Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok mit tudnak...

A katolikusok mit tudnak felhozni védelmükben, amikor a karizmatikusok ördögistáknak tartják őket egyes hagyományaik miatt?

Figyelt kérdés

Pl. Jézus-szobor, pászkaszentelés, Mária tisztelete, Karácsony, Húsvét, egyes Bibliával ütköző tudományos tények elfogadása, Biblia nem szószerinti követése.

Ezek miatt a szokások miatt a karizmatikusok a katolikusokat pogánynak vagy ördögimádónak tartják.

A katolikusok erre mit tudnak felhozni mentségként, illetve van-e a katolikus egyháznak olyan tana, ami miatt illegitim hitrendszernek gondolják azt, amiben a karizmatikusok hisznek?

2011. jún. 19. 15:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a szövegkörnyezett sokat elárul, hiszen előtte is, utána is összesen éppen három vers foglalkozik azzal, hogy ki Jézus. Tehát akkor kiről van e versekben valójában szó? Nem Péter kilétéről van itt szó kérem szépen!

És akkor nem beszéltünk még mindarról a rozoga felépítményről, amit erre a hamis alapra épített az egyház...

2011. jún. 20. 14:45
 12/21 anonim ***** válasza:
Az első kommentezőt kérdezném ,hogy honnan veszi, hogy Jézus a katolikus egyházat alapította. Azt mondja a János 13,35 hogy "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek". A katolikus emberek meg egymást gyilkolják a háborúkban. Ez akkor hogy van?
2011. jún. 21. 09:40
 13/21 anonim ***** válasza:
Péter Pápa? Ez vicces! Annyira alaptalan egy szem igével jönni. Ez nem alátámasztás!!!!! Ezt valaki belétek dumálta, ugye?? Ez pont olyan, mint amit a J.T. csinálnak!
2011. jún. 21. 09:40
 14/21 anonim ***** válasza:
Na, JT-i nem kiragadott részekkel érvelnek, még akkor sem, ha egyesek ezzel akarják őket meghazudtolni!
2011. jún. 21. 10:16
 15/21 Ozmium42 ***** válasza:
Úgy látom támad az inkvizíció! Javaslom olvassátok el a kérdést!
2011. jún. 21. 10:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Én katolikus karizmatikusnak szeretném magam mondani, és a többi nem katolikus karizmatikus keresztényt is testvéremnek tekintem, örülök neki hogy a Szentlélek vezeti őket. Sajnálom ha ördögistának vagy pogánynak tartanak a fentiek miatt, bár remélem azért a legtöbben nem így gondolkodnak.

Vitatkozni nem nagyon szeretnék velük mert nem hiszem hogy az jóra vezetne.

2011. jún. 21. 11:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Ti karizmatikus katolikusok! Szeretném megkérdezni hogy ti ugyanúgy együtt jártok a többi katolikussal misézni ésatöbbi? Vagy most miben különböztök a sima katolikusoktól?
2011. jún. 21. 12:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Én még nem találkoztam ekkora káosz- kérdéssel. Jó, hogy körvonalazódott mostanra az első része. Igen, a keresztények karizmatikusok.(II. Vatikáni Zsinat-ha valakit tényleg érdekel)

Az ördögista kifejezést nem tudom hová tenni, nem is érdekel. Nem misézni járnak a hívek, hanem misére. Misézni a papok járnak. És valóban: hitével tisztában lévő, és kevésbé tisztában lévő testvérek, együtt mennek az Úr elé minden egyes szentmise alkalmával.

2011. jún. 23. 20:25
 19/21 anonim ***** válasza:

Hogyha te karizmatikus keresztény vagy,

akkor meséld el légyszi, hogy azon a misén amelyiken Szent Szellem keresztségben részesültél, milyen ajándékot kaptál?

2011. jún. 24. 11:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha új kérdésed van, tedd fel új kérdésként. Szívesen válaszolok arra is.
2011. jún. 24. 14:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!