A tv-ben szinte már minden műsor természetesnek mutatja be a házasság előtti szexet, homoszexualitást, okult tevékenységeket és más olyan dolgokat ami a Biblia szerint bűn.
A lényeg hogy én most egy műfajra az animére szeretnék kitérni. Rengeteg anime szellemekkel és hasonló dolgokkal foglalkozik. Mivel engem igazából érdekelnek, de mint csak műsor, mese. Az érdekelne hogy bűn-e, ha én animét vagy hasonló filmeket (pl. Harry Potter) nézek, ha csak úgy tekintek rá mint egy film? Amúgy itt konkrétan a Bleach nevű anime érdekel, mivel ezt kezdtem el nézni a napokban, de feltűnt hogy mennyi szellem űzéssel és egyéb ilyen fajta dolog van benne. Ne hülyézzétek le a kérdést mivel tényleg kíváncsi vagyok más keresztény emberek véleményére mit gondolnak erről a témáról.
Azt gondolom,hogy nem dokumentum film.A hófehérkét sem hiszem el.Írói fantázia,túlzás.Tehát mese,a javából.
2011. jún. 25. 09:06
2/31 anonim válasza:
Akkor ennyi erővel szinte minden mese bűn lenne, hiszen boszorkányok, jótündérek vannak bennük. A mesének épp az a lényege, hogy tisztában vagy vele, hogy nem valóság, de szórakoztat. A film is mese, az anime is mese, csak felnőtteknek.
2011. jún. 25. 09:43
3/31 anonim válasza:
szerintem a biblia nem ír a szellemes animékről, de még a tvről sem. lehet hogy isten nem látta előre hogy feltalálják az emberek...
de ha valaki eléggé elvakult, rámondhatja hogy bűn. elvégre maguk a keresztények mondják, hogy a bibliát sem kell mindenhol szó szerint értelmezni. a mesék is csak ugyanúgy tanító jellegűek(jobb esetben).
2011. jún. 25. 09:46
4/31 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy bármit rá lehet fogni bármire...
A Biblia nem rendelkezik minden napra egy tanáccsal, talán csak a mindennapi élet általánosságait boncolgatva tanít.
Nincs benne kikötés tv-re optimalizálva, divx videora, vagy mozifilmre. Nem ez a lényeg. Ha te abból a moziból pozitív konzekvenciákat tudsz levonni magadnak, akkor ennyi. Ha nem, na akkor van gáz. De erről a Biblia ÍGY semmilyen formán nem rendelkezik.
2011. jún. 25. 09:48
5/31 anonim válasza:
Nem tudom megállni, hogy ne javítsalak ki: nem okult, hanem okkult.
Valaki okult valamiből, mondjuk a hibájából; okkult tudományok. Bocs. OFF
2011. jún. 25. 09:52
6/31 anonim válasza:
A tv a SÁTÁN szerkentyűje, nagyon gyorsan kapcsold ki, a Bibliában nincs tv. Utána azonnal rohanj a templomba és gyónd meg rettenetes bűnödet, talán nem kerülsz a Pokolba.
2011. jún. 25. 09:53
7/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és köszi hogy kijavítottál.
2011. jún. 25. 10:13
8/31 anonim válasza:
Biblia idején volt tévé? :D:D:D
2011. jún. 25. 11:34
9/31 anonim válasza:
Ha nem akarsz démoni befolyás alá kerülni, akkor ne nézz olyan műsorokat amikben olyan cselekedetek vannak, amiket a biblia elítél. Ha Isten büntetéssel fenyegeti a házasságtörést, paráznaságot, vagy az okkultizmust, akkor minek szennyezed be ezekkel a szemeidet? Ha a szemeidet tisztátalan dolgokon legelteted, akkor te is tisztátalan leszel. Beszennyeznek a tisztátalan műsorok. Legyen az akár csak mese. Ha a szemed tiszta, akkor a tested is világos lesz. A jó erkölcsöt megrontják a gonosz társaságok. Ha beengedsz a szobádba káromkodó ocsmány beszédeket és ezeket hallgatod, akkor minden leszel csak nem szent. A beszéd is beszennyez. De a te életed, azt csinálsz vele amit akarsz. Én csak elmondtam a kérdésedre a véleményem. Ilyen gondolatot csak hitetlen, materialista elme tud szülni, hogy Isten nem tudta előre hogy lesz tv. Isten nem az időben létezik. Ő látja a történelem kezdetét és a végét is.
2011. jún. 25. 12:44
10/31 anonim válasza:
Nem vagyok keresztény, de szerintem ha olyan dolgokat kedvelsz, amik a kereszténység szerint bűnök, akkor térj át olyan vallásra, ahol ezek nem bűnök. A kereszténység azok számára való akik nem szeretnek ilyen animé, okkult meg homoszex dolgokkal foglalkozni, hanem a Bibliával és istennel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!