Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallás miért...

A keresztény vallás miért ítéli el a melegeket?

Figyelt kérdés

A homoszexualitás az esetek egy részében genetikai eredetű defekt, így végső soron Istentől kapott tulajdonság. A sok háborgó vallásos milyen jogon vonja kétségbe Istennek azt a döntését, hogy megteremtette a homoszexuálisokat?

Az oké, hogy a felvonulók sokan nyilvánosan erkölcstelen dolgokat művelnek, ezért azt én is betiltanám, de magát a tényt hogy valaki homokos miért kell elítélni?

Mellesleg azt is furcsállom, hogy az ellentüntetésen a keresztény vallásra hivatkozva ordítják, hogy "gyűlölöm a búzikat". Egy igazi keresztény nem gyűlöl senkit. "A gyűlölet maga a pokol". Aki meg mégis az nem érti a saját vallásának a lényegét, csak amolyan divatkeresztény.

szerintetek?

2011. jún. 20. 14:44
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
68%

Értem. Tehát ha ez hosszú folyamat, és külső tényezők játszanak nagyrészt szerepet valamint a liberális világnézet, akkor 2 dolgot válaszolj meg nekem:

1. Nagyon sok olyan meleg van (1-2-t személyesen is ismerek), akik nagyon konzervatív vallásos családban nőttek fel, falun ráadásul. Egy ilyen ember hogyan "lesz meleg", ha semmiféle külső hatást nem élt át?

2. Ha Te mondjuk holnaptól egy olyan közegben laknál, ahol mondjuk csak melegek vannak, azaz mindenfelől azt látnád, hogy az azonos neműek vannak együtt, akkor néhány hónap vagy év múlva Te is meleg lennél a környezet hatására? Az előbbi logikád szerint igen. Nos?

2011. jún. 20. 20:54
 22/53 anonim ***** válasza:
67%
Előző vagyok. Persze a konzervatív vallásos család kitagadta vagy kiutálta a meleg fiút. És ugye az ilyenek hirdetik a krisztusi szeretetet...
2011. jún. 20. 20:58
 23/53 anonim ***** válasza:
26%

"Nagyon sok olyan meleg van (1-2-t személyesen is ismerek), akik nagyon konzervatív vallásos családban nőttek fel, falun ráadásul. Egy ilyen ember hogyan "lesz meleg", ha semmiféle külső hatást nem élt át?"

Ne akard már elhitetni velem, hogy létezik ma ember, aki semmiféle külső hatásnak nincs kitéve? Mellesleg ahogy mondtam, NEM CSAK külső tényezők, hanem belső zavarok is szerepet játszhatnak a kialakulásában.

Ez a második kérdésedre is válasz, hiszen nyilvánvalóan nem elég csupán a negatív hatás mindenkinél (bár sokaknál igen), kellhet hozzá sok más tényező is.

2011. jún. 20. 21:02
 24/53 anonim ***** válasza:
70%
A "nagyon konzervatív vallásos nevelés" nem biztos, hogy egészséges is. Nem is beszélve arról, hogy ha az is, a gyarló emberi lázadás ellene, okozhat sokféle elferdülést.
2011. jún. 20. 21:04
 25/53 anonim ***** válasza:
50%

"Ne akard már elhitetni velem, hogy létezik ma ember, aki semmiféle külső hatásnak nincs kitéve? Mellesleg ahogy mondtam, NEM CSAK külső tényezők, hanem belső zavarok is szerepet játszhatnak a kialakulásában."

Ha ennyire odavagy a "külső hatások"-ért, akkor Te is meleg lennél nem? Belső zavarok? Igen, biztos vannak azok is. De erről az illető tehet? Elég szar lehet annak, aki meleg.

2011. jún. 20. 21:05
 26/53 anonim ***** válasza:
26%
Nem gyűlölöm a melegeket, hanem csak a bűnt. Űzzék csak a perverz vágyaikat, de azért jó lenne ha nem kérkednének vele Szodoma és Gomora módjára az utcákon. Istennél nincs személyválogatás, mindenkit a cselekedetei alapján fog megítélni. A gonoszt és a gonoszságot űzőt is eltörli majd a földről. Nekik is parancsolja Isten hogy térjenek meg és higgyenek az evangéliumban, mint ahogy minden embernek.
2011. jún. 20. 21:22
 27/53 anonim ***** válasza:
46%

Valaki magától Jézustól idézzen konkrétan erre vonatkozó passzust. (nem mástól, nem áttételeset, "értelmezhetem így is" kategóriát hanem konkrétan: ezt.)Tehát Tőle!Nem mástól!

Két felnőtt, önrendelkező és egymást szerető ember együttlétében, legyen ez nő-férfi, nő-nő, vagy férfi-férfi nincs semmi különbség és semmi csúfság.

Egyenlőtlen, kizsákmányoló (prostituált, pedofil, erőszakos, testi - lelki, hűtlen-promiszkuis, gyötrelmeket okozó) szexuális magatartás minden esetben ocsmány, akár nő-férfi, nő-nő, férfi-férfi viszonylatban is kerül rá sor.

2011. jún. 21. 11:18
 28/53 anonim ***** válasza:
27%
Az Utolsó válaszolóbál az igaz!!!
2011. jún. 22. 10:19
 29/53 Peruccsia ***** válasza:

Akkor én leírom az alapot,mert itt mindenki csak vagdalkozik.

Nos nem arról van szó hogy undort kelt, hiszen ez egyidős az emberiséggel. Hanem hogy volt egy higiéniai forradalom a zsidóknál, ennek keretében pedig kitűzték a nép sokasodását, tehát betiltották a 'mag' felesleges helyre való jutattását, ebbe beletartozott a homoszexualitás, a zoofília és az önkielégítés is. Ugyanis akkor elég alacsony szinten volt a férfiak potenciája, hamar öregedtek illetve mindenféle betegségeik voltak.

2011. nov. 30. 20:54
 30/53 anonim ***** válasza:

@ Peruccsia:

Ehhez az állítólagos alaphoz mutass már valami megbízható, hiteles forrást is, légy szíves. Úgy értem, minden egyes állításodat alá kellene támasztani valamivel, mert enélkül bizony te is szimplán saját elképzelést vagy véleményt fogalmaztál meg.

2011. dec. 4. 09:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!