Az baj, ha római katolikus vagyok, de nem imádkozok angyalokhoz, szentekhez, és sokszor (általában azért igen) még Jézushoz sem meg a Szentlélekhez sem, csak az Úrhoz?
"A szentek zarándok helyein melyik Római Katolikus nem imádkozik a szentekhez?"
Voltál valaha zarándokhelyen katolikusokkal, és hallottad, hogy szentekhez imádkoznak? Templom küszöbét láttad már messziről? No ugye.
Felcsaptam a Bibliát, és rájöttem, hogy félreértettem. Az Ószövetségben nem írnak Atyát sosem, csak Urat, mert ott Jézust és a Szent Lelket nem ismerik. Most már leesett a tantusz, köszönöm még egyszer a válaszokat!
Az ima akkor is ima, ha nem a betanult versikét mondod, vagy nem szó szerint azokat a szavakat. A lényeg a szándékon és az őszinteségen van.
Ha érdekel, olvasd el ezzel kapcsolatban az Újszövetsgében Jézus mit mond, hogyan imádkozz (és hogyan ne!): menj be a szobádba, csukd magadra az ajtót és a saját meggyőződésedből (mindenféle templomi sallang nélkül). Nem hinném, hogy az ő parancsát felülírná bármelyik szokás vagy egyházi törvény is.
Inkább túl intelligens vagyok, de mindegy.
Ha nem fedezed fel az abszolút ellentmondásokat a vallásodban, és nem feltűnő neked hogyan ollózták össze a vallásodat akkor nála van a baj.
Na ismerős ő Zarathushtra a zoroastrian mysticizmus messiása, igaz végül a rómaiak a kereszténységet, az egyik zsidó felekezet vallást emelték államvallássá. De azért Apollon helyet, ez után inkább Zarathushtra képét használták mintaként a Jézus ábrázoláshoz. Ezzel tompítva a vesztes fél indulatát. Így lett szakállas Jézus a képeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!