Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Küld-e Isten jelet annak, aki...

Küld-e Isten jelet annak, aki kéri?

Figyelt kérdés
Szeretnék hinni Istenben, de csak úgy tudnék őszintén hinni, ha valami egyértelmű jelet kapnék.
2011. jún. 19. 22:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

06:13-asnak:

Ezt írtad:

"Jézusnak is mondták, ha ő a messiás, adjon nekik jelet, de erre csak azt mondta, nem adatik jel ennek a hitetlen és parázna nemzetségnek , csak Jónás próféta jele:"

Jézus ezt akkor mondta amikor már feltámasztott egy halottat, kenyeret szaporított, meggyógyított 75 sántát, 23 vakot, 62 leprást. Szóval rengeteg jelet adott.

2011. jún. 20. 16:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Engedd meg, hogy bemásoljam egy másik kérdésre adott válaszomat amit az előbb írtam.

Kedves kérdező!

Először is idéznék:

"Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.

És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.

Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;

Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.

Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.

Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!

Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad."

"boldogok, a kik nem látnak és hisznek."

Ilyen nem jutott eszembe, hogy majd csak akkor fogok hinni, ha majd kapok egy jelet ...

Neked mi lenne az a jel? Szerintem te utána is kételkednél, hogy áááá ez csak véletlen lehet!

Katolikus voltam, felnőttként keresztelkedtem, mert az olyan jó, meg kell, és hiszek is Istenben, aztán különösebben nem foglalkoztam vele. A bibliát is csak úgy olvasgattam, mint egy regényt, meg egyébként is hát azt olvasgatni kell, mert azért biztos jár egy "jó pont" de marhára nem értettem belőle sokmindent.

Aztán egyszercsak igazán elkezdett érdekelni az igazság!

Aztán már így vettem a kezembe a Bibliát, hogy szeretném megtudni az igazságot, és elkezdtem megérteni. Elkezdtem meglátni az igazságot. Ha felmerült bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban vagy aznap, vagy másnap kaptam rá választ, valamilyen formában.

Ha meglátod az igazságot lehet, hogy "fájni" fog, de az is lehet, hogy sírni fogsz!

Ha meglátod Isten szeretetét, azt, hogy Te nem egy véletlen műve vagy , nem véletlenül vagy ezen a világon.

Ha felfogod azt, hogy Isten egyszülött fiát adta érted, értem és mindenkiért, azt, hogy Krisztus példát mutatott nekünk, bűntelenül élt és meghalt érted, értem és mindenkiért, hogy aki hisz Őbenne, az el ne vesszen!

Próbáld meg keresni, meglátni Istent, Isten szeretetét, úgy a kezedbe venni a bibliát, hogy szeretnéd megérteni, mert kíváncsi vagy az igazságra, és "meglátjuk" mi lesz...

Ha őszintén keresed Isten (és nem csak kötekszel, mint nagyon sokan itt) akkor válaszokat fogsz kapni kérdéseidre!

"Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet." (jelek)

Már nem vagyok katolikus, sőt egyik felekezethez sem tartozom! Krisztust akarom követni...

Ha megtérsz elég ledöbbentő dolgokat fogsz látni, tapasztalni.

Ha ezeket látod és tapasztalod, gyűlölni fogod a hazugságot!

Ezt mondja Krisztus!:

" Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.

Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.

Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:

Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.

A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.

A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek."

Te most éppen nagyon lágy meleg vagy, hiszed is meg nem is...

Krisztus zörget, valaki meghalja, valaki nem akarja meghallani!

Én hálát adtam az Úrnak, és kértem tőle valamit, úgy, hogy legyen meg az Ő akarata szerint. Meghallgatott és megsegített! Nem egyszer, nem kétszer!

Térj meg! Mire vársz?

2011. jún. 21. 00:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen van jel.

Itt.

Kérted és megkaptad.

Legyen minden hited szerint.

2011. jún. 21. 07:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Isten nagyon bölcs, tudja, hogy kinek mire van szüksége! Pl. tudja azt is, hogy Te már hiszel! A kérdésedből is látszik: Küld-e Isten jelet... Nem azt kérdezted, hogy létezik-e Isten. Szerintem Te többet szeretnél Istenből kapni és Istenről tudni, mint amit most tudsz, mint amid most van Belőle.

Engedd meg, hogy elmeséljek két történetet röviden.

Hittem Istenben, de semmilyen kapcsolatom nem volt Vele. Történt egyszer, hogy vége lett egy rossz kapcsolatomnak, de depressziós lettem és elkeseredett, hogy mikor találom már meg az Igazit, akinek hozzámennék! Éjjelenként megszólítottam Istent, hogy adjon nekem egy normális, kedves, nyugodt srácot, aki esetleg a férjem lenne. Ez 2005 decemberében volt. Januárban megjelent az életemben a srác, február 14-ével összetartoztunk, ezt megpecsételtük április 2-án az eljegyzési gyűrűvel, szeptemberben összeházasodtunk. El kell, hogy mondjam, hogy azóta is nagyon nagyon boldog vagyok! Nagyon szerelmes vagyok és az is maradok! Nem hiszek abban, hogy elmúlik a szerelem és csak a mély tisztelet és szeretet marad!

Egyik rokonommal történt a dolog. Hasonló helyzet, hiányolja a komoly, meghitt kapcsolatot, anyagi gondokkal fűszerezve. Nem hitt Istenben. Látta a mi csodáinkat, házasság, autó, lakás stb. és küzdött belül, hogy neki miért nem sikerül. Elhívtam egy különleges Istentiszteletre, de azt mondta, hogy csak vágná a pofákat, meg unatkozna. Erre mondtam neki, hogy akkor mégis kitől várja, hogy adjon neki egy normális társat, meg kitől várja, hogy az 1 millió Ft visszafizetését eltörölje? Na, meggyőztem, eljött. Neki is kb. 1 hónap múlva (vagy még annyi se!) ott volt az a srác, akivel azóta is nagyon boldog, jól megértik egymást, össze akarnak házasodni és 1 1/2-2 hónap múlva jött a válasz, hogy eltekintenek az 1 millió Ft visszafizetésétől!

Próbáltam nagyon rövid lenni, de ha valami nem tiszta, szívesen válaszolok, csak kérdezz!

2011. jún. 21. 10:14
 15/16 anonim ***** válasza:
javítás: ...Igazit, akihez hozzámennék!
2011. jún. 21. 10:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia Vagyok, Aki Vagyok!

Nekem küldtél emailt.

Köszi! Pedig sűrítve írtam! Hát még ha részletezném. Pl. esküvő előtt egy nappal adtunk el két öreg lepukkant autót, csoda, hogy megvette valaki... Plusz egy telket kp-ra! Legalább visszafizettünk egy hitelt és az esküvőre is maradt.

Mennem kell.

2011. jún. 23. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!