Bűn-e, ha megölök három embert álmomban?
ha katolikus vagy és nem vagy biztos benne, hogy bűn-e amit elkövettél, akkor elmész szépen és meggyónod, a papbácsi majd megmondja.
ha református vagy, akkor elmész szépen és megkérdezed a papbácsit és ő majd megmondja.
ha zsidó vagy, akkor el mész szépen és megkérdezed a rabbibácsit, majd ő megmondja.
stb.
Nem. De ha annak érzed, meggyónhatod pap nélkül is a misén.
"Gyónom, a mindenható Istennek, és nektek testvéreim, hogy sokszor és sokat vétkeztem, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással. Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Kérem ezért a boldogságos, mindenkor szeplőtelen Szűz Máriát, az összes angyalokat és szenteket, és titeket testvéreim, hogy imádkozzatok érettem, Urunkhoz, Istenünkhöz".
Szia Kérdező!
Nem bűn, de ha visszatérő álom, akkor fel kéne keresni egy pszichológust, mert valami mentális probléma/tünet állhat a háttérben, valami jelzésféle, hogy mentálisan nem vagy teljesen ok, és ha ezt időben felismerik, teljesen megszüntethető a probléma.
ha csak egyszer-egyszer álmodsz ilyent, akkor nem kell vele foglalkozni.
Üdv: a baháí csaj
bűn = tudva és akarva teszek olyat, ami nem kedves Isten előtt.
Most az álmot nem tudjuk befolyásolni, így az akarás biztos nem teljesül. De ha nagyon zavar, akkor tényleg menj oda a lelki vezetődhöz, és mond el neki a problémádat, és ő biztos tud segíteni, vagy közevetlenül, vagy megmondja, hogy kihez fordulj.
nem bűn.a feszültséget ki kell adni magadból valahogy,akár álmodban(mert gondolom emiatt álmodsz ilyet.)
Nekem az a problémám az egyházzal,és a társadalommal,hogy mindent elítélnek.az egészséges agressziót is,ami csak egy érzelemkinyilvánítás,és fontos része minden embernek,mert egyfajta önvédelmet szolgál.de bűntudatból sokan elfolytják,mert ugye a társadalom sem preferálja igazán,ha ordítozik valaki...ezáltal csak gyűlik,és gyűlik,és ha nincs egy egészséges levezető stratégia,akkor megtörténhet a legrosszabb végkimenetel...szóval le lehet vonni a következtetést,hogy miért lesznek emberekből(mindegy,hogy hívő,vagy nem) ámokfutók,sorozatgyilkosok.olyanokból,akiket a szomszédok is kedves,kellemes embernek ismertek.úgyhogy ne félj tőle,és ne legyen bűntudatod,ha ilyet álmodsz.én egyszer lelőttem bátyámat egy pisztollyal álmomban,veszekedés közben.megkönnyebbülés volt utána,mert a valóságban tényleg feszült volt a helyzet.de jóban vagyunk a mai napig:)bocs,ha off volt,csak érdekességképpen leírtam a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!