Melyek azok a vallások ahol egyszere több feleségem is lehet?
Figyelj öcsi, ha muszlim lennél, akkor négy feleséged lehetne, és ha mormon lennél, akkor is több feleséged lehetne, hogy hány, azt nem tudom.
A többi vallásban nem megengedett a többnejűség.
elég érdekes figura lehetsz, ha európai létedre több feleséget szeretnél, bár ennek előnye is lehet, mert ha két csaj szerelmes lenne egy pasiba, akkor a pasi elvenné mind a kettőt. Az Alexandra barátnőm totál bele van zúgva a Kálmánba, de így vagyok ezzel én is, és azt beszéltük tegnap az Alexandrával, hogy milyen kár, hogy nem lehet egy pasinak két felesége, mert akkor a Kálmán elvehetné a Szandrát, meg engem is. Azt is lehetne csinálni, hogy egyik nap a Szandrával jár a Kálmán, a m ásik nap velem, de mi ezt nem csináljuk, mert a srác, és mi nagyon konzervatívok vagyunk erkölcsi kérdésekben, max jót bőgünk a Szandrával, aztán majd csak lesz valahogy.
Üdv: 29/L
Te sem vagy észnél az biztos -utolsó.
Tudom hogy most lepontoztok, de én az biztos nem osztanám meg a férjemet..
A Biblia tanúsága szerint a Mindenható Isten törvényében lehetséges egy férfinak több feleséget venni (lsd. Ábrahám, Jákob, stb. példáját), és ez érvényben volt még az apostolok idejében is, hiszen a Timóteusnak és Titusnak írt leveleiben Pál úgy fogalmaz, h az elöljárók legyenek "egy feleségű" férfiak, ez a kitétel pedig feltételezi, h voltak olyanok is a testvérek között, akiknek több feleségük is volt, és akikkel szemben semmilyen szankcióról nem olvasunk (nyilván azért alkalmas inkább az egy feleséggel bíró ember a gyülekezet dolgainak rendbentartására, mert neki kevesebb a gondja a saját házanépével, lévén csak egy asszonyt kell ellátnia).
Azonban a több feleség nem csak öröme lehet egy férjnek, hanem inkább a gondjait sokasítja, hiszen a kézenfekvő és könnyen belátható anyagi nehézségeken kívül (több szájat kell etetni) felmerül a házon belüli ellenségeskedés, civódások lehetősége (ahogy az látható pl. Sára és Hágár esetében) nem csak az asszonyok, hanem a leszármazottak között is (lásd József és testvérei esetét). Vagyis alapos meggondolást igényel egy ilyen döntés, és mivel a házasságtörésen kívül más indokból nem lehet asszonyt elküldeni, így fel kell készülni, h akit egyszer maga mellé vesz a férfi, azzal élete végéig együtt kell élnie, és el kell tartania.
Ez a rendje a házasságnak az Örökkévaló YHVH beszéde alapján.
Milyen vallású vagy utolsó? Ez eléggé érdekes hozzászólás.
Azon is elgondolkodtam, hogy mi történne akkor, ha kitörne egy nagyon pusztító világháború, és a háború után csak úgy tudna fennmaradni az emberiség, ha egy pasinak több felesége lenne.
Üdv: 29/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!