Isteni üzenet álmomban?
Álmomban nem tudom már ki, de valami olyasmit mondott nekem, hogy "Úgysem értenéd Máté 4-et" vagy hogy "Nem tudod mi van Máté4-ben". Felkelés után elolvastam. Jézus megkísértéséről és tanításának kezdetéről szól. Lehetett ez valami üzenet? Azért furcsa, hogy ilyet álmodtam, mert mélyen hívő nem vagyok, igazából nem tudom mit gondoljak. Sokáig haragot tartottam IStennel, az utóbbi években kezdek felé fordulni, de pl. nem mindennapi olvasmányom a Biblia, misére is ritkán járok.
Az életemről: szeretője voltam valakinek, akinek nem kellett volna. Mióta szakított velem, nem csinálok semmit, elhagyagolom a munkám és az egyetemet is, semmmit sem csinálok meg időre. És egyáltalán nem tudom, mit is akarok kezdeni az életemmel (nem csak a szakítás miatt, amúgy sem)
23 éves nő
Azt elfelejtettem írni, hogy az azért nem szép dolog nem független Úrral kezdeni...
Itt egyáltalán nem lényeges, hogy Nős vagy sem! Független vagy sem? Ez bizony lopás, amit Isten általában megbüntet! ( kivételek, nagyon indokolt esetek azért vannak. )
Pl.ha egy mágiázó banya erőszakkal tartja maga mellett, akkor ha Neked őszinte érzéseid (szerelem és nem akarat) vannak és fentről is kéred és engedik (kapsz választ), akkor megkaphatod őt.
De ha Te mágiázol esetleg - remélem nem -, akkor Neked az lesz az a büntetésed, hogy soha nem kaphatod meg az Igazit, azt aki egyébként a Tiéd lehetett volna. Akkor a szenvedés a jogos büntetés...
Ez alól a súlyos büntetés alól csak úgy lehet mentesülni, ha megbánják, amit tettek és örökre lemondanak a rosszról, és a mágiáról...
A Máté 4-re nekem jött válasz ma.
Arról szól, hogy itt a föld régen és most is tele van azokkal a gazdag ördögökkel (sátánokkal), akik a földet ma is irányítják és magukat istennek tekintik és el is várják, hogy annak is tekintsék mások is őket, még Isten is!!!
Nekik semmi sem szent és még Istent sem tisztelik, még őt is tőrbe akarják csalni.
Te annak a 3 próbának ellen tudtál-e volna állni, ha tudod, hogy Isten(fia) vagy és mindenható?
Nehéz lett volna megfelelő választ találni, ugye?
Egy embernek az ő helyében nem sikerült volna ellenállni a kísértésnek és erről szól a példázat, hogy Téged is bármikor megkísérthetnek és meg is kísért az ördög, ha nem vagy résen és akkor sajnos örökre elveszel...
Ha Te nem Istent (a TEREMTŐDET) tekinted a legnagyobbnak, akit legjobban tisztelsz, hanem a pénzt vagy a varázslást, vagy bármi mást, akkor elvesztél... Az ördög, magáévá tesz és akkor Istené nem lehetsz.
Ha te másét elveszed, az igazság azt kívánja, hogy Tőled is elvegyenek!!! Nem gondolod?
Úgy hallottam, ha ma lenne a világvége, akkor 100, de inkább 10 embernél kevesebb kapna új lehetőséget (egész földön), az új életre. Ennyire rosszal fertőzött és elromlott lett ez a világ...
Ez nagyon szomorú és elgondolkodtató kéne legyen mindenkinek, hogy ő vajon mit tehetne azért, hogy tényleg megváltozzon.
Ebből lehet látni, hogy nem Istenben, hanem a templomban hisz és az ottani hazugságokat kritika nélkül elfogadja, az biztosan elveszett...
Nincsenek véletlenek. Tudod?
Azt gondolom, ha Te ilyen álmot kaptál, lehet, hogy kaphatsz esélyt a javulásra és akár az új életre is. Legyél mindenben a lehető legjobb, soha többé ne árts senkinek és akkor biztos meglesz a jutalmad is!
Bocs, ha hosszú voltam... /Ez jött most Neked vagy másoknak/ Aki tud élni vele éljen! Akinek van füle a hallásra, hallja meg!
Ez nagyon önzetlen és szép dolog volt Tőled, hogy azt kérted, hogy legyen boldog és szerelmes...
Hm.
Valami még eszembe jutott.
Két ember között, ha őszinték lenénnek soha nem lenne probléma. A probléma, mindig -KIVÉTEL NÉLKÜL- egy harmadik fél "dezinformálásából" fakad.
Én azt a legfontosabb tapasztalatom ajánlom figyelmedbe, hogy soha többé ne higyj másnak, ha valaki számodra fontosról valamit rosszat állít.
Miért ne?
Mert lehet rád irigy, lehet csak pusztán rosszindulatú és lehet, hogy csak buta egyszerűen.
Az emberiség minden baját a félreértések okozzák, hogy egy harmadik fél hazudik nekik egymásról, hogy megharagudjanak, azok, akik egymás stövetségesei lennének Isten jóvoltából.
Miden baj forrása a rossz kommunikáció és mások hazugságainak elfogadásából fakad.
Szent István idejében ezt cselszövésnek hívták és aki ilyet csinált levágták a nyelvét, ha figyelmeztetés után újra előfordult. De kár, hogy ma nincs ilyen. Sokkal kevesebb gond lenne a földön!
Ne higgy másoknak, ha rosszat mondanak Neked.
Az is lehet, hogy igen valóban elhagyta az előzőt, de én nem lennék biztos, hogy a mondat második fel is igaz...
Csak a tényeknek és ne a mendemondáknak higgy! Így sohasem lehetsz boldog...
Köszi hogy leírtad ezt az álmodat, jó volt olvasni :)
Azon gondolkodtam, hogy Máté 4 azzal kezdődik hogy Jézus a pusztába megy és böjtöl. Esetleg megpróbálhatnád Te is a böjtöt, lehet hogy ezt akarta mondani aki az üzenetet adta (gondolom az őrangyalod lehetett).
Épp diétázom. :)))))
Úgy gondoltad, h lehet böjtölnöm kéne? MIért? Valami cél érdekében?
humor következik:
Vagy ez csak motiváció, hogy legyek szép vékony, és mondjak le pékáruról, hisz "nem csak kenyérrel él az ember"? ezen most nevetek :D de komolyan, ez jobb, mint UpdateNorbi: Fogyj az Úr szavával! :D
Azért mertem ezt javasolni, mert ha böjtölsz (csak óvatosan amennyire az egészséged engedi) azzal mindenképpen jól jársz.
Többféle célt is lehet kitalálni, szerintem mindegyik jó:
- azért a kegyelemért hogy megértsd hogy mit akart Máté 4-gyel mondani az a valaki aki szólt
- azért hogy a jelenlegi helyzetből (érzelmi kapcsolatból) megszabadulj vagy hogy ez valahogy megoldódjon
- megtérésekért
- esetleg mind a három említett célért egyszerre
De egyébként nem vagyok benne biztos hogy ez a jó megoldás arra hogy miért kaptad ezt az üzenetet. Az is előfordulhat hogy csak később fogsz rájönni hogy mit jelent.
Azt maximum az ördög mondhatta neked. A Biblia azt mondja,hogy a Szent Szellem elvezet a teljes igazságra. A Szent Szellem segít neked megérteni az igerészeket.
Olvasd János evangéliumát,ismerd meg Jézust és fogadd el Őt személyes megváltódnak! Nem kell ehhez semmi különöset tenni,csak mond Jézusnak,hogy költözzön a szívedbe. Ha elfogadtad Őt akkor Ő az aki képes megoldani minden problémádat! Kérd Őt erre! "Aki kér az kap."
Böngészd át ezt a weblapot: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!