A katolikusok mit tudnak felhozni védelmükben, amikor a karizmatikusok ördögistáknak tartják őket egyes hagyományaik miatt?
Pl. Jézus-szobor, pászkaszentelés, Mária tisztelete, Karácsony, Húsvét, egyes Bibliával ütköző tudományos tények elfogadása, Biblia nem szószerinti követése.
Ezek miatt a szokások miatt a karizmatikusok a katolikusokat pogánynak vagy ördögimádónak tartják.
A katolikusok erre mit tudnak felhozni mentségként, illetve van-e a katolikus egyháznak olyan tana, ami miatt illegitim hitrendszernek gondolják azt, amiben a karizmatikusok hisznek?
Igen, a szövegkörnyezett sokat elárul, hiszen előtte is, utána is összesen éppen három vers foglalkozik azzal, hogy ki Jézus. Tehát akkor kiről van e versekben valójában szó? Nem Péter kilétéről van itt szó kérem szépen!
És akkor nem beszéltünk még mindarról a rozoga felépítményről, amit erre a hamis alapra épített az egyház...
Én katolikus karizmatikusnak szeretném magam mondani, és a többi nem katolikus karizmatikus keresztényt is testvéremnek tekintem, örülök neki hogy a Szentlélek vezeti őket. Sajnálom ha ördögistának vagy pogánynak tartanak a fentiek miatt, bár remélem azért a legtöbben nem így gondolkodnak.
Vitatkozni nem nagyon szeretnék velük mert nem hiszem hogy az jóra vezetne.
Én még nem találkoztam ekkora káosz- kérdéssel. Jó, hogy körvonalazódott mostanra az első része. Igen, a keresztények karizmatikusok.(II. Vatikáni Zsinat-ha valakit tényleg érdekel)
Az ördögista kifejezést nem tudom hová tenni, nem is érdekel. Nem misézni járnak a hívek, hanem misére. Misézni a papok járnak. És valóban: hitével tisztában lévő, és kevésbé tisztában lévő testvérek, együtt mennek az Úr elé minden egyes szentmise alkalmával.
Hogyha te karizmatikus keresztény vagy,
akkor meséld el légyszi, hogy azon a misén amelyiken Szent Szellem keresztségben részesültél, milyen ajándékot kaptál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!