik, "beavatkozásra" van szükség.
És valóban, ezek nem a Te gondolataid, kívülről jönnek, de ezt már írtam. És azt is, honnan jönnek, ki küldi őket.
Ezért egyébként ne legyen bűntudatod, hiszen egy régi hasonlattal élve: Azt nem akadályozhatod meg, hogy a madarak egy fa körül körözzenek. De azt igen, hogy meg is telepedjenek ott.
Tehát ne engedd a "letelepedést"! Ezen felül pedig ha rendszeresen vagy megfelelő tekintéllyel zavarják el azokat a "madarakat", akkor egy idő után békén hagynak. Nem mondom, hogy soha többet nem próbálkoznak, de jó időre nyugtod lesz tőlük.
Szerintem ráadásul a Te esetedben a "régi fészket" akarják visszaszerezni. Ismered ezt?
Úgyhogy ismétlem az előző javaslatomat: Irány a gyüli, kérj segítséget! :-)
És ha megvolt, kíváncsi lennék egy visszajelzésre! :-)
Nem direkt csinálod, nem tudva és akarva, sőt, pont nem ezt akarod. Ez tehát még csak a kísértés kategóriája, ne adj teret a Sátánnak, állj ellen az ördögnek, és az elfut tőled, ahogy a Biblia is mondja. Mondhatod neki (a gonosznak), hogy pl. "igen, te azt akarod, hogy ezt mondjam? tudod, mit? csakazértsem. pont." Olvass zsoltárokat hangosan, fel az Úrnak. Tanítanak imádkozni, és dicsőítik az Istent. Legjobb dicsérni az Urat ilyenkor.
és igen, volt hasonló élményem.
A Szentlélek elleni bűn pedig leginkább az, hogy ha tudod, hogy bűnt követsz el, már akkor is, amikor belemész, és nem bánod és nem is akarod megbánni, bocsánatot kérni meg pláne nem. Azért nincs rá bocsánat, mert aki nem kér, annak nem adnak... bocsánatot sem.
Mivel foglalkoztál okkultizmussal, valószínűleg szabadító imára van szükséged. A karizmatikus közösségekben szoktak ilyet végezni, szerintem keress meg egy ilyen közösséget és kérj közbenjáró szabadító imát. Addig kérd akár többször is amig a kísértés megmarad.
Addig is én a következőket tenném a helyedben:
- Ha kezdődik, el kell kezdeni imádkozni valamilyen kötött imát (ezzel eltereled a figyelmedet).
- Valahányszor átéled ezt a kísértést, felajánlod áldozatként Istennek ezt a szenvedést amit a kiállása okoz neked. Ezzel áldozattá változtatod a kísértést, a gonosz lélek ezután már magának árt ha folytatja (vagyis nem fogja folytatni).
Egyébként a kérdésre válaszolva velem is történt már ilyen, szerintem ez normális dolog. Sőt, sok szentnek az élettörténetében is olvasni hasonló történetekről, ahol káromkodásokkal kísértette őket valamilyen gonosz lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!