Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallás miért...

A keresztény vallás miért ítéli el a melegeket?

Figyelt kérdés

A homoszexualitás az esetek egy részében genetikai eredetű defekt, így végső soron Istentől kapott tulajdonság. A sok háborgó vallásos milyen jogon vonja kétségbe Istennek azt a döntését, hogy megteremtette a homoszexuálisokat?

Az oké, hogy a felvonulók sokan nyilvánosan erkölcstelen dolgokat művelnek, ezért azt én is betiltanám, de magát a tényt hogy valaki homokos miért kell elítélni?

Mellesleg azt is furcsállom, hogy az ellentüntetésen a keresztény vallásra hivatkozva ordítják, hogy "gyűlölöm a búzikat". Egy igazi keresztény nem gyűlöl senkit. "A gyűlölet maga a pokol". Aki meg mégis az nem érti a saját vallásának a lényegét, csak amolyan divatkeresztény.

szerintetek?

2011. jún. 20. 14:44
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
Tényleg, ha beírod a google-ba, hogy "Ötkenyér Közösség", ott nagyon sok jó cikket találsz, amik nem kívülálló személyek okoskodásai.
2012. febr. 3. 09:45
 42/53 anonim ***** válasza:

Én pár hónappal ezelőtt benéztem a honlapjukra. A cikkek címeire nem emlékszem, amiket olvastam; de az biztos, hogy olyan félremagyarázások voltak bennük, amiknek egy részét én magam is meg tudtam cáfolni anélkül, hogy szakértője lennék a témának. További néhány állítás cáfolatát pedig a későbbiekben olvastam máshol. Konkrétumokat már nem tudok, nem jegyeztem meg, de így erősen az a benyomásom, hogy az a közösség a szabadulás lehetőségének bemutatása és az abban való segítségnyújtás helyett inkább arra összpontosít, hogy elfogadottá tegye az álláspontját, és másokat is a beletörődésre, a tehetetlenség-érzés elfogadására ösztönözzön.

Kiszedtem a GYK-s kérdésekből a linkeket, mert azokra semmit nem reagáltál...:

[link]

[link]

De elolvashatnád a kérdésekre érkező válaszokat is; azokat a válaszokat hadd ne másoljam már ki egyesével, amelyek a Biblia vonatkozó verseit és a személyes bizonyságokat tartalmazzák.

Ha hallgatsz az 59 %-os válaszolóra (szíved joga amúgy...), akkor valószínűleg te is "leülsz" majd ugyanúgy, mint ő; mert mint látom, 4 hónapja bele se nézett még csak kíváncsiságból sem a linkekbe. :(

Ha viszont megpróbálod, lehet, hogy sikerül. Ha pedig mégsem, akkor elmondhatod, hogy te tényleg mindent megtettél, nem rajtad múlott a dolog.

Üdv. :)

2012. febr. 3. 17:27
 43/53 anonim ***** válasza:
Elnézésedet kérem de konkrétumok nélkül a szavad semmit nem ér.
2012. febr. 4. 17:16
 44/53 anonim ***** válasza:

Kicsit konkrétabban is megfogalmazhattad és leírhattad volna, hogy milyen konkrétumokra gondolsz... :)

Nem foglalkozom gondolatolvasással.

2012. febr. 4. 18:44
 45/53 anonim ***** válasza:
Olvasd vissza a saját hozzászólásodat és egyértelművé válik mire gondoltam :)
2012. febr. 5. 10:27
 46/53 anonim ***** válasza:

Köszi a segítőkészségedet. Bizonyára sokáig tartott volna egy másik mondatot megfogalmaznod, amiben leírod, mire gondoltál. :(

Visszaolvastam hát a saját válaszomat, és rájöttem ám. :)

Viszont ne haragudj, de én nem fogom még egyszer elolvasgatni azokat a cikkeket csak azért, hogy leírjam a konkrétumokat, aztán megint vagy nem olvassátok el, vagy nem értitek, vagy nem tetszik valami, és ezért veszekedtek, stb., vagy elintézitek az egészet két sorral. Bocsi, hogy ezt írom, és persze tisztelet a kivételnek, de sajnos ez a fő tapasztalat: ti, akiknek segíteni szeretnénk, és ezért többször órákat és napokat foglalkozunk a témával, utánaolvasunk, linkeket gyűjtünk, hosszú válaszokat írunk, így szoktatok eljárni.

Hát, részemről nem szeretnék több időt fordítani erre, mert mostanában úgyis mindig el vagyok havazva.

További sok szerencsét. :)

2012. febr. 7. 01:30
 47/53 anonim ***** válasza:
69%

De miért nem lehet megérteni, hogy teljesen más egy dolgot személyesen átélni, és teljesen más a neten olvasgatni róla.

Ez olyan, mintha én elkezdenék okoskodni és tanácsokat adni az afrikai éhező gyermekeknek, mivel a neten biztos sok érdekes elmélet van arról, hogyan lehet ezt elviselni stb. Csak az tudja milyen az, aki átéli.

Figyeljetek, ti akik folyamatosan nyomjátok a szöveget, hogy hogyan lehet a melegségen változtatni, "kigyógyulni" belőle stb., tudjátok mit? Titeket már csak sajnálni tudlak. Mert aki "keresztény értékek" címszó alatt ilyen szinten szembemegy a krisztusi szeretet parancsával, az inkább ássa el magát. Isten mindenkit úgy szeret ahogy van, amilyennek Ő teremtette az adott ember. Ugyanúgy szeret egy szellemi fogyatékost, egy bénát, egy sántát és egy meleget is. Persze lehet hangoztatni, hogy Kézus a vakot is meggyógyította, valóban. De meleget miért nem gyógyított? Ha igaz lenne a hülyeségetek, hogy a melegség ellen küzdeni és gyógyulni kell, akkor egészen biztos lenne a Bibliában olyan rész, ahol Jézus egy meleget "gyógyít". De meleget nem lehet gyógyítani, hiszen a melegség egyszerűen VAN. Nekem barna a szemem, nem kezdhetek el imádkozni azért, hogy legyen már inkább kék szemem. A melegség ugyanilyen dolog. Az értelmetlen ítélkezések és okoskodások helyett tegyetek jót másokkal. Jobban az üdvösségetekre válna higgyétek el, mint ez...

2012. febr. 7. 09:05
 48/53 anonim ***** válasza:
Kézus = Jézus, bocs
2012. febr. 7. 09:11
 49/53 anonim ***** válasza:
mert akkoriban a pszichológia ismeretlen fogalom volt.
2012. febr. 7. 11:01
 50/53 anonim ***** válasza:
0%

# 47:

Bocsi, de levehetnéd már azt a szemüvegedet, amitől nem látsz. :)

Írogatsz mindenfélét össze-vissza, és nem veszed figyelembe, amiket írtunk. Ismét volt egy hasonló kérdés nemrég, nagyon jó, bibliai alapú válaszokkal, de úgy láttam, téged azok sem hatottak meg. Ha pedig ennyire ragaszkodsz valamihez, akkor Isten nem fogja tőled elvenni erőszakkal.

< De miért nem lehet megérteni, hogy teljesen más egy dolgot személyesen átélni, és teljesen más a neten olvasgatni róla.> - írod itt.

-> De miért nem lehet megérteni, hogy...

1. A netről mutattunk olyan bizonyságokat, akik személyesen átélték, és megszabadultak;

2. Írtunk saját bizonyságokat más területekről, amiket mi éltünk át személyesen, és megszabadultunk, pedig azok sem piskóta dolgok.

3. Az előbb említett kérdéshez írt egy olyan válaszoló is, aki személyesen átélte, és megszabadult. Pont.

<(...) Titeket már csak sajnálni tudlak.> - Részemről kölcsönös az érzés, sajnos. Hónapok óta azt látom, hogy csak vitatkozol, füstölögsz, és nem próbálkozol, nem keresed a megoldást. De ez a te dolgod, már mondtam.

< Mert aki "keresztény értékek" címszó alatt ilyen szinten szembemegy a krisztusi szeretet parancsával, az inkább ássa el magát. >

1. A krisztusi szeretet nagyon röviden az emberek megértéséről, elfogadásáról, segítéséről szól, nem pedig a bűnök pártolásáról.

2. Én biztosan nem írtam neked soha ilyet, hogy ásd el magad, sem semmi hasonlót, de még csak mástól sem emlékszem ilyesmire. Neked bizonyára ez a krisztusi szeretet kifejezése...

A többihez csak röviden: Sokadszor írom le, hogy senkit nem ítéltünk és ítélünk el, mert az ítélet az Úré, nem az embereké. A bűnöket ítéljük meg, a bűnös embert nem. Isten valóban szeret minden embert, de a bűnnel nem vállal közösséget. Ha nem tudsz / nem akarsz megváltozni, akkor - sok-sok heteroszexuálishoz hasonlóan - élhetsz egyedül, szexuális kapcsolat nélkül, és a probléma megoldva. Tudod, az Írás fel nem bontható; nem tehetjük meg, hogy csak a szeretetről, kegyelemről, elfogadásról szóló részeket vesszük figyelembe, mert azok kedvesek a szívünknek. Ott vannak a kemény igeszakaszok is, hogy kik nem öröklik Isten országát... Ha szándékosan benne marad valaki a bűnökben, az a saját felelőssége; de Isten kegyelmes, és nem akarja, hogy bárki is elvesszen.

2012. febr. 12. 22:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!