Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találhatók gyülekezetek...

Hol találhatók gyülekezetek pest megyében? (pontosabban a "Tápió vidékek" környékén).

Figyelt kérdés
2011. jún. 13. 10:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Szívesen ajánlok neked gyülekezetet Farmoson: Farmos, Rákóczi u. 42. Keresztény Advent Közösség.

Szombaton 9.30-kor van Bibliakör, most 18-án a téma: A jelképes és a szó szerinti öltözék kapcsolata az Ószövetség tanításában. Akik Krisztus igazságát öltik magukra jellemükben, cselekedeteikben, azoknak a külső öltözéke is a megtisztult belső gondolkodáshoz kell, hogy igazodjék. Már az ószövetség népe is oktatást nyert erről. Ilyen kérdésekről szól majd a beszélgetés:

Milyen reformációt valósított meg Jákób családja az ígéret földjére visszatérve? Hogyan kaptak tanítást az izraeliták arra vonatkozóan, hogy milyen öltözetben illendő megjelenniük Isten előtt? Mit figyelt meg többek között Sába királynője Salamonnál tett látogatása során? Mi van feljegyezve az Írásban a bálványimádó és gátlástalan Jézabel megjelenéséről? Milyen intést közvetített Ésaiás próféta a hiú öltözködést és az ékszerviselést illetően Júda népének? Hogyan alázták meg magukat – még az öltözet tekintetében is – a régiek, amikor szorongatott helyzetükben Istenhez kiáltottak? Milyen időszak volt számukra a nagy engesztelési nap is?

Utána 11 órától Istentisztelet lesz, igehirdetéssel, mely kb. 12-ig tart. Általában szokott lenni délutáni beszélgetés és imakör is 1/2 2-től, ha érdekel utánakérdezek.

Gödöllő nagyon kiesik?

Üdv. Péter

2011. jún. 13. 22:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Szerintem a "Vallás" kategóriában csak szinte csak (nem akarok annyira ítélkezni) Péternek van helye, de hogy a többi minek jön ide ebbe a topicba azt nem tudom...

Köszönöm Péter a választ. Farmoshoz közel vagyok, de viszont sajnos Gödöllő kiesik:/

2011. jún. 14. 11:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező Péteren kívűl négy valamilyen válasz "született", amiben lehet, csak egy kérdés hangzott el.

Ha nem haragszol, de kerestél egy társaságot, melyben Krisztusról beszélnek. Ilyen például a katolikus egyház, a református egyház, az evangélikus egyház, az adventista gyülekezet mindkét kettészakadt felekezete, a Jézus Krisztus egyháza, a ..... Ezt a kérdést így szóról szóra nem gondolhattad komolyan. Azért születhetett meg az a viszont válasz is, hogy 'milyet', mivel olyan kérdést tettél fel, mintha ezt kérdeztem volna, hogy hol van Székesfehérváron bármilyen felekezet, mely kereszténynek vallja magát?

Ezek után lehordasz mindenkit, még azt is, aki valóban segíteni akart, lealázod, semmibe véve hozzászólását, viszonzásúl egy embert a magasba emelsz. Remélem az elkövetkezendő felekezetedbe, melybe tartozni akarsz, odafigyelve fogod hallgatni Krisztus tanításait, legyen az katolikus, adventista, vagy bármilyen.

Sok sikert!

2011. jún. 14. 12:35
 14/15 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

Kicsit nyomoztam Farmos ügyben: 10-12 fős a gyülekezet, igazán családinak mondható. Péntek este 8-kor is tartanak Bibliaórát, ezen kb. 5-6 fő szokott lenni. Többen környező településekről járnak. Szerdánként külső helyszínen egy testvérnél szoktak összejönni Bibliatanulmányozásra. Az Istentisztelet után mindenkit szívesen látnak egy közös ebédre, utána egy-fél kettő körül van még egy alkalom.

Most szombaton Fekete Dávid lesz az igehirdető, jövő héten Boda László. Tudok adni kapcsolattartó nevet és telefonszámot is privátban...

Üdv. Péter

2011. jún. 14. 13:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem kell köszönöm majd lehet elmegyek egyszer, és elnézést ha "lehordtam" valakit is csak nem tetszettek azok a válaszok hogy "alkoholisták" csoportjára vagyok-e kíváncsi. Amúgy sem értem hogy mit kell ezeken értetlenkedni, amikor "Vallás topicban" tettem fel ezt a kérdést.
2011. jún. 14. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!