Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn ilyen műsorokat nézni a...

Bűn ilyen műsorokat nézni a Biblia szerint?

Figyelt kérdés

A tv-ben szinte már minden műsor természetesnek mutatja be a házasság előtti szexet, homoszexualitást, okult tevékenységeket és más olyan dolgokat ami a Biblia szerint bűn.

A lényeg hogy én most egy műfajra az animére szeretnék kitérni. Rengeteg anime szellemekkel és hasonló dolgokkal foglalkozik. Mivel engem igazából érdekelnek, de mint csak műsor, mese. Az érdekelne hogy bűn-e, ha én animét vagy hasonló filmeket (pl. Harry Potter) nézek, ha csak úgy tekintek rá mint egy film? Amúgy itt konkrétan a Bleach nevű anime érdekel, mivel ezt kezdtem el nézni a napokban, de feltűnt hogy mennyi szellem űzéssel és egyéb ilyen fajta dolog van benne. Ne hülyézzétek le a kérdést mivel tényleg kíváncsi vagyok más keresztény emberek véleményére mit gondolnak erről a témáról.

2011. jún. 25. 09:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%
És miért kiabálsz?úgy jobban elhisszük?
2011. jún. 26. 12:50
 22/31 anonim ***** válasza:
39%
Jézus zsidó volt, de új elhagyta és új vallást alapított, a kereszténységet. Az utolsó vacsora egy széder-est volt, amit azért tartottak Jézus meg a tanítványok, mert zsidók voltak és ez volt a szokás.
2011. jún. 26. 13:43
 23/31 anonim ***** válasza:
23%
de elhagyta*
2011. jún. 26. 13:43
 24/31 anonim ***** válasza:
70%
Jézus nem kereszténységet alapított, hanem a benne hívők gyülekezetét, és ezt nevezték el kereszténységnek, ami szó szerint krisztusi embert jelent. Aki a zsidók közül lett Krisztusban hívő, az törvényt követő ember maradt, aki a nemzetek közül tért meg, annak nem kellett felvennie a törvény igáját, azaz betartania mind a 613 parancsolatot, hanem tartózkodnia kellett a vértől, a fullvaholt állatoktól, a paráznaságtól, és a bálványoknak áldozott ételektől. De most egyetlen zsidó Krisztushívő sem tudná betartani a törvény minden parancsát, hiszen nincs Templom.
2011. jún. 26. 14:33
 25/31 anonim ***** válasza:
49%
Ha ilyeneket nézel,akkor az bekerül a szívedbe. Ha ilyen dolgok kerülnek a szívedbe az nem jó számodra,főleg ha Isten útján akarsz járni. Mert azt mondja a Biblia,hogy "A szívből indul ki minden élet." - Ha ilyen dolgokkal tömködöd a szíved az nem jó ;)
2011. jún. 26. 20:17
 26/31 anonim ***** válasza:
45%

Kedves Kérdező!

Tökéletesen egyetértek a tegnap 20:53-as válaszolóval, aki tökéletesen egyetért a tegnap 12:44-es Viktor06-tal.:-)

Egyetértek továbbá a következő válaszolókkal: tegnap 23:02; ma 14:33 (szintén Viktor06), és ma 20:17. :-)

Nem akarom ismételni őket, meg sokáig is tartana, úgyhogy inkább olvasd el újra a válaszaikat!:-)

Egyetlen új dolgot tennék hozzá: "Mindent szabad nékem, de nem minden használ. Mindent szabad nékem, de ne váljak semminek a rabjává."

Használ neked (vagy bárkinek), ha ilyeneket néz(el)? Én ez alapján döntenék.

Mindenesetre nagyon becsülendő, és minden tiszteletem a tiéd azért, mert mersz az árral szemben úszni, bűnnek mondani azt, amit a Biblia bűnnek mond, és Isten akaratát keresni. Azokkal meg ne foglalkozz, akik emiatt valami földönkívülinek, vagy az ókorból itt maradt lénynek néznek...

Üdv, Berta

2011. jún. 26. 23:56
 27/31 anonim ***** válasza:
88%

Láttam néhány furcsa választ, de inkább nem mennék bele azokba, hagyom mindenkinek a hitét. ;)

Mondok egy példát: Megnézek valami alsókategóriás filmecskét, folyik a vér, káromkodnak, értelme nincs. Valószínű, hogy nem jutok Pokolra általa, de tök fölöslegesen áldoztam órákat az életemből.

Megnézek egy másik filmet: Drogoznak, paráználkodnak, hibát hibára halmoznak. Mit látok? Valamit nagyon elrontottak, és ide jutottak, boldogtalanok, ráment az életük arra, hogy nem gondolkodtak. Mi jön le nekem belőle? Hogy kerüljem el ezt az utat. Előnyöm nem lehet belőle, de túl kockázatos. És megtanít, hogy mindig gondolkodjak, mielőtt cselekszem. Beszennyeződtem általa? Nem. Vontam le tanulságot? Előrébb juttatott az életben? Igen. Rosszat tettem vele magamnak? Nem. Ártottam vele másnak? Nem. Akkor? Követtem el bűnt?

Mindezt úgy mondom, hogy elvileg a református egyházhoz tartozom, és ugyan engem egyik vallás sem győzött meg, de hiszek benne, hogy van valami ott fent, ami tényleg létezik, tényleg szeret minket, és van értelme hinni benne, hogy vár még valami a halál után, mert nem hiszem el, hogy az élet annyi, hogy élsz X évet, és tök mindegy, mit csináltál, a végén úgyis férgek rágnak szét, vagy por leszel egy urnában...

2011. jún. 27. 01:33
 28/31 anonim ***** válasza:
63%
IGEN , bűn. Azért mert a SÁtán befolyásol a tudatalattin keresztul és előbb utóbb te is ugy kezdesz el gondolkozni .
2011. jún. 27. 07:53
 29/31 anonim ***** válasza:
76%

láp pál-nak

" Jézus zsidó volt, de új elhagyta és új vallást alapított, a kereszténységet. Az utolsó vacsora egy széder-est volt, amit azért tartottak Jézus meg a tanítványok, mert zsidók voltak és ez volt a szokás."

Nem voltam gépnél, közben megadták a választ. Nem véletlen hogy az Ószövetség a Tóra-ra épül.

Egyébként ateista vagyok, minden vallásban lehet kifogást találni.

2011. jún. 27. 09:00
 30/31 anonim ***** válasza:

Kezdd el nézni, de közben figyelj oda, hogy van-e benne olyasmi, ami rosszra vihet. (Mondjuk káromkodás, kegyetlenkedés, pucérkodás) Ez alapján el tudod dönteni, hogy mennyire árthat neked. Ha nincs benne ilyesmi, akkor nincs vele baj. Maga az hogy okkultizmus vagy mágia van benne szerintem nem feltétlen baj - ha el tudsz vonatkoztatni attól hogy ezek súlyos bűnök - mivel ezek a történetek általában egy egész más világban játszódnak.

Meg mondjuk nem árt ha limitálod az ezzel töltött időt mondjuk egy részt nézel csak naponta vagy hetente.

Azt is érdemes figyelni, hogy mennyire vonja el a gondolataidat (szórakozottság ima közben).

2011. jún. 27. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!