Hogyan tette be Noé a bárkába az összes állatot? Mi lett a halakkal? Mi lett a növényekkel, rovarokkal?
Hogy került csak kacsacsőrű emlős, koala és kenguru Ausztráliába?
Honnan vannak a feketék és az ázsiaiak?
Kedves kérdező, én magam is elfogadom a tudomány álláspontját,és nagyon örülök neki, hogy az nem ellenkezik a bibliáéval, ugyanis annak a nyelve szimbolikus, de ha a lényeget összeveted, egyezik.
(most ne menjünk bele, de Einstein óta kiszámolható hogy hat nap információ az univerzumon kívülről földi időben kb 15 milliárd év alatt érne ide. Mert ne felejtsük el,hogy amikor az univerzum koráról beszélünk, azt a földről értjük. Az univerzum más pontjain az idő másképp működik.
Az özönvíz a Noé által akkor ismert világra vonatkozik. Ezért nincs értelme a feketékről és a koalákról érdeklődni. A Biblia meg minek írna a dínókról? Az az emberi öntudatra ébredés története, mi köze volna a dínóknak ehhez? A biblia a papucsállatkákról és a kengurukról sem ír, mégpedig hasonló megfontolásból.
Freya
Hasonló megfontolás alatt a "az írói nem tudtak róla" kifejezést érted? :)
Bocs :D
Freya köszi, igen értem. Én is arra gondoltam, hogy ami a teremtés történetben van az ami a valóságban lehet, de nyilván Isten nem akarta az ember orrára kötni, ami akkor nem tartozott rá.
Az Univerzumban tényleg más idő-dimenziók vannak, jó a felvetésed.
Sir Butcher: az írói valóban nem tudtak róla, honnan tudtak volna? Isten számára az egyetlen fontos dolog a lélek üdvössége és a "megvilágosodás" (= szentség) elérése. Ezért nem olvasunk ott nagyon sok mindenről. Mert nem része a dolognak.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!