Miért van az hogy imádkozás közben Szentlelket káromló mondatok jutnak eszembe?
Oda nem illő gondolatok imádkozás közben velem is volt RÉGEBBEN, mindig elhesegettem. Nem szabad vele foglalkozni, nem szabad vele s róla fantáziálni, mert a fantáziával táplálod őket.
Az ilyen jellengű kísértések természetesek, meg kell tudnod küzdeni velük. Az embert a régi élétének démonai kísértik mert bűnei miatt az őrzőangyala eltávolodott tőle.
Az ilyen ima közbeni káromló gondolatokat meg kell gyónni,akár többszor, az segít rajta. A másik segítség a küzdelemben a böjt, növényi étrenden, legalább hetente kétszer, hagyományosan szerdán-pénteken.
Kedves Krisztián!
Szerintem kérdésedre nem olyan egyszerű a válasz, mert kevés az információ, ez a kérdéskör pedig nagyon összetett.
Ezért így látatlanban csak azt tudom mondani:
- A dolog oka többféle lehet, néhányat már írtak előttem.
- Igen, van esélyed a bocsánatra. Isten megbocsát, ha kéred, sőt, segít megszabadulni ettől a problémától.
Én konkrétan a Szentlélekkel kapcsolatos káromkodást nem ismerek, de ha erről van szó, akkor imádkozz ezért is.
Más eset, ha a Bibliában leírt fogalomra gondoltál, de ez esetben jó lenne tudni, mit értesz pontosan alatta. Lehet, hogy nem azt, amit kellene...
Mindenesetre az erre vonatkozó szakasz szerint a Szentlélek káromlása az egyetlen olyan bűn, ami nem bocsáttatik meg.
Gondolom, ezért is jutott eszedbe, hogy mivel már úgyis elkövetted, ezért minden mindegy.
De jó hír, hogy Te ezt a bűnt szinte bizonyosan nem követted el. Azt szokták mondani, hogy aki elköveti ezt a bűnt, azt utána már nem érdekli semmi, nincs lelkiismeret-furdalása, bűntudata, elhidegül Istentől. Ennek az az oka, hogy a Szentlélek elhagyja az Őt káromló illetőt, tehát nem működik együtt vele, nem segíti, stb.
Téged pedig érdekel, hiszen kérdeztél, segítséget kértél. Imádkozol. Nem is akarod abbahagyni az imádkozást. Megtapasztaltad, hogy mióta Isten az életed Ura, az jobb lett. - Ezeket mind leírtad. Tehát akarod a változást, nem hagy hidegen a dolog. Vágysz Istenre, az Ő jelenlétére, ragaszkodsz Hozzá.
Szerintem imában kérd Isten segítségét + a közösségedben keress egy tapasztaltabb személyt (elöljárót, lelkigondozót, vagy valakit, akiben megbízol). Neki részletesen elmondhatsz mindent, így személyesen kaphatsz tanácsot, segítséget, és közösen vihetitek az Úr elé a dolgot. Ő akkor is tud segíteni, ha hosszabb időt vesz igénybe a dolog, vagy nehézségeid támadnak újból,stb.
Úgyhogy fel a fejjel, és hajrá! Sok sikert!
Egész pontosan a következő szakasz
Márk, 3,29
"de ha valaki a Szentlelket káromolja, az nem nyer bocsánatot soha, hanem vétkes marad bűne miatt örökké.”
01:06
Köszönöm. Én lusta voltam kikeresni... :-(
De most jóvátettem, és akkor már vigyük is végig!
Márk 3:30 Azt terjesztették ugyanis, hogy tisztátalan lélek van benne.
Ugyanezek Károli fordításában (29 - 30):
De aki a szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó;
Mivelhogy ezt mondták: tisztátalan lélek van benne.
Az eredeti szöveg szerint pedig világkorszakokról van szó, tehát ez a bűn most sem bocsánatos, és a következő világkorszakban sem lesz az.
Jézus ezt a tanítványainak mondta azokról a farizeusokról, akik azt állították Jézusról, hogy Belzebub, az ördögök / démonok) fejedelme van benne (mármint Jézusban), és őáltala / az ő segítségével űzi ki az emberekből az ördögöket / démonokat.
Tehát a Szentlélek káromlása = A Szentlélek munkáját, hatalmát, megnyilvánulását, csodáit, gyógyítását stb. az ellenségnek tulajdonítani.
Mert ugyebár az nyilvánvaló, hogy Jézus a Szentlélek által / segítségével cselekedett.
Tehát, kedves Krisztián, nem erről van szó, ugye?
Megnyugodhatsz, a buta szavakat, gondolatokat meg hessegesd el, állj nekik ellen.
Az itteni trollokkal meg ne foglalkozz! Ők pontosan olyanok, mint a rossz gondolatok: nem látod őket, nem a sajátjaid, csak a hatást érzékeled (itt írásban). És tudhatod, hogy az ellenséges oldalról jöttek. :-)
Úgyhogy még egyszer minden jót, sok sikert!
Köszönöm az eddigi válaszokat !
Igen voltam már az okkultizmusban, atesitaként játszottam velük legfőképpen ingáztam, telekinézis, agykontroll. Ezeket sikerült megtagadnom, sokáig tartott de sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!