Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallás miért...

A keresztény vallás miért ítéli el a melegeket?

Figyelt kérdés

A homoszexualitás az esetek egy részében genetikai eredetű defekt, így végső soron Istentől kapott tulajdonság. A sok háborgó vallásos milyen jogon vonja kétségbe Istennek azt a döntését, hogy megteremtette a homoszexuálisokat?

Az oké, hogy a felvonulók sokan nyilvánosan erkölcstelen dolgokat művelnek, ezért azt én is betiltanám, de magát a tényt hogy valaki homokos miért kell elítélni?

Mellesleg azt is furcsállom, hogy az ellentüntetésen a keresztény vallásra hivatkozva ordítják, hogy "gyűlölöm a búzikat". Egy igazi keresztény nem gyűlöl senkit. "A gyűlölet maga a pokol". Aki meg mégis az nem érti a saját vallásának a lényegét, csak amolyan divatkeresztény.

szerintetek?

2011. jún. 20. 14:44
1 2 3 4 5 6
 31/53 Peruccsia ***** válasza:
National Geography, Spektrum vagy Discovery, már nem emlékszem hol láttam
2011. dec. 4. 10:57
 32/53 anonim ***** válasza:

1Kor 6:9–11: „Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak . . . nem fogják örökölni Isten királyságát.

A Bibliavers nagyon komoly bűnök közé sorolaja!

2011. dec. 24. 12:06
 33/53 anonim ***** válasza:
30%

Én is úgy gondolom, hogy a b*zi hajlam ellen lehet küzdeni, le lehet győzni.

Amúgy meg én - keresztényként - nem mondok senkire olyat, hogy utálom, hanem egyszerűen nem veszem tudomásul a melegeket, nem állok szóba velük. Szerencsére a közvetlen környezetemben egy sincs.

Viszont amikor kelletik magukat, provokálnak, az már egyértelműen elítélendő: felvonulások, rendezvények, meg msot ez a b*ziolimpia (bár szerencsére úgy tűnik, mégse lesz). Ha valaki meleg, akkor az a legkevesebb, hogy szépen csendben marad és meghúzza magát. Ha kilép az utcára kézen fogva egy másik férfival vagy nőies ruhában, onnantól kezdve legális célpont :D

2012. jan. 1. 20:44
 34/53 anonim ***** válasza:
82%

Annyiszor mondtátok, hogy van belőle kiút hogy megkérdezem:

HOL?

Mutassátok meg azt a kib*szott kiutat légyszíves, mert 3 éve imádkozom érte, és nem jön.

És közben szerelmes vagyok valakibe aki szintén szeret engem de visszatartom magam.

HOL A KIÚT?

2012. jan. 21. 20:20
 35/53 anonim ***** válasza:
55%

Vidiripi

Azért mert Isten férfinak és nőnek teremtette az embert.

Az a téves elképzelés pedig hogy csak akkor lehet szexuális élet élni a házaspároknak amikor gyereket akarnak az egy égbekiáltó tudatlanság.

1Korinthusz 7:3 A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének 4 A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. 5 Ne fosszátok meg egymást, hanem ha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg nem kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.

"mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok." Ezt ne tudná a Teremtő aki az embert alkotta? Érdekes lenne.

De...... Prédikátor 3:5

Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.

2012. jan. 21. 21:44
 36/53 anonim ***** válasza:

#34:

Szia!

Nem tudom, olvasgattál-e más kérdéseket a témában. Szerintem érdemes böngészni, van néhány nagyon jó válasz. Én egyszer valakinek egy linket is találtam egy olyan csoportról, akik próbálnak segíteni a szabadulásban. Ha gondolod, megpróbálom előkeresni.

A következő oldalt pedig nemrég találtam, ajánlom szíves figyelmedbe:

[link]

Szerintem nagyon korrekt a szerzőnek a témához való hozzáállása, és ezt írta tegnap egy másik kérdésnél is egy érintett válaszoló.

Továbbá teljesen helyretesz néhány dolgot több részterületen is, tehát tényleg javaslom végigolvasni.

Üdv. :)

2012. jan. 31. 22:34
 37/53 anonim ***** válasza:
74%

"Annyiszor mondtátok, hogy van belőle kiút hogy megkérdezem:

HOL?

Mutassátok meg azt a kib*szott kiutat légyszíves, mert 3 éve imádkozom érte, és nem jön.

És közben szerelmes vagyok valakibe aki szintén szeret engem de visszatartom magam.

HOL A KIÚT?"

Ne csüggedj el. Én is hasonló cipőben járok mint Te. Ne hallgass itt senkire, mert más egy könyvből olvasgatni a melegségről, és más benne élni.

Én is mélyen vallásos vagyok, és meleg! Természetesen a melegségemen belül is megpróbálok "tisztességesen" élni, azaz nem fekszem le összevissza mindenkivel. Van egy komoly kapcsolatom jelenleg, de mikor nincs, akkor megtartóztatom magam.

Hidd el nekem, én nagyon sok kegyelmet kaptam Istentől a melegségemen keresztül is. Megismertem olyan melegeket, akik nagy hatással voltak rám, sokat fejlődött a hitem, és sok kegyelmet kaptam általuk. Ha ez akkora bűn lenne mint ahogy a sok bibliás szent ember hangoztatja, akkor én nem kaptam volna a melegekkel való ismerkedésemen keresztül annyi kegyelmet. Én érzem, hogy Isten nem ítél el emiatt, a sok támadót meg csak sajnálni tudom, merthát a Biblia szavait nemcsak hangoztatni és hirdetni kell, hanem megélni és érezni.

Ennyi a véleményem !

2012. febr. 1. 07:56
 38/53 anonim ***** válasza:

Elolvastam.

Sokszor szépen érvel az író, de azok is nagyon jól érvelnek akik szerint az őszinte szereteten és érzelmeken alapuló melegek közti kapcsolat nem bűn.

Azért köszönöm a linket, de nem segített heteróvá változni.

2012. febr. 1. 08:47
 39/53 anonim ***** válasza:
0%

#38:

Ha elolvastad, akkor most már tudod, hogy normális keresztény embernek nem a másik emberrel van baja, és nem is utálja a homoszexuálisokat. Továbbá azt is, hogy melyik fajta homoszexualitással van probléma...

Kíváncsi lennék az általad említett érvekre, mert olvastam már néhányat, de azok vagy igei alátámasztás nélküli vélemények voltak, vagy pedig a Bibliában írottak kiforgatásai.

Amúgy vicces vagy: Azt gondoltad, hogy elolvasol egy tanulmányt, és csiribí-csiribá heteró leszel? :P

Én amúgy hiszek abban, hogy a szexuális irányultság megváltozhat, de csakis Isten kegyelméből, Jézus Krisztus által. Ha pedig nem változik meg, akkor marad a szingli életmód, ez van.

Bár nem jelezted, hogy olvastál-e a témában, ill. hogy keressek-e kérdéseket, azért előszedtem kettőt, hátha tényleg keresed a kiutat, és hátha meg is találod:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Már nem emlékszem pontosan ezekre, de volt egy válaszoló valamelyikben, aki mindig csak a magáét hajtogatta, és azt, hogy lehetetlen megszabadulni. Pedig egy másik válaszoló belinkelt egy csomó bizonyságot, ill. válaszban is írtunk ilyeneket. Szóval szerintem - sok más dologhoz hasonlóan - itt azon is múlik a siker, hogy egyáltalán akarja-e valaki, vagy a könnyebb megoldást választja: a beletörődést, a reménytelenséget.

Ez pedig kőkeményen érzelmekről szól, amiken Isten segítségével lehet uralkodni, ill. meg lehet ezt tanulni.

Ebben (az érzelmekkel kapcsolatos harcban - csak heteró kapcsolatban) van némi tapasztalatom, így tudom magam is, milyen nehéz meghozni a döntést, és sokszor milyen kemény megmaradni az elhatározás mellett. De Isten kegyelmes: segít, ha az ember szíve formálható, engedelmes.

Én ennél többet nem hiszem, hogy tudok segíteni, mert dönteni nem tudok helyetted. Más sem. Tehát rajtad áll, hogyan tovább.

Sok sikert! :)

2012. febr. 1. 16:58
 40/53 anonim ***** válasza:

Az "Ötkenyér" Válaszd az életet c. cikke nagyon jól érvel.

Énmagam is hajlok arra hogy ha őszintén tudok szeretni valakit akkor közelebb engedjem magamhoz.

2012. febr. 2. 09:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!